روز فوتبالیست در آرژانتین
پارسینه: گل گریو در دیدار آرژانتین برابر انگلیس باعث شد این روز در کشور آمریکایی روز فوتبالیست نامیده شود.
در سال ۱۹۵۳ خوان دومینگو پرون که در آرژانتین حکومت میکرد، فیفا را بایکوت کرد. او معتقد بود آرژانتین شایسته میزبانی جام جهانی پس از پایان جنگ بود. نخستین دوره در سال ۱۹۳۰ به میزبانی اروگوئه برگزار شد. این تیم در المپیک ۱۹۲۸ عنوان قهرمانی را به دست آورده بود. رئیس جمهور آرژانتین بر این باور بود که بازگشت جام جهانی به آمریکای جنوبی باید با میزبانی آرژانتین همراه میشد. این تیم در المپیک ۲۸ نایب قهرمان شد و در جام جهانی ۱۹۳۰ در فینال برابر اروگوئه مدال نقره را به دست آورد. میزبانی به آرژانتین داده نشد و این تیم در جامهای جهانی ۱۹۵۰ و ۱۹۵۴ شرکت نکرد. آلبی سلسته تا سال ۱۹۵۸ در جام جهانی حضور نداشت.
آرژانتین در شروع دهه ۵۰، فوتبال خیلی خوبی داشت و میخواست بدرخشد. به همین خاطر میخواست انگلیسیها را به چالش دعوت کند و نخستین تیم غیر بریتانیایی باشد که در ومبلی پیروز میشود. پرون از سریخو (وزیر راه و مسکن)، فرد مورد اعتمادش خواست تا سفر تیم ملی به ومبلی را ممکن کند. با این بازی جهان از توانایی فوتبال آرژانتین آگاه میشد. یک تیم با کمی عجله تشکیل شد و به انگلیس سفر کرد. این بازی در نهم می ۱۹۵۱ برگزار شد و آلبی سلسته ۲ بر یک از میزبانش شکست خورد. آرژانتین تا دقیقه ۸۰ با گل بویه پیروز بود. روگیلو، دروازهبان آرژانتین توپها را یکی پس از دیگری مهار میکرد اما در دقایق آخر دروازهاش باز شد و دو گل دریافت کرد. این بازی به صورت مستقیم از رادیو در آرژانتین پخش میشد. روگیلو به "شیر ومبلی" معروف شد و برخیها معتقد بودند گل دوم در شرایط آفساید به ثمر رسید. قرار شد دو سال بعد دو تیم در چهاردهم می ۱۹۵۳ به مصاف هم بروند.
بازی در زمین ریورپلاته برگزار شد. این بار آرژانتین در میان مردمش ۳ بر یک پیروز شد. گل دوم را گریو به زیبایی به ثمر رساند. او که سابقه بازی در ایندپندنته، بوکاجونیورز و میلان را داشت توانست این گل را به نام خود ثبت کند (گل گریو). مهاجم آرژانتینی در حالی که مدافع حریف را پشت سر گذاشته بود و دروازهبان را پیش رویش داشت شوت کرد و طاق دروازه انگلیس را لرزاند. تا دو گل دیگو آرماندو مارادونا که در جام جهانی ۱۹۸۶ مکزیک برابر انگلیس به ثمر رسید گل گریو نزد آرژانتینیها محبوب بود. مردم این کشور چهاردهم می را روز فوتبالیست نامیدند و آن را به عنوان یک جشن ملی به حساب آوردند.
آرژانتین در نهایت در جام جهانی ۱۹۵۸ شرکت کرد اما نتایج خوبی کسب نکرد و تنها توانست ایرلند را شکست دهد. این تیم از آلمان ۳ بر یک شکست خورد و با نتیجه ۶ بر یک برابر چکسلواکی تحقیر شد. مردم آرژانتین به شدت از آن اتفاق خشمگین شدند و با تندی از بازیکنان تیمشان استقبال کردند.
ارسال نظر