گوناگون

ظریف: تا پیش از توافق، بدخواهان ایران فکر می کردند همه چیز تمام شده است

پارسینه: محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه گفت: ایران در طول سه دهه، قدرت عظیم معنایی در منطقه ایجاد کرد و در این شرایط توافقی انجام شد که حداقل کسی در دنیا ادعا نکرد جمهوری اسلامی ایران طی آن، غیرعزتمندانه عمل کرده است.

محمد جواد ظریف روز شنبه در نخستین همایش فصلی مدیران کل استانی و معاونین بنیاد شهید و امور ایثارگران که در محل سالن رسول زاده بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد افزود: جمهوری اسلامی ایران در طول سه دهه توانسته یک قدرت عظیم معنایی در منطقه ایجاد کند..ایران برای تولید این قدرت فشارهای زیادی را تحمل کرده و یکی از مبانی قدرت ما حمایت از مردم و مقاومت در منطقه بوده است.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: ما توانسته ایم با گروه های اصیل مردمی که در هر منطقه بر سر کار می آیند ارتباط خوبی داشته باشیم. این به معنای دخالت نیست بلکه به معنای حمایت از مقاومت است.
ظریف خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به لطف خدا و با برکت دعای صالحین و خون شهدا امروز کشور بسیار قدرتمندی است. بعد از سقوط صدام و طالبان احساس می شد که دو عامل بزرگ فروپاشیدند و دست ایران در منطقه باز شده است . کشورهای منطقه تصور می کردند ایران بدون رقابت می تواند اعمال نفوذ کند از این رو پرونده هسته ای را بهانه قرار دادند.
وی گفت: با اینکه رهبر معظم انقلاب فتوا داده بودند که جمهوری اسلامی ایران هیچگاه بمب اتمی تولید نخواهد کرد، آنها نیز می دانستند ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست ولی موضوع هسته ای را بهانه ای برای تخلیه ظرفیت استراتژیک ایران قرار دادند که این موضوع با هوشیاری و تیزبینی ایران حاصل نشد.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بیش از حد قدرتمند بود. از این رو آن ها می خواستند ما را به مسیر دیگری حرکت بدهند که در تاریخ ۶۰ ساله سازمان ملل متحد فقط یک نتیجه داشت و آن سقوط و اضمحلال بود.
وزیر امور خارجه ادامه داد: ما تاکنون هیچ کشوری را ندیده ایم که تحت تحریم فصل هفت سازمان ملل متحد قرار گیرد و از این تحریم ها نجات یافته باشد. زمانی که اولین قطعنامه علیه ایران تصویب شد همه کسانی که در منطقه نگران قدرت ایران بودند نفس راحت کشیدند . بدخواهان منطقه ای ما فکر می کردند همه چیز تمام شده است و به دلیل خیال بافی هایشان خوشحال بودند.
ظریف اظهار داشت: آن ها تصور می کردند روندی شروع شده و این روند ادامه می یابد و به نابودی جمهوری اسلامی ایران می انجامد، فشارها و تحریم را زیاد کردند ولی هیچ نتیجه ای نگرفتند زیرا فهمیدند که نمی توانند از طریق تحریم مردم را از حاکمیت جدا کنند.
وی اضافه کرد: تمام تلاش آن ها این بود که مردم را از حاکمیت جدا کنند ولی مردم با حضور ۷۳ درصدی در پای صندوق های رای در سال ۹۲ ثابت کردند که از حاکمیت جدا نمی شوند لذا غرب ناگزیر شد که به مذاکره هسته ای ورود پیدا کند.
وزیر امور خارجه گفت: غرب با مذاکره هسته ای محبت و لطفی به کسی نکرد، ما باید حقمان را می گرفتیم و حق در میدان مبارزه باید به دست آورد و گاه این میدان مبارزه می تواند میدان مبارزه دیپلماتیک باشد.
رییس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: این واقعیت که غرب حاضر شد وارد مذکرات شود برخاسته از یک تحلیل بود و آن این که تحریم و فشار آنان مردم ایران از پای در نمی آورد.
ظریف تاکید کرد: آنان سه بار تحریم را علیه ایران اعمال کردند، نخست زمان تسخیر لانه جاسوسی بود، زمان دوم بعد از قطعنامه ۵۹۸ بود و دفعه آخر در آغاز پرونده هسته ای ما در بین سال های ۸۳ و ۸۴ که تلاش کردند ما را به تحریم بکشانند.
وی افزود: آنان تصور می کردند تحریم ایران و رفتن ما در فصل هفت آغازی برای پایان جمهوری اسلامی ایران است و بعد از سی و چند سال فکر می کردند نهایتا به هدفشان رسیده اند.
وزیر امور خارجه گفت: به دلیل مقاومت مردم ایران قطعنامه هایی که علیه ملت ایران دادند حتی یک دقیقه هم اجرایی نشد. البته حتما در هر معامله ای بده بستانی وجود دارد، معامله بدین گونه نیست که فقط یک طرف نفع ببرد، ما در این بده بستان طوری پیش رفتیم که عزت ایران حفظ شود. در این شرایط توافقی انجام شد که حداقل کسی در دنیا ادعا نکرد جمهوری اسلامی ایران در این توافق غیرعزتمندانه عمل کرد.
ظریف گفت چرا امروز ترامپ می گوید این را پاره می کند و می گوید سرمان کلاه رفته است، زیرا می گوید شما محکم ترین ممنوعیت موشکی ایران را داده اید و یک چیز آبکی گرفته اید. من ندیدم که کسی بنویسد در این توافق ایران مورد ضرر قرار گرفت.
وی تاکید کرد: ما این توافق را علیرغم برنامه ریزی و خواست طرف مقابل گرفتیم، این حاصل سر عقل آمدن آنان نیست، این حاصل ناامیدی آنان از راهکارهای دیگر است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار