گوناگون

وزير ارشاد:بيمه هنرمندان نياز به رديف بودجه جداگانه ندارد

پارسینه: :وزير ارشاد با اشاره به اينکه بيمه هنرمندان نيازمند رديف بودجه جداگانه نيست گفت:از کمکهايي که وزارت ارشاد ميتواند داشته باشد، به اين امر اختصاص داده مي شود.

علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در حاشيه پاسداشت هفته دفاع مقدس در اين وزارتخانه در جمع خبرنگاران درباره بيمه هنرمندان و اينکه چرا تبديل به قانون نمي ‌ شود تا رديف مشخص داشته باشد، گفت: نياز نيست رديف جداگانه ‌ اي به اين امر اختصاص يابد، از کمک ‌ هايي که وزارت ارشاد مي ‌ تواند داشته باشد مي ‌ توان بخشي را به اين امر اختصاص داد اما متاسفانه در حال حاضر صندوق هنرمندان رقم بالايي به سازمان تامين اجتماعي بدهي دارد و لذا اين اواخر آنها به فکر قطع خدمات افتاده بودند اما با اقدامات صورت گرفته به ادامه روند اميدواريم تا بدهي ‌ ها پرداخت شود اما در اعتبارات سال آينده بايد رقم بيشتري را به اين صندوق اختصاص دهيم .

وزير ارشاد درباره سهميه حمايتي به رسانه ‌ ها و خبرگزاري ‌ ها و اينکه در دوران گذشته به برخي ‌ ها کمک بسياري شده و برخي رسانه ‌ ها کمک نشده توضيح داد: بايد از سليقگي اعمال کردن دوري شود، نمي ‌ شود تا هر فردي که به ما مراجعه کند کمک بيشتري به او برسد و برخي بي ‌ بهره باشند، من به جدّ هم به حوزه خبرگزاري ‌ ها و هم مطبوعات که مي ‌ توانند کمک ‌ کننده باشند، تاکيد کردم که بايستي ضوابط را تدوين کنند و بر اساس آن ضوابط اولويت ‌ هاي يک و دو و سه مشخص شود . در اين صورت آن چه که مي ‌ توانيم کمک داشته باشيم ابتدا به اولويت يک و پس از آن به ساير اولويت ‌ ها ارائه شود، اما اينکه هر فردي از هر جا مراجعه کرد و ما هم کمک کنيم، روش منطقي نيست .

وي در پاسخ به فارس که چرا روند معرفي معاونت فرهنگي در قياس با ساير معاونت ‌ ها به درازا کشيده، گفت: معاون فرهنگي به زودي معرفي مي ‌ شود .

معلم: با حذف چند جشنواره ‌ بي ‌ خاصيت مي ‌ توان مشکل بيمه را حل کرد

علي معلم تهيه ‌ کننده سينماي ايران در گفتگو با ايلنا، با اشاره به مشکل جديد پيش آمده در حوزه ‌ ي سينما و رونامه ‌ نگاران و قطع بيمه تأمين اجتماعي آنها مي ‌ گويد: علت اصلي به نظر مي ‌ رسد فقط بي ‌ حواسي و کم ‌ دقتي دولت به امر بيمه است درحالي ‌ که يک صندوق مشخص وجود دارد و بايد سر زمان مشخص پول بيمه به حساب واريز مي ‌ شده اما اين کار صورت نگرفته است .

وي ادامه داد: به نظر مي ‌ رسد براي بسياري از مسئولان آخرين مسئله، بيمه ‌ ي هنرمندان است و انگار براي ارشاد فقط آثار هنرمندان مهم است و خود فرد هنرمند اهميتي ندارد به همين دليل بيمه ‌ ي تأمين اجتماعي وي نيز اهميتي ندارد .

معلم با اشاره به اينکه هزينه ‌ ي بيمه به صورت کلان براي همه هنرمندان زياد هست اما نه آنقدر که نتوان آن را پرداخت، مي ‌ گويد: اگر دولت فقط چند جشنواره ‌ که در طي سال ‌ ها برگزار مي ‌ کند و هيچ سودي ندارد را حذف کند، مي ‌ تواند هزينه ‌ ي بيمه را بدهد و مشکل را حل کند .

وي ادامه داد: روند بيمه بايد به صورت يک قاعده و قانون دربيايد تا تبديل به يک اصل شود و اينگونه نباشد که هرسال خانه سينما يا خانه تئا ‌ تر و روزنامه ‌ نگاران آزاد به دنبال اين باشند که وضعيت بيمه امسال چگونه است و آيا بيمه برقرار است يا خير؟

معلم تأکيد کرد: مشکل بيمه از آنجا ناشي مي ‌ شود که بسياري از کار ‌ ها در کشور به ‌ جاي آنکه براساس قاعده و قانون باشد براساس مرحمت و صله است . يعني هنوز تفکر صله ‌ اي در کشور حکمفرماست و گروهي همچنان دوست دارند صله بگيرند و بعضي دولتمردان نيز دوست دارند صله بدهند تا تشويق شوند و به ‌ به و چه ‌ چه بشنوند درحالي ‌ که مسائلي همچون بيمه بايد تبديل به قانون شود و در آغاز هر سال نيز بودجه آن تأمين شود .

رئيس انجمن سينماداران: از زمان حيدريان پيگير بيمه اهالي سينما هستيم

محمد قاصد اشرفي ( رئيس انجمن سينماداران ) نيز درباره وضعيت بيمه تأمين اجتماعي سينماداران مي ‌ گويد: وضعيت بيمه سينماگران و همچنين بازنشستگي آن ‌ ها بسيار نااميدکننده است . بسياري از کارکنان سينما از لحاظ بيمه با مشکل مواجه هستند .

وي ادامه داد: امروز اگر سينماداران يا کارکنان آن ‌ ها بيمه هستند توسط مالکان سينما بيمه شده ‌ اند يعني هر مالک سينما براي هر کدام از کارکنان خود ميانگين ماهي 160 هزار تومان براي بيمه پرداخت مي ‌ کند البته اين رقم با توجه به ميزان دستمزد کاهش و يا افزايش پيدا مي ‌ کند .

وي با اشاره به پيگيري بحث بيمه کارکنان سالن ‌ هاي سينما گفت: در سالهاي قبل و از زمان معاونت حيدريان در ارشاد نامه ‌ نگاري ‌ هاي بسياري شد که حداقل سه الي 5 نفر از کارکنان سالن ‌ هاي سينمايي توسط ارشاد بيمه شوند . اما علي ‌ رغم قول ‌ هايي که ايشان داد و پيگيري ‌ هايي که شد، اين کار به جايي نرسيد . اشرفي ادامه داد: نه تنها امروز مالکان سينما خود امکان بيمه شدن ندارند و بايد براساس قانون بيمه اختياري تحت شرايطي بيمه شوند بلکه خدمات تأمين اجتماعي نيز براي کساني که هزينه پرداخت مي ‌ کنند، قابل قبول نيست .

وي ادامه داد: بايد در اين زمينه يک قانون مشخص باشد و يک راهکار مشخص براي کساني که مي ‌ توانند بيمه شوند، مشخص شود . ما بايد به سمتي حرکت کنيم که مثلا خانه سينما يا نهادي ديگر مسئول تشخيص و معرفي افراد براي بيمه باشد .

توحيدي: بيمه تامين اجتماعي سينماگران و هنرمندان بايد تبديل به قانون شود

فرهاد توحيدي معتقد است مهم ‌ تر از بحث بيمه و قطع شدن خدمات آن، احساس ناامني رواني است که گريبان خانواده هنرمندان را مي ‌ گيرد .

سخنگو و رئيس هيئت مديره خانه سينما با اشاره به اينکه بيمه تأمين اجتماعي هنرمندان، روزنامه ‌ نگاران و فرهنگيان دچار يک نوع سوء ‌ مديريت در 4 سال گذشته شده است، مي ‌ گويد: در 4 سال گذشته به دليل اينکه بنا بر استفاده از مديران ناکاربلد بوده است و همچنين از تجربيات گذشته استفاده نشده، وضعيت اينگونه شده است .

وي ادامه داد: اگر خوش ‌ بينانه بخواهيم به اين قضيه نگاه کنيم مي ‌ توانيم بگوييم که در بخش بيمه کارهايي که شده است بدون مطالعه بوده است و به همين دليل امروز پوشش بيمه ‌ اي بسيار ضعيف است .

توحيدي تأکيد کرد: وضعيت بيمه سينماگران به اندازه ‌ اي بد بود که از سال 86 خانه سينما خود اقدام به قرارداد بستن با شرکت ‌ هاي بيمه براي انجام امور بيمه ‌ اي کرد و پوشش ‌ هاي خوبي را نيز آماده کرد و سينماگران را تحت اين پوشش قرار داد اما به محض روي کار آمدن جواد شمقدري اين بيمه توسط وي قطع شد و نه تنها سينماگران ديگر تحت پوشش قرار نگرفتند بلکه يک ضرر 80 ميليارد توماني نيز براي خانه سينما باقي ماند .

وي ادامه داد: چند سال بعد آن ‌ ها به ‌‌ همان راهي رفتند که خانه سينما رفته بود البته اين بار بيمه ‌ اي که برنامه ‌ ريزي شده بود پوشش ‌ هاي کمتري داشت و سينماگران سال ‌ ها از اين بيمه محروم شده بودند .

توحيدي با اشاره به اينکه بيمه تأمين اجتماعي که سينماگران، هنرمندان و خبرنگاران را دربرمي ‌ گيرد تاکنون به صورت قانون در نيامده، گفت: اين بيمه براساس مصوبات هيئت دولت انجام مي ‌ شود و صندوق حمايت از هنرمندان موظف است که به عنوان مجري اين بيمه سهم خود را بدهد و هنرمندان نيز سهم خود را جداگانه پرداخت کند . اين روش يعني اينکه هنرمندان خودشان به صورت خويش ‌ فرما بيمه شده ‌ اند و هزينه بيمه خود را خود پرداخت مي ‌ کند . حال نکته دردناک اين است که چرا نبايد صندوق سهم خود را در سال ‌ هاي گذشته پرداخت کند .

توحيدي تأکيد کرد: در همه جاي دنيا نظام ‌ هاي بيمه ‌ اي به گونه ‌ اي هستند که بخشي از هزينه را خود فرد مي ‌ دهد اما اينجا اين نظام بيمه ‌ اي فرد را تبديل به خويش ‌ فرماي خودش کرده است . و بايد سهم بيمه خود را خودش بپردازد و عملاً به دليل آنکه افراد کارمند جايي نيستند و پروژه ‌ اي کار مي ‌ کنند يکي از نگراني ‌ هاي آن ‌ ها اين شده که حق بيمه خود را چگونه پرداخت کنند . هر چند دولت به عنوان کارفرما سهم خود را مي ‌ دهد و يک زماني را به عنوان مهلت براي پرداخت حق بيمه فرد توسط خودش تعيين مي ‌ کند اما باز هم اين نگراني در بين هنرمندان وجود دارد . وي ادامه داد: در 8 سال گذشته حدود 700 ميليارد دلار درآمد نفتي عايد کشور شده اما با حيف و ميل بيت ‌ المال اعتبارات لازم به سرفصل ‌ ها و جاهايي که بايد داده مي ‌ شده داده نشده است و يکي از اولين جاهايي که پول آن حذف شده صندوق حمايت بوده و باعث شده اين صندوق بدهکار شود .

توحيدي افزود: در حالي که صندوق حمايت از روزنامه ‌ نگاران، هنرمندان و نويسندگان يک نهاد دولتي است و از طرف ديگر سازمان تأمين اجتماعي نيز يک نهاد دولتي است مي ‌ توانست دولت به راحتي اين مسئله را در سال ‌ هاي گذشته حل کند اما متأسفانه به دليل سوء تدبير به نظر مي ‌ رسد گره ‌ اي را که با دست مي ‌ توان باز کرد را با دندان مي ‌ خواهند باز کنند .

وي ادامه داد: مشکلي که امروز در بحث بيمه بوجود آمده يک شب بوجود نيامده است بلکه نتيجه عدم توجه به پيشنهادات و همين طور سوء مديريتي است که باعث شده يک بدهي انباشته بوجود بيايد . از طرف ديگر به نظر مي ‌ رسد به اخطارهاي سازمان تأمين اجتماعي نيز توجه نشده است و اين بدهي بوجود آمده است . رئيس هيئت مديره خانه سينما با اشاره به عواقب سوء قطع بيمه ‌ هاي تأمين اجتماعي هنرمندان و سينماگران گفت: بيش از 85 درصد سينماگران عضو خانه سينما توسط اين صندوق بيمه شده ‌ اند و وقتي اين بيمه قطع شود عوارض سوئي براي آن ‌ ها و خانواده آن ‌ ها خواهد داشت و امنيت رواني آن ‌ ها را به خطر مي ‌ اندازد

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار