گوناگون

ابتکار: منشأ اصلی گردوغبار عربستان است

پارسینه: رئیس سازمان محیط زیست گفت: فردا برای رسیدگی به گردوغبار خوزستان به این استان سفر خواهم کرد ولی به‌طور کلی باید بگویم منشأ اصلی از عربستان سعودی است.

به گزارش پارسینه ، معصومه ابتکار در حاشیه نخستین همایش روز جهانی تأیید صلاحیت ،مبنی بر اینکه آیا قرار است گردوخاک تهران افزایش یابد و همچنین اینکه برنامه محیط زیست در زمینه مقابله با ریزگردها چیست، اظهار داشت: فردا برای رسیدگی به گردوخاک خوزستان به این استان سفر خواهم کرد و با معاونت دستگاه‌ها در این استان موضوع گردوخاک را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد و گزارش مقابله با گردوخاک از سوی آنها ارائه خواهد شد.

وی در ادامه بیان کرد: موضوع از بین رفتن گردوخاک در کوتاه‌مدت امکان پذیر نبوده و نیاز به زمان زیادی دارد، چه منشأ داخلی و چه خارجی باشد، ولی به‌طور کلی موضوع در دست اقدام است و با وجود کاهش بارندگی در استان خوزستان میزان گردوخاک در این استان بیشتر شده است؛ موضوع مقابله با گردوخاک ساده نیست ولی بخش اصلی آن مربوط به نقاط دیگر است که هیچ دولتی به‌دلیل ناامنی نمی‌تواند در این زمینه ورود کند.

رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه منشأ اصلی گردوخاک خوزستان ناشی از گردوخاک عربستان سعودی و غرب آسیا بوده است، گفت: در حقیقت گردوخاک از منطقه‌ای دیگر وارد شده که فعلاً هیچ دولتی نمی‌تواند به برخی از این کشورها به‌دلیل ناامنی رفته و در زمینه گردوخاک ورود کند.

ابتکار در ادامه در خصوص وضعیت محیط زیست اظهار داشت: هرچقدر میزان پیشرفت کشور افزایش یابد ما نیاز بیشتری به استانداردها و آگاهی مردم داریم بنابراین برای سلامت و حفظ محیط زیست باید اقدامی صورت گیرد تا حال محیط زیست بهتر شود. البته خوشبختانه دولت با جدیت موضوع بهبود وضعیت محیط زیست را دنبال می‌کند و تفاهم‌نامه و همکاری‌های بسیاری در زمینه افزایش آگاهی مردم با سایر دستگاه‌ها داشته است؛ باید هم‌افزایی بین دستگاه‌های دولتی به وجود آید چرا که این امر کمکی برای بهبود وضعیت محیط زیست است.

وی با ابراز "ما با مجلس همکاری و همراهی خوبی برای بهبود وضعیت محیط زیست داریم" گفت: با وجود افزایش شهرنشینی و توسعه باید استاندارد نیز ارتقا یابد و توجه به محیط زیست بیش از پیش صورت گیرد، چرا که اگر استانداردها براساس محیط زیست نباشد کیفیت زندگی سقوط می‌کند و ما مشکلات بهداشتی و اقتصادی نیز خواهیم داشت بنابراین ملاحظات زیست‌محیطی یک ضرورت محسوب می‌شود.

معاون رئیس جمهور در ادامه در خصوص آتش‌سوزی جنگل‌های گلستان و ایلام نیز گفت: یک بخش مهم مربوط به آگاهی مردم و استفاده درست از جنگل‌ها و مراتع است چرا که آنها باید بدانند و مراقب باشند که از جنگل‌ها به‌عنوان میراث ملی به‌شکل درست استفاده کنند تا بتوانند هم لذت برده و هم طبیعت را از بین نبرند. روشن کردن آتش در تابستان با وجود خشکسالی که وجود دارد بسیار کار غلطی است و ممکن است منجر به آتش‌سوزی بزرگ شده و صدمات جبران ناپذیری به‌دنبال داشته باشد.

ابتکار در ادامه بیان کرد: آموزش و توانمندی دستگاه‌های دولتی برای پیشگیری از مخاطرات طبیعی صورت گرفته و ما حتی مانورهای استانی برای مقابله با آتش‌سوزی در سازمان مدیریت بحران تنظیم کردیم که وزارت کشور و سازمان جنگل‌ها و مراتع نیز در این زمینه ورود کردند، در حقیقت ستاد ملی آتش‌سوزی را در مدیریت بحران خواهیم داشت.

وی در ادامه در خصوص پارک ملی گلستان نیز گفت: نصب سنسورهای آتش در گلستان خود کمکی برای جلوگیری از احتراق است و در خصوص ویلاسازی در این منطقه نیز باید بگویم قطعاً اگر این امر رخ دهد دستگاه‌های نظارتی ورود کرده و با پدیده زمین خواری مقابله خواهند کرد؛ رفع تصرفات مختلفی در مناطق متعدد را شاهد بودیم که از جمله آن می‌توان به میانکاله اشاره کرد که دادستان مازندران در این زمینه ورود کرده و ۲۰ ماه گذشته میانکاله کاملاً آزاد شد تا مردم از‌ آن لذت ببرند.

رئیس سازمان محیط زیست افزود: در خصوص جنگل ایلام نیز باید بگوم ظرف ۲۰ ساعت توانستیم آتش را مهار کنیم ولی با وجود ستاد ملی در مدیریت بحران حمل آب اطفای حریق به‌راحتی صورت خواهد گرفت.

ابتکار همچنین در خصوص خودروهای آلاینده نیز گفت: بازرسی مستمر از خودروها صورت گرفته و برخی آزمایشگاه‌ها به‌عنوان آزمایشگاه‌های تأیید صلاحیت در اختیار سازمان محیط زیست قرار دارند که در زمینه خودروهای آلاینده ما سال گذشته به ۵ خط خودروی آلاینده کشور اجازه شماره گذاری ندادیم که البته این امر در زمینه بازرسی همچنان ادامه خواهد داشت و در مرحله بعد موضوع معاینه فنی در نظر خواهد بود.

وی ادامه داد: همچنین موضوع معاینه فنی خودروهای در حال کار نیز از اموری است که در دست اقدام است و ما آیین‌نامه اجرایی آن را به تصویب رساندیم و شبکه پایش ملی خودرو را به‌زودی نهایی خواهیم کرد که در این زمینه وزارت کشور اقدامات خوبی را آغاز کرده و یک شبکه ملی می‌تواند بسیاری از مشکلات را از سر راه بردارد و میزان تخلفات را کاهش دهد.

معاون رئیس جمهور بیان کرد: با وجود ۵میلیون خودرو باید ضوابط و استانداردها نیز کنار آن رعایت شود و نباید نسبت به ضوابط بی‌تفاوت باشیم که خوشبختانه مجلس همراهی خوبی در زمینه این امر با ما داشته است.

ابتکار در ادامه بیان کرد: مجری نهایی برخورد با خودروهای متخلف سطح شهر راهور ناجا است که براساس قانون باید ورود کند و شهرداری و راهور ناجا و محیط زیست باید در عمل کنار هم بوده و همکاری خوبی داشته باشند. همچنین باید بگویم ما کارگروه سه‌جانبه‌ای برای آگاهی مردم در خصوص کاهش آلودگی هوا به‌وسیله خودرو تشکیل دادیم. در حقیقت همان‌طور که مردم به این امر توجه می‌کنند که خودرو باید بنزین داشته باشد تا حرکت کند، باید به موضوع معاینه فنی خودروی خود تأکید و توجه داشته باشند تا آلودگی خودرو نه تنها به خود فرد بلکه به دیگران نیز آسیب نرساند.

منبع: تسنیم

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار