گوناگون

شهردار جدید تهران را بشناسید

پارسینه: منتخبین پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران امروز - پنجشنبه - با رای گیری «محمدعلی نجفی» را به عنوان سیزدهمین شهردار تهران پس از انقلاب اسلامی، انتخاب کردند.

محمدعلی نجفی ۲۳ دی۱۳۳۰ در محله رودکی(سلسبیل) تهران متولد شد، پدر وی مرحوم احمدعلی فرزند یک روحانی بود که سال ۱۳۱۲ از روستایی واقع در کلات خراسان به تهران آمده و در ارتش استخدام شد و مادرش نیز اصالتا تهرانی است.

محمدعلی نجفی سال ۱۳۳۷ در دبستان دولتی خواجو ثبت‌نام کرد و سال ۱۳۴۳ گواهینامه ششم دبستان را در نظام قدیم با رتبه شاگرد اولی تهران کسب کرد.

وی برای ادامه تحصیل به دبیرستان اسدآبادی واقع در میدان رشدیه رفت و تا سال پنجم متوسطه را در همانجا تحصیل کرد و سال ششم متوسطه را در دبیرستان مروی تحصیل کرد و در امتحانات نهایی با معدل ۱۹.۴۵ در رشته ریاضی فارغ‌‌التحصیل شد .

محمدعلی نجفی در امتحانات پایان دوره متوسطه موفق به کسب رتبه اول شهر تهران و دوم امتحانات مهایی کشور شد.

محمدعلی به همین دلیل(کسب رتبه برتر امتحانات نهایی)در سال ۱۳۴۹ می توانست بدون کنکور وارد دانشگاه صنعتی شریف (آریامهر سابق) شود اما با توجه به اینکه شهریه دانشگاه ۲ هزار تومان بود به دلیل مشکلات مالی از تحصیل در این رشته انصراف داد.

محمدعلی بار دیگر از طریق شرکت در کنکور، در رشته مهندسی متالورژی دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد(پذیرفته شدگان رتبه اول رشته ها از پرداخت شهریه معاف می شدند) اما پایان سال دوم تحصیل به دلیل علاقه به رشته ریاضی تغییر رشته داد.

وی تیرماه ۱۳۵۳ به عنوان شاگرد اول رشته ریاضی و دارنده بالاترین معدل در میان تمام فارغ‌التحصیلان آن سال دانشگاه، تحصیلات خود را به پایان رساند.

دولت وقت در آن زمان، درصدد برنامه‌ریزی برای احداث دانشگاه صنعتی در اصفهان بود و برای تامین هیات علمی آن دانشگاه به افرادی از بهترین فارغ‌التحصیلان دانشگاه برای تحصیل در دانشگاه های طراز اول امریکا و انگلستان بورس تحصیلی اهدا می‌شد که نجفی هم با استفاده از همین بورس و با گرفتن پذیرش از دانشگاه «ام. آی. تی» عازم امریکا شد و در پایان سال دوم تحصیل در امتحان ورودی دوره دکتری قبول شد و از شهریور همان سال ۱۳۵۵ کار تحقیق روی تز دکترای خویش را آغاز کرد.

نجفی در سال ۵۷(ایام انقلاب) و با وجودی که نزدیک به پایان کار برای اخذ مدرک دکتری بود به ایران آمد و چون بطور مستقیم وارد دوره دکترای ریاضی شده بود به اصرار استادش، از کارهای ناتمام رساله دکترای خود به عنوان پایان‌نامه کارشناسی ارشد دفاع کرد و در هشتم فروردین ۱۳۵۸ بدون گرفتن مدرک دکتری به ایران آمد.

وی در سال تحصیلی ۱۳۵۷-۱۳۵۶ قسمت عمده‌ای از وقت خود را صرف فعالیت‌های مربوط به پشتیبانی از حرکت انقلاب اسلامی در ایران و افشاگری درخصوص جنایات رژیم شاه و تحریک افکار عمومی مردم امریکا علیه آن رژیم گشت و در نتیجه کار روی تز دوره دکتری پایان نیافت.

* مسئولیت های اجرایی محمدعلی نجفی
- مشاور معاون نخست وزیر(شهید چمران) در امور انقلاب - ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۸
- عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان ۱۳۵۸ تا ۱۳۵۹
- ریاست دانشگاه صنعتی اصفهان ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰
- وزیر فرهنگ و آموزش عالی ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۳
- عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۷
- معاون آموزشی و فرهنگی صدا و سیما ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷
- وزیر آموزش و پرورش ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۶
- رییس سازمان برنامه و بودجه ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹
- عضو سومین دوره شورای اسلامی شهر تهران - ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲(دوره ۶ ساله براساس مصوبه مجلس)
- محمدعلی نجفی مرداد ۱۳۹۲ به عنوان گزینه پیشنهادی دولت یازدهم برای وزارت آموزش و پرورش به مجلس شورای اسلامی معرفی شد که موفق به اخذ رای اعتماد نمایندگان نشد.
- نجفی در ۲۶ مرداد سال ۱۳۹۲ به سمت معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری منصوب شد که در بهمن همان سال به دلیل مشکلات جسمی، از این مسئولیت کناره گیری کرد.

- سرپرستی وزارت علوم برای مدت ۳ ماه(شهریور تا آبان ۹۳)
- محمدعلی نجفی درحال حاضر مشاور رئیس جمهوری و دبیر ستاد هماهنگی امور اقتصادی دولت است.

با انتصاب شهردار جدید، نجفی جایگزین محمدباقر قالیباف می شود که از ۱۲ سال پیش تاکنون مدیریت شهر تهران را دراختیار داشته است.
منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد