توصیه آیتالله مکارم شیرازی به معتکفان
پارسینه: معتکفان برای نجات مسلمانان از چنگ دشمنان دعا کنند
پارسینه-گروه فرهنگی: اعتکاف شباهت بسیاری به مراسم حج دارد؛ همان طور که آن مراسم آدمی را از عالم ماده جدا کرده و در عالم معنویت و روحانیت فرو میبرد اعتکاف هم همین حالت را دارد.
حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی امروز در ابتدای درس خارج فقه خود با اشاره به مسأله اعتکاف اظهار کرد: این امر از جمله امور معمول در میان مسلمانان بوده است؛ حقیقت این است که اعتکاف یکی از عبادتهای مهم اسلام بوده و بهتر است مسلمانان حداقل در عمر خود چند بار این کار را انجام دهند.
او افزود: اعتکاف شباهت بسیاری به مراسم حج دارد؛ همان طور که آن مراسم آدمی را از عالم ماده جدا کرده و در عالم معنویت و روحانیت فرو میبرد اعتکاف هم همین حالت را دارد زیرا انسان به مدت سه روز یا بیشتر از عالم ماده و لذتهای دنیایی جدا شده و در خانه خداوند به عبادت و تفکر میپردازد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه در اعتکاف مجالی برای بررسی گذشته فراهم میشود گفت: تصمیمگیری برای آینده و تفکر در مورد آفرینش از دیگر فواید اعتکاف هستند.
او ادامه داد: یکی از برکات انقلاب اسلامی احیای سنت اعتکاف بوده است؛ در گذشته اعتکاف بسیار کم صورت میگرفت زیرا اعتکاف بیشتر در ماه رمضان توصیه شده و روحانیون هم در این ماه به تبلیغ میرفتند و مجالی برای اعتکاف نبود.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به اعتکاف نیمه ماه رجب گفت: بسیاری از سنتهای اسلامی از جمله اعتکاف پس از انقلاب در ایران احیا شدند و جالب اینکه طرفداران و مشتریان اعتکاف هم بیشتر از میان نسل جوان هستند و 90 درصد معتکفان در این سن به سر میبرند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم اعتکاف دانشجویی را مورد توجه قرار داد و افزود: این امر نشان میدهد هنوز روح دینی و عشق به مبانی اسلام و دستورات اسلام در نسل جوان ما زنده است و نکته مهم اینکه در بسیاری از شهرها نوبت اعتکاف به قدری پُر میشود که مساجد پاسخگوی آن نبود و مسئولان ناچار به قرعهکشی میشوند یعنی تقاضا برای اعتکاف بیش از وسعت مساجد است.
او با تاکید بر توبه و مناجات با خدا به منظور پاکی قلوب در مراسم اعتکاف گفت: معتکفان باید در این سه روز برای نجات مسلمانان و کشورهای اسلامی از چنگ دشمنان اسلام و پایان یافتن نزاعهای خونین در سوریه، پاکستان و عراق و سایر مناطق و نیز حل مشکلات اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اخلاقی و بینالمللی ملت ایران هم دعا کنند ضمن اینکه دعا برای برگزاری انتخابات به نحو احسن به طوری که مطلوب خداوند و موثر در تحکیم علقههای ملت ایران با یکدیگر باشد هم ضروری است.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به شرایط اعتکاف بیان داشت: بر روی مسجد جامع در روایات تاکید نشده است و به نظر ما در مسجدی که به صورت شبانهروزی در آن نماز جماعت اقامه میشود کفایت برای اعتکاف میشود و مساجد دانشگاهها هم جزو این موارد هستند؛ آخرین تحقیقاتی که در این مورد کردهایم نشان میدهد که «مسجد یصلی فیه صلاة الجماعة» یعنی مسجدی که هر روز در آن نماز جماعت برپا میشود برای اعتکاف کافی است.
این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روایتی از حضرت محمد(ص) گفت: ایشان میفرمایند «نخستین کسی که در کنار حوض کوثر بر من وارد میشود و نخستین کسی که اسلام آورد علی بن ابیطالب(ع) است» ارتباط ویژهای میان اولین اسلام آورنده و نخستین وارد شونده به بهشت پس از پیامبر(ص) برقرار است.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه حوض کوثر در دروازه بهشت قرار دارد ابراز کرد: بر اساس برخی روایات حضرت علی(ع) ساقی این حوض بوده و مومنان از آب کوثر مینوشند و وارد بهشت میشوند؛ همه انسانها دارای ناخالصیهایی در این دنیا هستند و خداوند بهشتیان را از این آلودگیها پاک میکند و این حالت پس از نوشیدن آب حوض کوثر حاصل میشود بنابراین حضرت علی(ع) شستشو دهنده سینههای بهشتیان از بقایای رذائل اخلاقی و ناخالصیهاست و آنها هیچ نگرانی نخواهند داشت.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم افزود: از میان مردان حضرت علی(ع) و از زنان صدیقه طاهره(س) در کنار حوض کوثر در جوار پیامبر اکرم(ص) خواهند بود.
منبع:شفقنا
ارسال نظر