گوناگون

زنگنه:درهم‌ریختگی‌درنفت‌بالاترازتصورم‌بود

پارسینه: وزیر نفت با بیان این که من هنوز کاری که دلم می خواست برای کارکنان صنعت نفت انجام ندادم و دوست داشتم کارهای زیادی برای آنها انجام دهم، گفت: درهم ریختگی در نفت بیش از آن چیزی بود که فکرش را می کردم پس ناچار بودم نخست به کارهای اولویت دار بپردازم.

بیژن زنگنه به تشریح مدل جدید قراردادهای نفتی پرداخت و در ادامه درباره کارت سوخت و تک نرخی شدن قیمت بنزین با اشاره به این که معتقدم کارت سوخت به این شکل فایده ای ندارد، تصریح کرد: مجلس بزودی تکلیف این موضوع را روشن خواهد کرد.

وی با اشاره به این که کارت سوخت برای زمانی مناسب است که بخواهیم سوخت را به صورت محدود و مشخص و یا با ٢ قیمت در اختیار مردم قرار دهیم، افزود: امسال نسبت به پارسال با این که کارت سوخت را برداشتیم رشد مصرف عمده ای نداشتیم و بارها این موضوع راعنوان کردم.

زنگنه با اشاره به این که کارت سوخت در چهارمین ماه پارسال برداشته و قیمت به صورت تک نرخی عرضه شد، گفت: با این وجود جهشی در مصرف شاهد نبودیم.

وزیر نفت با بیان این که آنچه که درباره قاچاق سوخت می گفتند بیشتر مربوط به گازوئیل بود که به طور جدی جلوی آن هم گرفته شد، یادآور شد: مصرف سوخت به اندازه خودروهایی که اضافه شدند افزایش یافت؛ در نتیجه چرا کاری که خاصیتی ندارد (استفاده از کارت سوخت) مردم را به استفاده از آن مجبور کنیم.

وی ادامه داد: می گویند این کارت اطلاعات تولید می کند و ... ما میلیاردها اطلاعات در طول دوران استفاده از این کارت استخراج کردیم چه استفاده ای از آن کردیم؟!

وزیر نفت درباره این که آیا کارت سوخت تاثیری در مدیریت مصرف و قاچاق سوخت نداشته است، افزود: من فکر می کنم نداشته است چون امسال همه چیز آزاد بوده است و ٢ تا ٣ درصد رشد مصرف داشتیم؛ در ماه‌های نخست این رشد مصرف کم بود که در تابستان افزایش یافته است.

وی با بیان این که مصرف گازوئیل که سهمی بسزا در قاچاق داشت به دلیل اجرای طرح پیمایش و گازرسانی به صنایع و روستاها کاهش یافت، اظهار کرد: ایران امسال برای نخستین بار صادرکننده جدی گازوئیل شد به گونه ای که هم اکنون روزانه ١٣ تا ١٤ میلیون لیتر صادر می کند که به ٢٠ میلیون لیتر هم می تواند برسد که به دلیل مشکلات ظرفیت صادراتی، این میزان محقق نشده است.

پیش بینی شما از تصمیم مجلس درخصوص بنزین چیست؟ وزیر نفت با بیان این که نمی توان پیش بینی کرد، افزود: کمیسیون تلفیق تصمیم گرفته بنزین به صورت تک نرخی عرضه شود.

درآمد سوآپ در مرحله نخست مهم نیست

وزیر نفت درباره امضای قرارداد برای سوآپ نفت خام با تاکید بر این که من در جزئیات این قراردادها نیستم اما دستور برای اجرای کلیات این طرح خیلی پیش تر داده شده است و از آن حمایت و پشتیبانی می کنیم، افزود: شرکتهای زیادی در این زمینه به ما مراجعه کردند از جمله روسها که ما موافق سوآپ هستیم و از آن حمایت می کنیم.

زنگنه درباره این که آیا مشتریان زیادی برای سوآپ داریم با بیان این که روسها بیشتر مشتاق این موضوع هستند و ما هم به این موضوع علاقمند هستیم، درپاسخ به سوالی درباره این که چه میزان قرارداد در این بخش امضا می شود، اظهار کرد: نمی دانم، اما در مرحله نخست ظرفیت سوآپ ١٥٠ هزار بشکه در روز را داریم.

وزیر نفت که شامگاه شنبه (٣٠ مردادماه) دربرنامه «تیتر امشب» شبکه خبر صحبت می‌کرد در این خصوص که چه میزان درآمد می توانیم از محل سوآپ کسب کنیم با تاکید براین که درآمد سوآپ در مرحله نخست به هیچ وجه مهم نیست و بازشدن مسیر مهم است، در پاسخ به چرایی آن تصریح کرد: با باز شدن این مسیر علاوه برای ایجاد کسب و کار، نفت ایران بیشتر وارد بازارهای جهانی می شود.

به گفته زنگنه، ایران نفت کشورهای دیگر را خود مصرف می کند و نفت ایران در پالایشگاههای جهان عرضه می شود که این موضوع مهم است.

ضرورت تشکیل واحدهای تنظیم گر در پتروشیمی

وزیر نفت پیش از پاسخ به پرسشی درباره آتش سوزیهای اخیر مجتمع های پتروشیمی به توضیح واژه اچ اس ای پرداخت و با بیان این که من این کلمه را در فارسی به «سلام» ترجمه کردم که به معنای سلامت، ایمنی و محیط زیست است، یادآورشد: وقتی در دنیا خصوصی سازی انجام می شود پیش از هرکاری واحدهای تنظیم گر شکل می گیرد.

وی با اشاره به این که واحدهای پتروشیمی پیش از خصوصی سازی دولتی بوده و از یک مرکزیتی پیروی می کردند که با خصوصی سازی از هم جدا شد، افزود: این واحدها پس از خصوصی سازی یا خصولتی سازی به نخستین موضوعی که نپرداختند مقوله سلام بود. چرا؟ زیرا فکر می کردند هزینه دارد و به دنبال سود رفتند و سرمایه گذاری در این بخش را به تاخیر انداختند و تحریم هم مشکلات را دو چندان کرد و این شرکتها نتوانستند برخی تجهیزات مورد نیاز را وارد کنند.

زنگنه با بیان این که پیشنهاد تشکیل یک واحد تنظیم گر چندی پیش به شورای رقابت ارائه شد و منتظریم پس از تائید آن را به تصویب دولت برسانیم تا بتوانیم نقشی در این زمینه ارائه کنیم، افزود: البته در این زمینه اچ اس ای دستورهایی داده می شود که مبنای قانونی محکمی ندارد، البته من گفتم اگر واحدی مسائل مربوط به مسائل خطر زا را حل نکند خوراک آن را قطع می کنیم که کار خیلی سنگینی است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا تاکنون به این دلیل خوراک واحدی قطع شده است، گفت: نه؛ الحمدا..

وزیر نفت با تاکید بر این که واحدهای پتروشیمی باید تعمیرات را به موقع انجام دهند و دارای مدیران حرفه ای باشند که مرتب آموزشهای لازم را دریافت کنند، تصریح کرد: البته این واحدها باید تلاش کنند مانور برگزار کرده و تجهیزات مورد نیاز را خریداری کنند.

به گفته زنگنه، حاکم و حکومت باید اگر دستور می دهد، ضمانت اجرایی داشته باشد که اگر نداشته باشد این دستورها بی فایده است؛ البته جریمه قطع خوراک جریمه تندی است.

وی ادامه داد: چندی پیش گفتم مدیران باید ساکن باشند و پروازی نباشند برخی گوش کردند که جای قدردانی دارد و برخی گوش نمی کنند که نمی توان کاری کرد، زیرا ضابطه ای وجود ندارد.

زنگنه همچنین به موضوع بیمه ها اشاره می کند و با بیان این که این بخش باید مواضع سخت تری در پیش گیرد و واحدها را وادار به اجرایی کردن دستورعمل ها کنند، افزود: قطع کردن بیمه، بالاترین جریمه برای یک واحد است که حتی از قطع خوراک سنگین تر است که باید این موضوع را جدی گرفت.

به قطر و عراق رسیدیم

وزیر نفت درباره میدانهای مشترک هم ابتدا به توضیحاتی درباره میدان مشترک پارس جنوبی پرداخت و با بیان این که اواخر امسال یا اوایل سال آینده به قطر می رسیم، تصریح کرد: روزی که کار را در وزارت نفت آغاز کردم تولید روزانه این میدان ٢٤٠ میلیون مترمکعب بود که آخر پارسال به ٣٦٠ میلیون مترمکعب در روز رسیدیم که این میزان با وارد مدار شدن فاز ١٢ به اندازه سه فاز متعارف، ١٥ و ١٦ و ١٧ محقق شد.

زنگنه با بیان این که امسال ان شاء ا.. فاز ١٨، ١٩ (٢ فاز متعارف) و ٢٠ و ٢١ وارد مدار تولید می شوند، تصریح کرد: با وارد مدار شدن این فازها تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی به ٥٠٠ میلیون مترمکعب و یا کمی بیشتر از این رقم خواهد رسید و آخر امسال و اوایل سال آینده در برداشت روزانه گاز به قطر می رسیم اما از منظر تجمعی قطر بیش از ٢ برابر ایران برداشت کرده و این بخشی است که ما از دست داده ایم؛ باید توجه داشت در اجرای یک پروژه علاوه بر پول و سرمایه زمان نیز مهم است.

وزیر نفت با بیان این که شرکت ملی نفت ایران به این دلیل و تاخیرهای انجام شده در پروژه های پارس جنوبی و دیگر پروژه ها بیش از ٥٠ میلیارد دلار بدهکار است، یادآور شد: این بدهکاری بر گردن ما است در حالی که در ١٠ فاز نخست که توسعه دادیم هیچ بدهی نداشتیم و همه آنها بموقع اجرایی و پرداخت شد در حالی که بقیه فازها بیش از ١٠ سال طول کشیده است و ٥٠ میلیارد دلار بدهی غیرقابل بازگشت به ما تحمیل شده اما به هرحال کاری بوده که شده است.

وی سپس به میدانهای غرب کارون که با عراق مشترک است اشاره کرد و افزود: میزان تولید از این میدانها در تیرماه ٩٢، ٧٠ هزار بشکه در روز بوده که این میزان هم اکنون به ٢٢٠ هزار بشکه در روز رسیده است که نشان دهنده افزایش سه برابری تولید از این میدان است و تلاش می کنیم این رقم را تا پایان امسال به ٢٨٠ تا ٢٩٠ هزار بشکه در روز برسانیم.

به گفته زنگنه، مقدار برداشت از میدانهای غرب کارون هم اکنون با عراق برابر شده است.

جهش بیش از یک میلیونی در صادرات نفت پس از برجام

وزیر نفت درباره آخرین رقم صادرات نفت خام هم با بیان این که این آمار برای تیرماه است، افزود: صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران از یک میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه در روز در پنج ماه نخست سال ٩٢ به ٢ میلیون و ٦٠٠ هزار بشکه در روز رسید که بیش از ٢ برابر شده است.

وی با بیان این که پس از برجام شاهد جهش بیش از یک میلیون بشکه ای در صادرات نفت بودیم به ذکر آماری درباره مقدار تولید نفت پرداخت و افزود: تولید نفت از ٢ میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه در روز در سال ٩٢ به رقم کنونی سه میلیون و ٨٥٠ هزار بشکه رسید.

زنگنه افزود: این مهم است که ما توانستیم صادرات نفت خود را یک میلیون و ١٠٠ هزار بشکه در روز افزایش دهیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا طلب نفتی از مشتریان دارید، پاسخ منفی داد و گفت: پول نفتی که هم اکنون فروخته می شود دریافت می کنیم.

از جنس دولت

شوخ طبع ترین عضو کابینه از نظر شما چه فردی است؟ وزیر نفت گفت: بعضی ها می گویند «من»، زیرا سر به سر بقیه میگذارم، البته من آدم خوش اخلاقی نیستم.

سخت ترین جلسه هیئت دولت که در آن شرکت کردید کدام جلسه بود و چرا سخت بود؟ زنگنه به این سوال این گونه پاسخ داد: جلسه های پایانی پارسال که به دلیل تامین درآمدها بسیار مشکل بود.

وی درباره موفق ترین وزیر کابینه هم اظهار کرد: دوستان هم خوبند، آقای حجتی خیلی خوب است، آقایان هاشمی، آخوندی، چیت چیان، واعظی، طیب نیا و دیگر دوستان و آقای ظریف که حتما درکارشان موفق بوده و خودم را مدیون ایشان می دانم.

زنگنه درباره مهمترین نقطه قوت خود هم پاسخ داد: یک هدف را تعیین کردم و آن را گم نکردم. هدف افزایش تولید از میدان گازی پارس جنوبی، میدانهای غرب کارون، پتروشیمی، گازرسانی و بهینه سازی را گم نکردم؛ ازمنظر «مدیریت راهبردی» مهم است که آدم هدفش را گم نکند.

وزیر نفت مهمترین ضعف کاری خود را، به کارکنان صنعت نفت اختصاص داد و گفت: من هنوز کاری که دلم می خواست برای کارکنان صنعت نفت نکردم، خیلی دوست داشتم کارهای زیادی برای آنها انجام دهم اما درهم ریختگی بیش از آن چیزی بود که فکرش را می کردم از این رو ناچار بودم نخست به کارهای اولویت دار بپردازم؛ نمی توانستیم گاز مردم را قطع کنیم، یا به مردم بنزین ندهیم یا صادرات نفت نداشته باشیم و...

وی در ادامه افزود: در بخش جوانگرایی کارهایی را در صنعت نفت آغاز کردم اما به نقطه مطلوب نرسیدم و میخواهم به آن شتاب دهم.

به لحاظ شخصیتی مهمترین نقطه قوت شما چیست، زنگنه گفت: دیگران باید بگویند، اما من در کار آدم سرسختی هستم، نمی گویم خیلی پرحوصله ام اما برخی مواقع مانند همین موضوع قراردادهای نفتی خیلی پرحوصله می شوم، آدم پیگیری هستم و مطالب را تا زمانی که به نتیجه نرسد رها نمی کنم. ضمن این که سعی می کنم آدمهای توانمند را بکار بگمارم و از آنها حمایت کنم و برنامه مشخص هم برای آنها داشته باشم.

وزیر نفت درباره این که مهمترین نقطه ضعف شما چیست، اظهار کرد؟ آدم خوش اخلاقی نیستم که این خوب نیست.

زنگنه درباره مهمترین نقطه قوت کابینه دولت یازدهم هم تصریح کرد: برجام خیلی مهم بود، با وجود همه بحثهای که می شود. یک گرفتاری بزرگی برای کشور درست شد این همه قطعنامه به واقع فاجعه بود هر کاری می خواستیم بکنیم نمی توانستیم روی آن دست بگذاریم اما اکنون خیلی فرق می کند می توانیم نفت را بفروشیم، کالا های خود را وارد کنیم و آمد و رفت داشته باشیم و پول حاصل از فروش نفت خود را دریافت کنیم.

وی درباره مهمترین ضعف کابینه هم پاسخی نداد و با بیان این که هر کابینه نقطه ضعفی دارد، درباره این که آیا تاکنون تصمیمی گرفتید که اجرایی شده باشد و بعد پشیمان شده باشید، افزود: به طور حتم هست.

وزیر نفت در پاسخ به پرسش مجری برنامه، درباره حقوق دریافتی خود که پیش از این ١٠ میلیون تومان اعلام شده بود، گفت: سقف مصوبه دولت، ١٠ میلیون تومان است که من نیز از این قاعده مستثنا نیستم.

وزیر نفت سخن یک دقیقه پایانی خود را به گازرسانی به روستاها و شهرهای کوچک اختصاص داد و آن را کار مهمی عنوان کرد و افزود: گاز اواخر امسال و یا اوایل سال آینده به زاهدان می رسد که کار بزرگی است.

زنگنه با بیان این که برای گازرسانی روستایی قرار است هشت هزار میلیارد تومان هزینه شود که ریالی از آن از بودجه عمومی کشور تامین نخواهد شد، تصریح کرد: گازرسانی روستایی افزون بر ایجاد اشتغال سبب شد تقاضا برای کالای ایرانی افزایش یابد زیرا همه تجهیزات از داخل کشور تامین می شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار