مذاکرات گازی تهران-بغداد آغاز شد
پارسینه: مدیرکل دفتر وزارتی با بیان این که برخی اقدام های لازم برای احداث این خط لوله در خاک ایران و عراق آغاز شده است، گفته بود: در آینده نزدیک نیز یک اجلاس سه جانبه میان ایران، سوریه و عراق در بغداد برگزار می شود تا برنامه لازم برای امتداد خط از عراق به سوریه طراحی شود.
رستم قاسمی وزیر نفت که روز گذشته (پنج شنبه ١٧ اسفندماه) در راس هیئتی ٩ نفره به عراق سفر کرده است، قرار است فردا با نوری المالکی، نخست وزیر این کشور دیدار و گفت و گو کند. یکشنبه (٢٠ اسفندماه) نیز قاسمی با کریم عفتان، وزیر برق عراق دیدار خواهد داشت.
وزیر نفت کشورمان روز گذشته با فلاح عامری، معاون وزیر نفت عراق در امور پالایش و پخش دیدار و بحث و تبادل نظر کرد.
برپایه این گزارش، مذاکرات تهران-بغداد در سطح کارشناسی روز سه شنبه و چهارشنبه گذشته برگزار شد و کارشناسان دو طرف پیرامون قرارداد و نحوه اجرای پروژه خط لوله گاز ایران-عراق گفت و گو کردند.
سه معاون وزیر و مشاوران وزیر و برخی مدیران ارشد وزارت نفت، قاسمی را در این سفر همراهی می کنند.
دی ماه گذشته نیز علیرضا نیکزاد رهبر در یک نشست خبری اظهار داشته بود: طبق توافق های انجام شده قرار است یک خط لوله ٥٦ اینچ از عسلویه تا مرز ایران و عراق احداث شود که هدف از احداث این خط تامین خوراک ٣ نیروگاه گازی عراق است.
مدیرکل دفتر وزارتی با بیان این که برخی اقدام های لازم برای احداث این خط لوله در خاک ایران و عراق آغاز شده است، گفته بود: در آینده نزدیک نیز یک اجلاس سه جانبه میان ایران، سوریه و عراق در بغداد برگزار می شود تا برنامه لازم برای امتداد خط از عراق به سوریه طراحی شود.
نیکزاد رهبر تاکید کرده بود که این خط لوله به گونه ای طراحی خواهد شد که امکان افزایش ظرفیت برای صادرات گاز به کشورهای مسلمان دیگری چون اردن و لبنان را نیز داشته باشد.
وی افزود: این خط لوله قابلیت امتداد تا مرز کشورهای اروپایی را نیز دارد و در صورت نیاز می تواند با انتقال گاز بخشی از سبد انرژی کشورهای اروپایی را تامین کند.
مدیرکل دفتر وزارتی اظهار امیدواری کرده بود که احداث خط لوله انتقال گاز میان ایران، سوریه و عراق موجب عمیق تر شدن پیوندهای دینی و منطقه ای میان این سه کشور و سایر کشورهای مسلمان منطقه شود.
وی درباره ظرفیت نهایی خط لوله دوستی تاکید کرده بود: در کنار درخواست عراق، سوریه نیز ٢٥ تا ٣٠ میلیون مترمکعب در روز درخواست گاز دارد ولی هنوز مسیر احداث خط از بغداد تا مرز سوریه و از مرز سوریه به مبادی مصرف در این کشور مهندسی نشده است به این ترتیب نمی توان ظرفیت نهایی خط را به طور قطع اعلام کرد.
ارسال نظر