گوناگون

میزگرد دیپلماسی اقتصادی ایران در مونیخ

پارسینه: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در پنجاه و سومین کنفرانس امنیت مونیخ در این شهر به سر می‌برد در نشستی صمیمی با جمعی از ایرانیان و فرهیختگان ایرانی مقیم دو ایالت بایرن و بادن وورتمبرگ دیدار کرد.

محمد جواد ظريف وزير امور خارجه كشورمان كه براي شركت در پنجاه و سومین كنفرانس امنيت مونيخ در اين شهر به سر می برد بعد از ظهر روز يكشنبه در نشستي صميمی با جمعی از ايرانيان و فرهيختگان ايرانی مقيم دو ايالت بايرن و بادن وورتمبرگ، حضور ایرانیان در خارج از كشور را ظرفيتی برای معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی دانست و تصريح کرد ایرانیان نماد فرهیختگی، کوشش، صداقت و قانون مداری هستند.

ظريف با اشاره به موضوع محدوديت ورود ايرانيان به آمريكا، رفتار دولتمردان امریکایی را موجب بطلان ادعاهای امریکا و نماد دشمنی با مردم ایران دانست.

ظريف در ادامه با تحسين مقاومت و ايستادگی مردم كشورمان، نظام جمهوری اسلامی ايران را برآمده از آرا و حمايت مردم دانست و با اشاره به حضور گسترده مردم در راهپيمايی ۳۳بهمن تاكيد کرد: مردم ایران با ایستادگی و مقاومت خود نشان داده اند كه تهدید را برنمی تابند.
ظريف با اشاره به جايگاه و اهميت ايرانيان مقيم آلمان تصريح كرد وظیفه كليه نمایندگیهای جمهوری اسلامی ايران در خارج ازكشور دفاع از حقوق ایرانیان و حمايت از كارآفرينان و متخصصان ايرانی در راستای توسعه همكاريهای اقتصادی وعلمی می باشد.

وزیر امور خارجه تاكيد کرد: تلاشها بايد در حوزه جذب سرمایه گذاری، انتقال فناوری و در راستای کمک به اشتغال و بهبود معیشت مردم باشد.

در ادامه اين نشست صميمی، برخي از ایرانیان حاضر در جلسه به بیان نقطه نظرات خود در خصوص موضوعاتی چون اهمیت توجه به گردشگری و سرمایه گذاری در بخش هتل اهمیت تبلیغات و معرفی بهینه فرهنگ و تمدن ایرانی، لزوم توجه بیشتر به همکاری با مراکز علمی و تحقیقاتی، اهمیت مراکز فرهنگی و هنری ایرانی، توجه به فرزندان نسل سوم ایرانیان، مشکلات سرمایه گذاری و فضای کسب و کار و برخی مشکلات در زمينه تامین مالی پروژه ها از منابع خارجی پرداختند و وزير امور خارجه كشورمان توضيحات لازم را در پاسخ به نكات مطرح شده ارائه کرد.

همچنین ظریف، طی میزگرد اقتصادی با حضور روسای اتحادیه ها و شرکتهای بزرگ آلمان، سرفصلهای دیپلماسی اقتصادی و پروژه های کلان جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف را تشریح کرد.

وزیر امور خارجه با تاکید بر مشارکت تاریخی صنایع دو کشور، اعلام داشت که مردم ایران خاطره خوبی از همکاریها با آلمان دارند و همین وضعیت در مردم آلمان هم دیده می شود.

ظریف ادامه داد: اروپا هیچگاه از همکاری اقتصادی و تجاری با ایران متضرر نشده و حتی در زمان تحریم هم ایران به تمام تعهدات خود در قبال شرکتهای خصوصی و دولتی اروپایی عمل کرده ودر واقع یک شریک تجاری مطمئن برای اروپا به طور عام و برای آلمان به صورت خاص بوده و خواهد بود.

ظریف در پاسخ به سئوال مطروحه در مورد میزان ریسک برای سرمایه گذاری خارجی، اعلام کرد که ایران در امنیت و اقتصاد فقط متکی به مردم خود است و توسعه و امنیت خود را خارج از مرزهایش دریافت نمی کند؛ بنابر این از پائین ترین درجه ریسک برای هرگونه همکاری اقتصادی نسبت به سایر کشورهای منطقه برخوردار است.

وی نتیجه گیری کرد که همکاری اقتصادی ایران و اروپا به نفع هر دو طرف است و اروپا هم باید رویکرد مستقلی در مقابل ایران در پیش گیرد و تحت تاثیر رویکردها و سیاستهایی که حتی منافع اروپا را تحت تاثیر قرار می دهد، قرار نگیرد. وی از تاسیس دفتر بازرگانی و صنایع ایالت باورایا درتهران استقبال و آن را یکی از نهادهای موثر برای همکاری گسترده ایران و آلمان ذکر کرد.

در این میزگرد که در محل هتل "بایریشه هوف" محل کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار شد، ابتدا آقای گافل رئیس انجمن اقتصاد بایرن به افزایش ۳۳ درصدی صادرات این ایالت به جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۶ در مقایسه با دوره مشابه سال قبل اشاره کرد.

ماجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در آلمان نیز از سخنرانان این برنامه بود که ظرفیت ارتقای همکاریهای اقتصادی دو کشور را شش میلیارد یورو یعنی حداقل دو برابر میزان فعلی برشمرد.
منبع: خبرآنلاین

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار