گوناگون

فصل تازه تعامل دولت و مجلس

پارسینه: با رأی اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ۱۶ نفر از وزیران پیشنهادی آقای دکتر روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران برای دولت دوازدهم، فصل نوینی در مدیریت اجرایی کشور و همچنین دوره جدیدی از همکاری‌های دو قوه مجریه و مقننه آغاز شد.

نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی از فراکسیون‌ها و گرایش‌های مختلف طی روزهای گذشته خط مشی و برنامه دولت دوازدهم و صلاحیت وزیران پیشنهادی را به دقت و به طور جزئی مورد بحث و بررسی قرار دادند و در نهایت حمایت خود را از برنامه‌های ۱۶ وزیر از مجموع ۱۷ وزیر پیشنهادی اعلام کردند تا دولت جدید کار خود را برای خدمت‌رسانی به مردم شریف ایران آغاز کند.

بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزیران پیشنهادی رئیس‌ جمهوری حق نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی است و نمایندگان محترم دیروز با استفاده از این حق قانونی خود، در نهایت برنامه‌های ارائه شده از سوی ۱۶ وزیر پیشنهادی را تأیید و به آنان رأی اعتماد دادند.

همان گونه که پیش‌بینی می‌شد، بررسی برنامه‌های وزیران پیشنهادی در صحن علنی مجلس به یکی از جلوه‌های خوب همکاری بین مجلس و دولت تبدیل شد و نمایندگان محترم دغدغه‌های خود را در فضایی دموکراتیک و همدلانه و در عین حال صریح و شفاف بیان کردند و وزیران پیشنهادی نیز تا جایی که وقت و زمان اجازه می‌داد، از برنامه‌های خود دفاع کردند.

نتیجه این تعامل سازنده، رأی اعتماد به ۱۶ وزیر دولت دوازدهم بود. در جریان رأی اعتماد دیروز ۱۲ وزیر پیشنهادی بالاتر از ۲۲۵ رأی آوردند که این اتفاق مهم نشان داد نمایندگان محترم مجلس خط مشی و برنامه‌های ارائه شده از سوی دولت را پذیرفته‌اند و ان‌شاءالله با حمایت از اجرایی شدن این برنامه‌ها، بستر مناسبی را برای خدمت به مردم فراهم می‌کنند.

علت عدم توفیق وزیر پیشنهادی نیرو برای کسب رأی اعتماد نمایندگان را نیز باید در فرصتی مناسب بررسی کرد ولی آنچه از نتیجه کلی رأی اعتماد نمایندگان به کابینه دوازدهم به دست می‌آید، این است که مجلس محترم آماده همکاری با دولت و حمایت از تلاش دولتمردان برای خدمت به مردم است.
متقابلاً دولت خدمتگزار نیز اعتقاد خود را برای ارتقای سطح تعاملات با مجلس بار دیگر مورد تأکید قرار داد و هر یک از وزرای محترم آمادگی خود را برای همکاری با مجلس در زمینه نظارت و تقنین و همچنین پیگیری دغدغه‌های نمایندگان ملت اعلام کردند.

البته نقش آقایان دکتر روحانی رئیس جمهوری و دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در این زمینه بسیار برجسته است و ایشان در نشست‌های مختلف و از جمله در اجلاس مشترک دولت و مجلس در خردادماه سال جاری بر ضرورت تقویت همدلی و هماهنگی میان قوا برای رفع مشکلات و چالش‌ها تأکید کردند.

روابط دولت‌ها و مجالس مختلف در نظام جمهوری اسلامی طی چهار دهه گذشته شاهد فراز و نشیب‌های زیادی بوده، اما آنچه که به تجربه ثابت شده، این واقعیت است که هرگاه روابط دو قوه در چارچوب مقررات و قوانین و توأم با همدلی و همکاری بوده، امور کشور بخوبی پیش رفته و مسائل و مشکلات مردم در حوزه‌های مختلف نیز بهتر و سریع‌تر حل شده است.

در دوره دولت یازدهم تعامل بسیار خوبی میان دولت و مجلس از جمله در چارچوب کمیسیون‌های تخصصی، فراکسیون‌های مختلف و مجامع استانی برقرار شد و با توجه به فضای مثبتی که در جریان جلسات رأی اعتماد به وزرای دولت دوازدهم شاهد بودیم، امیدواری بسیار زیادی وجود دارد که سطح این تعاملات در دولت دوازدهم بیش از پیش ارتقا یابد، ان‌شاءالله.
* معاون امور مجلس رئیس جمهوری /حسینعلی امیری
منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار