گوناگون

حجت السلام رفیعی: علما هم اختلاف دارند اما کسی را تخریب نمی‌کنند

پارسینه: عضو هیئت علمی جامعه ‌المصطفی ‌العالیمه با بیان اینکه علما با یکدیگر اختلافی ندارند گفت: علما بر سر مسائل فقهی و علمی با یکدیگر اختلاف دارند ولی به دلیل این اختلاف تخریب شخصیتی نمی‌کنند.

عضو هیئت علمی جامعة ‌المصطفی‌ العالمیه گفت: علما بر سر مسائل فقهی و علمی با یکدیگر اختلاف دارند ولی به دلیل این اختلاف تخریب شخصیتی نمی‌کنند.

حجت‌الاسلام ناصر رفیعی امروز در مراسم افتتاحیه دانشگاه فرهنگیان پردیس آیت‌الله طالقانی و پردیس حضرت معصومه (س) ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: علم واژه مقدسی است تا جایی که خداوند در قرآن کریم 770 مرتبه از واژه علم یاد می‌کند.

وی افزود: علم از نظر خداوند به قدری ارج و مرتبه دارد که نزول وحی را بر پیامبر اکرم(ص) با آیه « اقرا باسم ربک الذی خلق ...» آغاز می‌کند.

عضو هیئت علمی جامعة‌ ‌المصطفی العالمیه به داستان مسلمان شدن یکی از دانشمندان معروف مسیحی اشاره و بیان کرد: این دانشمند مسیحی در یک کتابی به بررسی سه کتاب تورات،‌ انجیل و قرآن پرداخته است.

وی به تبیین دلایل مسلمان شدن این دانشمند اشاره و تصریح کرد: این دانشمند می‌گوید مدت‌ها وقت صرف کردم و قرآن را مورد مطالعه قرار دادم و متوجه شدم در این کتاب الهی بر علم و علم آموزی تاکید بسیاری شده است.

حجت‌الاسلام رفیعی به تبیین صفات خداوند اشاره و تصریح کرد: خداوند کسانی را که به علم و دانش روی بیاورند به درجات بالا و رفیعی می‌رساند.

وی با تقسیم علم به دو شیوه رسمی و ادراکی گفت: علم رسمی همان علوم فقه و اصول، ‌ریاضی، فلسفه، کلام و... است در حالی که علم ادراکی علمی است که موجب شناخت آثار علوم ذکر شده می‌شود.

این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه روح کودکان و نوجوانان در مدرسه شکل می‌گیرد گفت: معلمان باید در مدارس علم درک و فهم را به دانش‌آموزان بیاموزند.

وی تاکید کرد: بدبخت‌ترین انسان‌ها کسی است که زحمت می‌کشد ولی نتیجه درستی از کار خود نمی‌بیند.

حجت‌الاسلام رفیعی به تبیین آثار علم از دیدگاه امام علی (ع) پرداخت و بیان کرد: ثمره علم تواضع و فروتنی است و هرچه درجه علمی بالاتر رود فروتنی او عالم بیشتر می‌شود.

وی بر رفتار مطلوب معلمان با دانش‌ آموزان تاکید کرد و گفت: شخصیت معلمان بر شکل گرفتن روح دانش آموزان و تربیت آنان تأثیر شایانی دارد.

این استاد حوزه و دانشگاه از دیگر نتایج علم را دانش و عبادت عنوان و تصریح کرد: تا زمانی که دانش‌آموزان عبادت معلم خود را نبینند به سمت و سوی نماز و عبادت روی نمی‌آورند.

وی ادامه داد: اخلاص در عمل برای خدا نیز از دیگر نتایج علم است که باید مورد توجه قرار گیرد.

حجت‌الاسلام رفیعی تدریس را کاری زیبا دانست و بیان کرد: کسی نباید به خاطر پول شغل معلمی را برگزیند چرا که لذت دیدن احترام دانش‌آموز به پدر و مادر بر اثر زحمات و تلاش‌های یک معلم را نمی‌شود با پول مورد ارزیابی قرار داد.

وی از دیگر نتایج علم را کنار گذاشتن گناه، لجاجت و درگیری دانست و گفت: اختلاف و درگیری ثمره جهل است.

عضو هیئت علمی جامعه ‌المصطفی ‌العالیمه با بیان اینکه علما با یکدیگر اختلافی ندارند گفت: علما بر سر مسائل فقهی و علمی با یکدیگر اختلاف دارند ولی به دلیل این اختلاف تخریب شخصیتی نمی‌کنند.

وی به حدیثی از امام رضا (ع) در کتاب سفینة ‌البحار اشاره و بیان کرد: در این حدیث به عبد‌العظیم حسنی سفارش شده که سلام مرا به شیعیان برسان و بگو از تخریب شخصیت یکدیگر بپرهیزید.

حجت‌الاسلام رفیعی ادامه داد: امام رضا فرمودند کسی که تخریب شخصیتی انجام دهد او را نفرین می‌کنم که در دنیا خار شده و در آخرت به جهنم برود.

وی افزود: در انتخابات عده‌ای گمان می‌کنند حق با یک گروه و عده‌ای گمان می‌کنند حق با گروه دیگری است در هر صورت نباید تخریب شخصیتی انجام داد.
منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار