سؤال خبرنگاران لیبی از وزیر ارشاد دربارهٔ محدودیت اینترنت در ایران و شبکهٔ الجزیره
پارسینه: وزیر ارشاد در پاسخ به سوالی ازسوی خبرنگاران لیبیایی در مورد محدودیت اینترنت در ایران گفت: در ایران همانگونه که دیدهاید تنوع خوبی در بیان اندیشهها وجود دارد و این تنوع در کتابها، کتابخوانهها و نشریات دیده میشود به گونهاي که قابل مقایسه با کشورهای دیگر نیست. درخصوص اینترنت نیز کاربران اینترنت در ایران بیشتر از بسیاری از کشورهای منطقه هستند اما ایجاد محدودیت در اینترنت به صورت مقطعی برای جلوگیری از نفوذ غربیهاست اما این محدودیت اصل نیست و برای ما اصل این است که مردم به اخبار دسترسی پیدا کنند.
ایلنا نوشت:
نشست خبری سیدمحمد حسینی(وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی) با هیات رسانهای لیبایی ظهر امروز(12 ارديبهشت) در وزارت ارشاد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسینی در اين نشست؛ باتوجه به مشترکات فراوان ایران و لیبی گفت: لیبی کشورمهمی در افریقا و پل ارتباطی آفریقا و اروپا محسوب میشود همچنین این کشور منابع نفت و گاز بسیاری دارد.
وی ادامه داد: امیدوارم نظام مستقل در لیبی زودتر برقرار شود و مشکلات به وجود آمده سریعتر رفع شود. زیرا ما معتقدیم انقلاب کردن کار راحتی نیست اما دشوارتر از انقلاب صیانت از انقلاب و دستاوردهای آن است.
حسینی با اشاره به اینکه بعداز انقلاب اسلامی نیز از سوی غرب آمریکا مشکلات بزرگی بر سر راه کشور قرار گرفت اما با تدبیر امام راحل و وحدت مردم رفع شد، افزود: امروز نیز اخباری که از لیبی به گوش ما میرسد؛ نگران کننده است و امیدواریم نخبگان و فرهیختگان لیبی با درایت خود بر حفظ انسجام کشور تاکید کنند و از آفت تجزبه طلبی و جدایی که یک خطر بزرگ است؛ جلوگیری شود و براساس خواست مردم لیبی حکومتی مستقل مستقر شود و هر روز شاهد پیشرفت این کشور باشیم.
حسینی با اشاره به اینکه خبرگزاریها و رسانههای غربی به ایران هراسی مشغول هستند، گفت: ما معتقدیم که باید اخبار درست به دست مردم برسد زیرا اگر این گونه نباشد تصمیمات اشتباه میگیرند. هم مردم و مسوولان باید اخبار درست را ببینند. به طور مثال در مساله اخیر جزایر؛ دولت لیبی موضع گیری درستی نکرد در حالی که ما از دولت لیبی انتظار داریم که براساس واقعیات و مستندات و مسایل کشورهای منطقه تصمیم بگیرد.
وزیر ارشاد با اشاره به لزوم رابطه بیشتر کشورهایي همچون تونس و لیبی با ایران تاکید کرد: ما برنامههای فرهنگی متنوع و گستردهای در کشور برگزار کرده و میکنیم و خواهان سفر ادبا، شعرا و فرهیختگان هر دو کشور هستیم.
وزیر ارشاد در پاسخ به سوالی ازسوی خبرنگاران لیبیایی در مورد محدودیت اینترنت در ایران گفت: در ایران همانگونه که دیدهاید تنوع خوبی در بیان اندیشهها وجود دارد و این تنوع در کتابها، کتابخوانهها و نشریات دیده میشود به گونهاي که قابل مقایسه با کشورهای دیگر نیست. درخصوص اینترنت نیز کاربران اینترنت در ایران بیشتر از بسیاری از کشورهای منطقه هستند اما ایجاد محدودیت در اینترنت به صورت مقطعی برای جلوگیری از نفوذ غربیهاست اما این محدودیت اصل نیست و برای ما اصل این است که مردم به اخبار دسترسی پیدا کنند.
وی ادامه داد: ما نمیخواهیم که فرهنگ غربی درکشور ترویج پیدا کند زیرا کشورهای غربی ابتدا راه خود را با سلطه فرهنگی بازمیکنند و بعد به دنبال سلطه اقتصادی هستند و دولتهای غربی همیشه به دنبال استثمار بودند و این استثمار در آفریقا که بردهداری در آن رواج داشت و منابع آنها توسط غربیها استفاده میشد؛ به خوبی دیده میشود.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت فعالیت شبکه الجزیره و العربیه در ایران گفت: شبکه الجزیره در ایران دفتر دارد و روابط ما با قطر دوستانه است البته اختلافاتی نیز وجود دارد که طبیعی است اما درباره شبکه العربیه باید بگویم که متاسفانه این شبکه مطالب خلاف واقع منتشر میکرد و دروغپردازی میکرد و اگر به وظیفه حرفهای خود عمل میکرد؛ ما با آن مشکلی نداشتیم.
حسینی افزود: درباره شبکه رویترز نیز به دلیل اینکه این شبکه اخبار را تحریف کرد؛ ما براساس ضوابط باید محدودیتهایی ایجاد میکردیم.
وزیر ارشاد در پاسخ به سوال دیگری درباره دیدگاه ایران به حکومتهای مستبد گفت: ما همیشه با حکومتهای مستبد مخالفت کردیم و با قذافی رهبر لیبی نیز مخالف بودیم زیرا او جنایتهای بسیاری کرده که یکی از آنها احتمال به شهادت رسیدن امام موسی صدر توسط وی است. اما در قضایای اخیر نیز با حمله ناتو مخالف بودیم زیرا معتقدیم که غربیها به بهانه حمایت از مردم لیبی در این کشور حاضر میشوند و قصد دارند براساس منافع خود موج سواری کنند همانطور که در عراق و افغانستان عمل کردهاند. امروز نیز غربیها در لیبی بیشتر به دنبال نفت و گاز هستند و بردهداری جدید را به شکلی زیبا ارائه میکنند.
وی درپاسخ به سوالی درباره اینکه گروهی از جوانان ایرانی به دنبال زندگی در کشورهای غربی هستند؛ گفت: در ایران آزادی عمل وجود دارد و شاید گروهی از جوانانی که در شمال شهر تهران زندگی میکنند علاقه به زندگی در کشورهای غربی داشته باشند اما اکثر مردم ایران این چنین نیستند و با اهداف سلطه طلبانه آمریکا آشنا هستند.
جناب حسینی توقیف شدن ماهنامه نسیم بیداری را که در راستای این آزادی که می فرمایین هست به شما تبریک می گوییم.