رسایی: رأی هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ جهتدار است
پارسینه: نماینده تهران در مجلس نظر هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره شکایت وی از هیئت رئیسه مجلس را «مغایر نظریه کارشناس این کمیسیون و رأیی جهتدار» دانست.
حجتالاسلامحمید رسایی در واکنش به نظر هیئت رئیسه کمیسیون اصل 90 درباره شکایت وی از هیئت رئیسه مجلس به خبرنگار پارلمانی فارس گفت که نظر هیئت رئیسه کمیسیون اصل 90 بر خلاف نظر کارشناس این کمیسیون است.
روز گذشته مصطفی افضلیفرد سخنگوی کمیسیون اصل 90 اعلام کرد که هیئت رئیسه این کمیسیون شکایت رسایی از هیئت رئیسه مجلس به دلیل عدم ارائه صوت و تصویر جلسات علنی به نمایندگان را وارد ندانست.
در عین حال حجتالاسلام رسایی با رد این مطلب گفت که اعضای کمیسیون اصل 90 جلسهای به منظور بررسی شکایت وی از هیئت رئیسه مجلس تشکیل ندادهاند.
وی این نکته را هم متذکر شد که کارشناس حقوقی کمیسیون اصل 90 شکایت وی از هیئت رئیسه مجلس نهم را را وارد دانسته است.
نماینده اصولگرای تهران در مجلس در تشریح ماجرای شکایت خود از هیئت رئیسه مجلس توضیح داد: در سال 89 وقتی برای دریافت فایل صوتی یکی از جلسات علنی به مسئولان اتاق صوت مجلس مراجعه کردم، اعلام کردند که طبق نظر هیئت رئیسه به هر نماینده فقط صوت خودش را تحویل میدهند.
رسایی افزود: وقتی که این نکته را در صحن علنی تذکر دادم، رئیس جلسه این موضوع را مصوبه هیئت رئیسه دانست در حالی که این مصوبه بر خلاف اصول قانون اساسی و فلسفه برگزاری جلسات علنی بود.
وی ادامه داد: این کار بیشتر از آن جهت عجیب بود که جلسات علنی مجلس از صدای جمهوری اسلامی به صورت مستقیم پخش میشود و این یعنی هر کس حتی دشمنان این کشور می توانند مشروح مذاکرات کامل مجلس را ضبط کرده و در اختیار داشته باشند.
«جای سؤال است که چطور بنده که نماینده مردم هستم و به دلیل شرکت در جلسات علنی نمی توانم یک ضبط صوت همراه خودم ببرم، اگر بخواهم مثلاً برخی از این مذاکرات را دوباره بشنوم، هیئت رئیسه مجلس چنین اجازهای را به من نمیدهد؟»
عضو کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: این شکایت از سال 89 تا به حال در کمیسیون بود که دیروز در جلسه هیئت رئیسه کمیسیون به بحث گذاشته شد.
رسایی افزود: بر خلاف آنچه به نقل از سخنگوی محترم کمیسیون در رسانهها منتشر شده، موضوع شکایت بنده در کمیسیون اصل 90 رد نشده چون اساساً کمیسیون در این باره تشکیل جلسه نداده است.
وی ادامه داد: متأسفانه این رفتار خلاف آئیننامه داخلی مجلس در مواقعی در کمیسیون اصل 90 صورت میگیرد که مصوبات هیئت رئیسه به عنوان مصوبه کمیسیون اعلام میشود در حالی که بر اساس ماده 63 آئین نامه، مصوبات هیئت رئیسه یا کمیتههای آن پس از تصویب در کمیسیون رسمیت خواهد داشت.
«بر اساس ماده 65 آئین نامه، مناط اعتبار جلسات کمیسیونها حضور حداقل دو سوم اعضاست و بنا بر ماده 32 آئیننامه نیز، تعداد اعضای کمیسیون اصل نود، 23 نفر است در حالی که تعداد اعضای هیئت رئیسه کمیسیون 6 نفر است؛ لذا مصوبه هیئت رئیسه کمیسیون به هیچوجه مصوبه کمیسیون نباید تلقی شود».
عضو کمیسیون اصل 90 مجلس در پایان گفت که کارشناس حقوقی این کمیسیون نظر وی را تأیید کرده و توجیهات هیئت رئیسه را نپذیرفته که این خود حکایت از رأی غیر کارشناسی و جهتدار هیأت رئیسه کمیسیون اصل 90 در برخورد با این شکایت دارد.
کارشناس حقوقی کمیسیون اصل 90 در رد دلایل هیئت رئیسه مجلس برای عدم ارائه صوت یا فیلم جلسات علنی به وکلای ملت اعلام کرده است: «علنی بودن و لزوم اطلاع کامل مردم از مشروح مذاکرات برای این معناست که نمایندگان مجلس در گفتار و رفتار خود دقت کافی داشته باشند و با آمادگی جسمانی و علمی لازم به انجام وظایف محوله اهتمام ورزند و اگر نمایندهای در حین مذاکرات رسمی مثلاً مبادرت به خوابیدن کرد یا موافقت و یا مخالفت نامربوط و سستی از طرحها و لوایح به عمل آورد و یا رفتار ناشایستی با سایر همکاران بروز داد، توسط افکار عمومی مورد انتقاد و احیاناً شماتت قرار گیرد و بدینوسیله جدیت و وظیفهشناسی همه جانبهای در بین نمایندگان تثبیت و نهادینه شود.
از آنجا که تمام لحظات و دقایق مذاکرات مجلس اهمیت سرنوشتساز برای اداره کشور دارد، نمایندگان با چشم تیزبین مردم، نخبگان و مخصوصاً قضاوت بی رحمانه تاریخ مواجه بوده و به همین علت نیز در صورت تعلل یا مسامحه در گفتار و رفتار، می بایست خود را در «اتاق شیشهای» احساس کنند؛ بنابراین، آشکار شدن برخی رفتارهای ناموجه به هیچ وجه [به قول نائب رئیس محترم مجلس] «تنقیض» نماینده یا مجلس نخواهد بود... نهایتاً شکوائیه شاکی را موجه می دانم».
ارسال نظر