شوخی جدید كفاشیان!
پارسینه: با علام AFC مبنی بر اعلام تیم ها برای نامزدی رقابت های جام ملت های 2019 فدراسیون كفاشیان نیز برای این كار پیشقدم شده و جالب اینكه آقای رئیس احتمال این كار بسیار بالا می داند.
علی كفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال ایران با اطمینان از گرفتن میزبانی رقابت های جام ملت های آسیا 2019 در صورت حمایت دولتی حرف می زند.
وی معتقد است كه همه چیز برای این كار فراهم است اما با نگاهی دقیق تر می توان دید كه آنقدرها هم كه رئیس می گوید نباید خوش بین بود.
میزبانی رقابتی مانند جام ملت های آسیا كاملا متفاوت از رقابتی مانند رقابت های قهرمانی جوانان آسیاست كه كفاشیان آن را معیاری برای تصمیم گیری كنفدراسیون فوتبال آسیا می داند.
ایران پیش از این برای برگزاری رقابت های جام ملت های 2011 هم اعلام آمادگی كرده بود كه رقبای او در این راه هند و قطر بودند. كه البته هند بعدا از این درخواست صرفنظر كرد و ایران هم در زمان مناسب مدارك لازم را ارائه نداد تا در نهایت قطر با 6 رأی در برابر 3 رأی ایران میزبانی رقابت های 2011 را بدست آورد.
این میزبانی در حالی به قطر داده شد كه این كشور پیش از آن در سال 2004 میزبانی بازی های آسیایی را بر عهده داشت و بسیاری از كشورهای رده اول اروپایی و تیم های فوتبال بزرگ جهان را برای برگزاری بازی های دوستانه به استادیوم های مجهزش دعوت كرد. قطر میزبانی جام جهانی 2022 را هم پس ازاین اتفاق بدست آورده.
استرالیا نیز كه میزبان رقابت های جام ملت های 2015 انتخاب شده سابقه دو بار میزبانی المپیك تابستانی، 4 بار میزبانی كشورهای مشترك المنافع و دو بار سابقه میزبانی رقابت های قهرمانی فوتبال جوانان جهان را داراست و همه اینها زمینه ای شده اند برای میزبانی تورنمنتی در سطح جهانی كه از همه جوانب از جمله استادیوم ها، بلیط فروشی، هواداران، رسانه ها، پذیرایی، حمل و نقل و بسیاری معیارهای دیگر مورد تأیید AFCباشند.
انتظار می رود تا این رقابت ها در استرالیا 45 هزار نفر را به این كشور ببرد و نزدیك به 2.5 میلیارد نفر هم این شاهد پخش تلویزیونی این رقابت ها در پر جمعیت ترین قاره جهان با حضور قدرت های اقتصادی بزرگی مانند چین، ژاپن و هند باشند كه بیشتر از نیمی از جمعیت جهان را در اختیار دارند.
بدین ترتیب دو میزبانی گذشته در حالی داده شده كه همه زیرساخت ها برای برگزاری مهمترین رقابت فوتبالی تاریخ این كشورها در آنها آماده بوده است و نه اینكه برنامه ریزی تازه ای برای ساختن استادیوم و زیر ساخت های اولیه برای این كار انجام شود.
در حقیقت AFCدر این مورد ریسك نكرده و حاضر شده تا میزبانی را به كشوری بدهد كه تضمین بهتری را برای برگزاری مناسب این تورنمنت داشته باشد.
با توجه به مشكلات اقتصادی موجود در ورزش ایران كه تا حد زیادی عرصه را بر فعالیت های ورزشی تنگ كرده و موج تحریم ها و مدیریت نادرستی كه ورزشگاه نقش جهان اصفهان را پس از چندین سال بیشتر به یك اثر باستانی تبدیل كرده است و نه یك استادیوم فوتبال به نظر می رسد كه ادعای میزبانی رقابت های جام ملت های 2019 هم شوخی خنده داری بیش نباشد كه در ادامه ادعاهای بزرگی مانند آمدن مربیان و بازیكنان بزرگ به ایران مطرح می شود.
مگر اینكه باز هم فدراسیون كفاشیان همه محاسبات را به هم بزند و همانگونه كه در میان تعجب همگان به عنوان فدراسیون برتر آسیا انتخاب شد میزبانی رقابت های جام ملت های 2019 را هم بگیرد.
اما آقای كفاشیان جدای از بحث استادیوم ها كه خود معضل بزرگی برای این رقابت ها در ایران است؛ بهتر است كه در این راه مسایلی مانند جذب اسپانسرهای بزرگ خارجی كه نگرانی بابت تحریم ها نداشته باشند، ورود زنان به ورزشگاه ها، كمپ های تمرینی مناسب، حمل و نقل بدون مشكلی به شهرهای میزبان، وجود امكانات پذیرایی مانند هتل های 5 ستاره، فرهنگ سازی در میان هواداران فوتبال، زمینه سازی برای حضور هواداران كشورهای دیگر در شهرهای محل برگزاری مسابقات، فعالیت های رسانه ای شامل نحوه فیلمبرداری و پخش تلویزیونی بازی ها و بسیاری فاكتورهای دیگر را مد نظر داشته باشید.
شاید ذكر این نكته خالی از لطف نباشد كه در حالیكه هیچكدام از ورزشگاه های ما حتی از امكان صندلی های مناسب برای تماشاگران محرومند در فوتبال انگلیس تیمی مانند ساندرلند كه هم اكنون در رده سیزدهم جدول لیگ برتر انگلیس است كارت تماشای یك فصل بازی های این تیم برای یك هوادارش را به دلیل ایستادن بیش از حد لغو می كند.
این باشگاه تصمیم گرفته تا بلیط های یك فصل برخی هوادارانش را كه در طول بازی خیلی سر پای می ایستند و برای دیگران مزاحمت ایجاد می كنند را لغو كند و در سایتش نیز هشداری را به اینگونه هواداران منتشر كرده و اعلام كرده: ما نمی خواهیم لذت سایر هوادارانمان را مخدوش كنیم. ما خواستار فضایی شاد و جذاب برای همه هستیم و در قبال آن به هوادارانمان تعهد داریم. این اقدام به ویژه برای حمایت از هواداران مسن و یا معلولی است كه شكایات زیادی را مطرح كرده اند كه ایستادن تماشاچیان دیگر مانع دیدن درست مسابقه توسط آنها می شود.
این اقدام اگرچه می تواند مانعی برای خوشحالی و تخلیه هیجانات در استادیوم توسط سایر هواداران عادی باشد اما نشان دهنده نظم و مدیریتی است كه بر استادیوم های فوتبال این كشور حاكم است. با این سخت گیری ها نه جوانی در ورزشگاه جان می سپارد و نه سكویی در ورزشگاه فرو میریزد و نه اتفاقات تلخ دیگری رخ می دهد.
ارسال نظر