معرفی قوانین هستهای جدید در ژاپن
پارسینه: ناظران هستهیی ژاپن، روز دوشنبه اقدامات امنیتی جدید و قاطعی را برای محافظت از تاسیسات هستهیی این کشور در برابر حوادث طبیعی به حملات تروریستی معرفی کردند.
روزنامه فایننشیال تایمز با اعلام این خبر گزارش داد: این قوانین که در ماه ژوییه نهایی خواهد شد احتمالا شرکتهای برق را با موانع جدیدی روبهرو خواهد کرد که برای راهاندازی مجدد نیروگاه هستهییشان باید آنها را از سر راه بردارند.
در حال حاضر تنها دو راکتور از 50 راکتور هستهیی ژاپن به دنبال حادثه نیروگاه فوکوشیما دایچی مجددا راهاندازی شده است.
برخی از اقدامات پیشنهادی مانند به کارگیری ژنراتورهای برقی پیشیبانی متحرک توسط اپراتورهای نیروگاههای هستهیی ژاپن به کار گرفته شده است، اما برخی پیشنهادات دیگر نیازمند تغییرات جدید و پرهزینه است.
یکی دیگر از این شرطها ساختن اتاقهای کنترل پشتیبانی است که از ساختمان راکتورها فاصله دارد. نصب دریچههای جدید فشار که توانایی فیلتر کردن گازهای رادیواکتیو را دارند و تقویت سازههای محافظتی برای مقاومت در برابر برخورد یک هواپیمای جت که ممکن است در حملات تروریستی مورد استفاده قرار گیرد از دیگر شروط پیشنهادی است.
قوانین جدید باعث میشود که نهاد نظارت هستهیی ژاپن که در ماه سپتامبر سال میلادی گذشته تشکیل شد مسوولیت حوزههای را بر عهده بگیرد که در گذشته شرکتهای برق فضای بیشتری در آنجا برای طرح رویکردهای خود داشتند.
برخی مدیران شرکتهای برق ژاپن شکایت کردند که تعدادی از این قوانین، برای مثال سیستمهای ویژه خروج گاز هیدروژن که دلیل اصلی وقوع انفجار در نیروگاه فوکوشیما دایچی بود از استانداردهای بینالمللی فراتر میرود.
شونیچی تاناکا، رییس نهاد نظارت هستهیی ژاپن گفت که قوانین جدید نشانه آغاز نظارت هستهیی جدید در ژاپن است.
تاناکا اعلام کرده است تا زمانی که قوانین جدید اجرایی نشوند هیچ یک از نیروگاههای هستهیی تعطیل شده ژاپن برای راهاندازی مجدد مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.
رییس نهاد نظارت هستهیی ژاپن علاوه بر این ارزیابی محتاطانهتر گسلهای فعال در زیر تاسیسات اتمی ژاپن را خواستار است، اقدامی که ممکن است که به برچیده شدن دائمی تعدادی از راکتورهای هستهیی ژاپن منجر شود.
به گزارش این روزنامه انگلیسی، سختگیری ناظران هستهیی جدید ژاپن، کشوری که در آن ناظران همواره از انرژی هستهیی حمایت میکردند، ممکن باعث ایجاد تنش با دولت محافظهکار شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن شود.
دولت قبلی ژاپن قول داده بود تا سال 2040 استفاده از انرژی هستهیی را در این کشور متوقف کند، ولی آبه از زمان آغاز فعالیت خود بهعنوان نخست وزیر ژاپن از تایید مجوز ساخت راکتورهای هستهیی جدید و پیشرفته که به گفته وی توانایی بیشتری برای مقاومت در برابر زمین لرزه وسونامی خواهد داشت، حرف زده است.
انتظار میرود که نهاد نظارت هستهیی ژاپن به شرکتهای برق این کشور سه تا پنج سال وقت بدهد تا تاسیسات خود را برای اعمال استانداردهای جدید به روز کنند و هنوز مشخص نیست که آیا قبل از تکمیل این تغییرات راکتوری اجازهای راهاندازی مجدد را پیدا خواهد کرد یا خیر. حتی اگر این نهاد نظارتی در طول دوره اجرای این قوانین جدید اجازه راهاندازی مجدد راکتورها را بدهد دولتهای محلی ممکن است با چنین اقداماتی مخالفت کند.
فایننشیال تایمز در پایان گزارش خود نوشت: شرکتهای برق ژاپن در حال حاضر در حال آماده کردن خود برای هزینههای قابل توجهی هستند که قوانین جدید به دنبال خواهند داشت.
شرکت کانسای الکتریک پاور، دومین شرکت برق بزرگ ژاپن هفته گذشته اعلام کرد که انتظار دارد در سه سال آینده سالانه 65 میلیارد ین صرف اقدامات ایمنی هستهیی کند، مقداری که دو برابر هزینههای این شرکت پیش از وقوع حادثه فوکوشیما دایچی بود.
شرکت کیوشو الکتریک پاور نیز اعلام کرده است که هزینههایش سالانه به حدود 43 میلیارد ین خواهد رسید.
ارسال نظر