سخنرانی حسین شریعتمداری در جمع طلاب سراسر کشور
ایسنا نوشت:
مديرمسئول روزنامه كيهان در پاسخ به منقدان اين روزنامه تصريح كرد: برخي اوقات چون ديگران ساكتاند، ميگويند ما تندروي ميكنيم، اما با تمام اين شرايط ما حتي بسياري از مسائل را مطرح نميكنيم .
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسين شريعتمداري كه در حضور طلاب برتر سراسر كشور در دانشگاه شهيد عباسپور سخن ميگفت، اظهار داشت: ما اكنون در شرايط حساس و نه بحراني قرار داريم. بحران زماني است كه مولفههاي اقتدار يك نظام روي قوس نزولي قرار گرفته باشد، اما حساسيت در اوج اقتدار هم ميتواند وجود داشته باشد و ما امروز در اين نقطه قرار داريم.
وي افزود: ما امروز دوران تشكيل نظام اسلامي را پشت سر گذاشتهايم و امروز در مرحله تشكيل امت واحده اسلامي هستيم، راه درازي پيمودهايم و از گردنههاي سخت و گاه نفسگير عبور كردهايم. همه شواهد حكايت از آن دارد كه دنيا آبستن حادثه جديدي است كه به پيچ بزرگ خود نزديك شده است و دشمن نيز در اين رابطه با ما اتفاق نظر دارد، اما تلاش هر يك از طرفين اين است كه تابلوهاي راهنماي اين پيچ را خود نصب كنند.
شريعتمداري در ادامه به تشريح تحليل شرايط كشور و توضيح شگردهاي دشمن براي مقابله با نظام جمهوري اسلامي پرداخت و با بيان اينكه افراد همانگونه كه فكر ميكنند عمل ميكنند، گفت: هر كسي كه بتواند افكار عمومي را در دست بگيرد، ميتواند رفتار عمومي را نيز مديريت كند و اين مبناي جنگ نرم است. در جنگ افكارماشين جنگي ديگر صدرنشين نيست، توپخانهها جاي خود را به رسانهها دادهاند.
مديرمسئول روزنامه كيهان با بيان اينكه ما و حريفان هريك دو نقطه قوت و ضعف داريم، افزود: در جنگ افكار دو عامل اصلي نقش تعيينكننده دارد ،يكي رسانهها و ديگري پيام، نقطه قوت حريف رسانه است. حريف با رسانههاي دوربرد خود بدون آنكه از شما اجازه بگيرد، وارد خانه شما ميشود، اما رسانههاي ما اينگونه نيستند، هرچند در اين عرصه در حال ترميم هستيم، اما فاصله زيادي با نقطه مطلوب داريم.
وي ادامه داد: نقطه ضعف حريف كه البته نقطه قوت ما محسوب ميشود، پيام است. حريف پيام جذاب و جذبكنندهاي ندارد، اما ما اين پيام را داريم. حريف چون پيام ندارد در اين بازي دست به تقلب ميزند، يعني يا به جاي پيام اصلي پيام آلوده ميفرستد و يا اينكه واقعيات را قلب ميكند.
وي انگارهسازي را يكي از شگردهاي دشمن در جنگ افكار عنوان كرد و گفت: انگاره تنها تصويري از واقعيت است، اما واقعيت ندارد. به طور مثال در رسانههاي ديداري دوربين تلويزيون شما را به محل واقعه ميبرد و شما احساس ميكنيد كه واقعيتي را ميبينيد كه دوربين به شما نشان ميدهد و ميتواند بيرون از دريچه دوربين واقعيتهاي ديگري وجود داشته باشد.
وي با بيان اينكه انگارهسازي مهمترين شگرد عمليات رواني است، گفت: انگاره در بستر واقعيات ساخته ميشود و نشانههايي از واقعيت را براي پذيرفته شدن از طرف مخاطب در خود دارد. دشمن از همين طريق تلاش كرد كه تصوير ديگري از ايران به افكار عمومي ارائه دهد و البته اين تصوير خوشبختانه در حال شكستن است.
مديرمسئول روزنامه كيهان درباره انگارهسازي به مثال ديگري اشاره كرد و اظهار داشت: جريان موازي جرياني است كه براي مقابله با جريان حق پرطرفدار ساخته ميشود، به طور مثال طالبان، انجمن حجتيه و اسلام آمريكايي هر يك جرياني موازي هستند. اسلام آمريكايي بسياري از واقعيات اسلام را در خود دارد، اما برخي از عناصر اصلي مانند ظلمستيزي ازآن حذف شده است. در دوران اصلاحات قرائتهاي مختلفي از دين ارائه ميشد، اما همه آنها در يك نقطه مشترك بودند و آن عدم ظلم ستيزي بود.
وي شگرد ديگر دشمن را در عمليات رواني" انگشت گذاشتن روي اهداف ايدهآل " عنوان كرد و توضيح داد: انگشت گذاشتن روي نقطه ايدهآل به اين معنا است كه شما براي خود هدف ايدهآلي در نظر گرفتهايد و راه زيادي را نيز پيمودهايد، اما هنوز به نقطه مطلوب نرسيديد. حريف روي اين نقطه انگشت ميگذارد و ميگويد كه شما به ايدهآل خود دست نيافته و معنايش اين است كه گامي نيز برنداشتهايد.
شريعتمداري براي ارائه مثال درباره اين شگرد دشمن به برگزاري اجلاس جنبش غيرمتعهدها در تهران اشاره كرد وگفت: برگزاري اين اجلاس افتخاري مهم و بسيار اثرگذار بود، بسياري از دشمنان و حتي برخي از خوديها باور نميكردند كه اين اجلاس در اين سطح برگزار شود. اما پس از اجلاس رسانهها با اين موضوع به دو گونه برخورد كردند.
وي افزود: ابتدا رسانههاي خارجي تلاش ميكردند اجلاس را كماهميت جلوه دهند، اما زماني كه نتوانستند از نقاط مهم آن صرفنظر كنند، انگشت روي نقطه ايدهآل گذاشتند و براي مثال تنها به نظر آقاي مرسي كه درباره سوريه با نظر ايران متفاوت بود، اشاره كردند و مطالبي ديگري كه آقاي مرسي مطرح كرد مبني برتغيير ساختار سازمان ملل و همپيمان استراتژيك ايران خواندن مصر را ناديده گرفتند.
شريعتمداري با اشاره به موفقيتآميز بودن برگزاري اجلاس جنبش غيرمتعهدها افزود: نتانياهو با عصبانيت به كشورهاي غربي ميگويد كه ساده انديشي نكنيد، رفتن مرسي به ايران يعني قطع رابطه مصر آينده با آمريكا و يا در مورد سفر آقاي بانكيمون اينگونه ميگويند كه هرچند وي مسائلي درباره حقوق بشر در ايران بيان كرد، اما نگاه ما را درباره سوريه و اسرائيل و برخي ديگر از مسائل شنيد و پاسخي نداد.
شريعتمداري با تاكيد بر تاثيرگذاري اجلاس غيرمتعهدها در تهران گفت: اين گامها را دشمن نشان نميدهد و اينطور ميخواهد بگويد كه شما مسيري را طي نكرديد.
وي "تكرار ادعا"را يكي ديگر از شگردهاي عمليات رواني خواند و افزود: اين شگرد، طرح يك ادعا به قدري تكرار ميشود كه خود تكراركننده هم آن را باور كند. بسياري از واقعيات نشان ميدهد كه به طور مثال يك موضوعي دروغ است، اما آنقدر تكرار ميشود تا اين موضوع تا حدي پذيرفته شود.
وي همچنين اظهار داشت: "مارپيچ سكوت" شگرد ديگري در عمليات رواني است و اين شگرد زماني استفاده ميشود كه بخواهند از رسيدن نظري خاص به افكار عمومي جلوگيري كنند.
وي افزود: نحوه عملكرد اين شگرد اين است كه دشمن با رسانههايي كه در اختيار دارد هر ديدگاهي را كه مخالف نظر آنان باشد، در مارپيچ رسانهاي قراميدهد به گونهاي كه شخص جرأت بيان نظر خود را نداشته باشد.
وي در اين بخش از سخنان خود به حوادث سال 88 اشاره كرد و گفت: از 12 سال پيش ما ميدانستيم كه آقاي موسوي به بيرون وصل هستند و به برخي از مسئولان نيز هشدار داديم، اما گوش نكردند، زماني كه آقاي خاتمي براي نامزدي اعلام آمادگي كرد همانموقع در كيهان نوشتيم كه نامزد واقعي اصلاحطلبان او نيست و فرد ديگري است. دقيقا نميدانستيم چه كسي نامزد اصلاحطلبان خواهد شد.
وي ادامه داد: شگرد «مارپيچ سكوت» فضا را كاملا متفاوت ميكند، در جريان كودتاي نوژه زماني كه از تك تك كودتاگران پرسيده بودند كه چگونه به ذهن شما خطور كرده كه ميتوانيد يك انقلاب را با پشتوانه مردمي عظيم تغيير دهيد، بدون استثناء همه آنها اينطور پاسخ داده بودند كه "به ما گفته بودند همه با ما هستند".
به گزارش ايسنا، وي در پايان اين بخش از سخنان خود بر اهميت رصد كردن ميدان واقعي و كشف نقشه راه دشمن براي رسيدن به تحليل سياسي درست تاكيد كرد.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين نشست شريعتمداري به پاسخگويي به سوالات حاضران پرداخت و در اولين سوال درباره انتخابات رياست جمهوري و نامزدهاي احتمالي آن گفت: هنوز كسي به طور صريح نامزدي خود را اعلام نكرده است، اما نشانهها حكايت از آن دارد كه چه كساني وارد ميشوند برخي از اينها ميگويند اگر تكذيب شود شركت ميكنيم، برخي نيز فعلا شرايط را رصد ميكنند و برخي ستادهايشان را نيز راهاندازي كردهاند.
مديرمسئول روزنامه كيهان در پاسخ به اين پرسش كه شما اطلاعات خود را كه گاه محرمانه و امنيتي به شمار ميآيد، از كجا به دست ميآوريد، گفت: بچه حزباللهيها همه جا هستند،كه در يك مقطع در دوران اصلاحات ديديم كه قرار است 400 هزار دلار به كارگردان داده شود تا شبكه ماهوارهاي راهاندازي كند، اما نه اين كارگردان شايستگي داشت و نه كار، كار درستي بود ما اين خبر را اعلام كرديم از دفتر آقاي خاتمي آن را تكذيب كردند، ولي سندي در دست ما بود كه آقاي خاتمي پاي آن را امضاء كرده بود و به خاطر رعايت شان رئيسجمهور آن را منتشر نكرديم.
وي ادامه داد: براي تحليل درست اخبار بايد به اخبار ارزشافزوده داد و آنها را در كنار يكديگر مورد تجزيه و تحليل و كنكاش قرار دارد. در جريان فتنه 88 مراحل مختلف را ما پيشبيني كرديم، به اين صورت كه آقاي هاشمي گفتند بايد مراقب بود كه در انتخابات تقلب نشود. ما سندي منتشر كرديم كه اين حرف چندان طبيعي به نظر نميرسد. كميته صيانت از آراء كه تشكيل شد اين موضوع را ما گفتيم كه اين مساله ابتدا توسط يكي از صاحبنظران سياسي خارجي عنوان شده بود و پس از آن ادعا كرديم كه اين جريان احتمالا قرار است ادعاي تقلب در انتخابات را مطرح كند. ما حتي پيش از آنكه اين جريان رنگي براي خود انتخاب كند سه روز اعلام كرده بوديم و سه روز قبل از انتخابات 88 نيز تيتر اول ما اين بود كه بعد از اعلام نتايج آشوب خواهد شد. ما مسير حركت را رصد كرديم و ديديم كه اين افراد از فرمول كودتاي مخملي استفاده و لذا بر اساس اين فرمول گامهاي بعديشان قابل پيشبيني است.
وي در پاسخ به اينكه نظر شما درباره شخص آقاي احمدينژاد چيست؟ گفت: قاعده كلي اين است كه شما بر روي معيارهاي اصلي حركت كنيد و اين مانع از قبيلهگرايي و حزبگرايي ميشود. ما معيارهاي مشخصي داريم كه آموزههاي تعريف شده نظام هستند و با نظرات رهبري كدگذاري شده است، ما هر كسي كه با اين معيارها همخواني داشته باشد به همان ميزان حمايت ميكنيم. به صراحت ميگويم كه هر جا زاويهاي بوده كيهان اولينجايي بود كه به آن نقد داشته است.
وي در پاسخ به سوالي ديگر در مورد اجلاس غيرمتعهدها در تهران گفت: اين اجلاس رخداد مهم و پيروزي بزرگي بود و در شرايطي برگزار شد كه آمريكا و اسرائيل تلاشهاي بسياري انجام دادند تا از برپايي مقتدرانه آن جلوگيري كنند. جنبش از اصول اوليه خود فاصله زيادي گرفته بود، اما با پيروزي انقلاب يك شوك به آن وارد شد، مهمترين مشكل دشمنان با اجلاس اين است كه ايران سمت و سو دهنده آن شده است.
شريعتمداري در پاسخ به اين پرسش كه شما چرا مخالف جبهه پايداري بوديد، گفت: چه كسي گفته است كه من با جبهه پايداري مخالفم، نگاه من اين بود كه جبهه پايداري و جبهه اصولگرايان بايد دركنار هم باشند هر دو جبهه نگاههاي اسلامي و ديني دارند و البته هر يك نقاط ضعفي نيز داشتند.
وي افزود: من پيرو جبهه پايداري يا جبهه متحد نيستم، در هر دو جبهه كساني بودند كه صلاحيت نداشتند، برخي نسبت به جريان انحرافي و برخي نسبت به فتنه 88 سكوت كرده بودند.
مدير مسئول كيهان در پاسخ به پرسشي درباره اينكه آيا حماس از جمهوري اسلامي فاصله گرفته است، گفت: قطعا اينطور نيست. مسير حركت حماس با جمهوري اسلامي همخواني بسياري دارد.
شريعتمداري در پاسخ به انتقاد يكي از طلاب از روزنامه كيهان گفت: برخي اوقات چون ديگران ساكتاند، ميگويند ما تندروي ميكنيم، اما با تمام اين شرايط ما حتي بسياري از مسائل را مطرح نميكنيم و تنها با مسئولان مربوطه در ميان ميگذاريم. ما چهارماه قبل ازآنكه فساد مالي بزرگ كشف شود آن را گفته و حتي اسم بانك آريا را نيز عنوان كرده بوديم، اما نميدانستيم كه در اين سطح خواهد بود.
ارسال نظر