گوناگون

انواع نان فانتزی و ایرانی

انواع نان فانتزی و ایرانی

پارسینه: در فهرست مواد غذایی که در دنیا بیشترین استفاده را دارند ، نان از موادی است که تقریبا همیشه در این فهرست جای می گیرد .

در فهرست مواد غذایی که در دنیا بیشترین استفاده را دارند ، نان از موادی است که تقریبا همیشه در این فهرست جای می گیرد . از گذشته های دور تا عصر ما ، این ماده غذایی همراه ثابت سفره ها بوده و هست . در اروپا ، مستنداتی وجود دارد که در گذشته های بسیار دور ، انسان ها با ترکیب کردن گیاه سرخس ، عصاره نشاسته و ریواس وحشی برای خودشان نان می پختند .

تقریبا از 10 هزار سال پیش از میلاد که به آن دوران نوسنگی هم می گویند ، کشت و زرع آغاز شد و به دنبال آن انسان ها به کمک غلات به پختن نان روی آوردند . از سوی دیگر در مصر باستان 4 هزار پیش از میلاد ، برای پختن نان از مخمر کمک گرفته می شد . یونانیان هم برای پخت نان از مصری ها تبعیت کردند و به این ترتیب شیوه پخت نان در تمام اروپا رواج یافت .

آشنایی با نان باگت: ( Baguette bread )

نان باگت، نانی با مخمر می باشد که در کشور فرانسه اولین پخت آن صورت گرفته است. شبیه مستطیل است و نانی دراز می باشد . سوراخ های رویش امکان بسط و بزرگ شدن نان را میسر می کنند. این نان با نامهای "چوب فرانسوی" یا "نان فرانسوی" هم شناخته می شود. باگت عموما با ترکیب آرد ، آب ، مخمر و نمک مهیا می شود و نانی است که خیلی راحت شناخته می شود .

آشنایی با نان سیاباتا یا چاباتا (Ciabatta Bread):

کلمه سیاباتا ایتالیایی است و به معنی "کفش راحتی" می باشد. اصلی ترین مواد تشکیل دهنده نان سیاباتا ، آب و نمک و مخمر و آرد گندم می باشند . نکته جالب توجه است که امکان دارد قالب یا ساختار این نان با توجه به مکانی در ایتالیا که نان در آن پخته می شود ، متفاوت باشد ولی اصلی ترین ماده های تشکیل دهنده این نان ثابت هستند . نان چاباتا با انواع مختلفی از غذاها صرف می شود . مثل : پانینی ، ساندویچ و ...

آشنایی با نان فوکاسیا (Focaccia Bread):

این نان هم ایتالیایی است . عموما آن را در ماهیتابه می پزند که باعث می شود نانی صاف و کاملا یکدست باشد . به خمیر پیتزا شباهت زیادی می دهد . رایج است که قبل از پخت ، روی این نان روغن زیتون مالیده شود . پوسته آن نازک و باریک است . می توان از گیاه های متفاوتی همانند سیر هم در پختن آن کمک گرفت . این نان علاوه بر این که با سوپ یا سس سالاد میل می شود ، تنها هم می توان استفاده کرد .

آشنایی با نان مولتی گرین/چند غله (Multigrain):

این نان بو و مزه ای دلپذیر دارد و سرشار از مواد مغذی می باشد . مواد تشکیل دهنده آن عموما غلاتی مانند جودوسر ، جو ، کتان ، ارزن و ... هستند . نانی فوق العاده سالم و خوش طعم است . صرف نان چند غله با صبحانه و در کنار انواع سس یا گیاه های روغنی پیشنهاد می شود . برای آماده کردن ساندویچ ها هم گزینه مناسبی است .

آشنایی با نان پیتا :( pitta )

این نان کاربردهای گسترده ای دارد . بسیاری از افراد نان پیتا را باز کرده و آن را با انواع گوشتها و سبزی های خوش عطر پر می کنند و با سس مزه دار کرده و میل می نمایند . پختن این نان از بخش هایی از ایالات متحده آمریکا شروع شد و در کشورهای زیادی پخش شد . نان پیتا را با درجه حرارت خیلی بالایی می پزند که از آن مایع خمیر به عمل می آید . به حباب هوای ایجاد شده وسط نان "جیب نان" می گویند که از گوشت و دیگر مواد غذایی خوش طعم پر می شود . ماده اصلی این نان عموما آرد گندم است .

آشنایی با نان چاودار (Rye Bread):

این نان با آرد چاودار یا آرد نان پخت می شود و دارای طعم و عطر دلپذیری است . برای بهتر کردن طعم آن گاهی به خمیر نان چاودار ، اندکی شوید هم اضافه می کنند . نان چاودار انتخاب بسیار مناسبی برای ساندویچ ها مخصوصا ساندویچ های گوشت و پاسترامی می باشد . کافیست کمی سس خردل هم به آن بیافزایید تا طعمی فراموش نشدنی را تجربه کنید .

آشنایی با نان ترش : ( Sour bread )

مواد اولیه خاصی برای آماده کردن نان ترش نیاز است . عموما از ترکیب تخمیری آب و آرد استفاده می شود که البته به وسیله آن می توان نان های مختلفی تهیه نمود . از اصلی ترین مزیت های نان ترش ، ماندگاری مواد اولیه اش در زمانی زیاد است . نانوایان خمیر این نان را آماده می کنند و طولانی مدت نگه می دارند و هر وقت لازم بود ، بخشی از خمیر را برداشته و به مقدار نیاز ، نان را می پزند تا هر بار نانی تازه در اختیار مشتریان بگذارند .

طبقه بندی انواع نان‌های ایرانی مسطح

نان‌های سنتی ایرانی مسطح به طبقه های زیر تقسیم می شوند :

1 -چه نوعی آرد استفاده شده است: آرد گندم - آرد جو - آرد برنج و ...

2 - چه اندازه و حجمی دارد: مسطح - برجسته - نیمه‌ پر

3 - به چه روشی پخته شده است: سنگی داغ - در تنور - با بخار و ...

4 - چه موادی به آرد افزوده شده است: خمیر مایه یا آب - کنجد - سیب زمینی و …

5 - چه بافت و ساختاری دارد: نرم - خمیر مانند - خشک - نازک - ترد

6 - شیرین است یا نمکی: در آن قند غالب است یا نمک

آشنایی با نان سنگک:

طرز تهیه نان سنگک

این نان صاف و مسطح بوده و ضخامتی حدود سه تا پنج میلی متر و طولی تقریبا هفتاد سانتی متر دارد . خمیر آن از نوعی آرد آماده می شود که آسیاب خاصی روی آن صورت گرفته است . سنگک معمولا به دو روش پخت می شود : در کوره ای با قفسه شیبدار از آجر که با سنگریزه های داغ پر شده است یا در تنور . اخیرا از نفت به عنوان سوخت اصلی که نانوایان شهرها استفاده دارند ، یاد میشود .

طرز تهیه نان سنگک خانگی

آشنایی با نان های لواش و تافتون:

طرز تهیه نان لواش تابه ای

لواش و تافتون شباهت زیادی به هم دارند و فقط به کمک آردی که در آنها به کار رفته و میزان ضخامتشان می توان آنها را از هم تفکیک کرد . نان تافتون در بین ایرانیان بسیار محبوب است و با ترکیب آرد سفید و گندم کامل پخته می شود اما نان لواش با آرد سفید تهیه می شود .

وقتی آرد ، آب ، نمک و خمیر مایه ترکیب شدند آنگاه خمیرساز مایه حاصل را زیر و رو میکند تا خمیری هموار حاصل گردد . وقتی خمیر آماده شد ، چانه گیر نان روی تخته چوبی خونا شروع به چانه گیری نان می کند . سپس تکه های آماده شده توسط شاتر روی بالشتکی از نی و پنبه قرار می گیرند تا به دیواره تنور چسبانده شوند و نان پخته شود .

طرز تهیه نان لواش تابه ای

آشنایی با نان بربری:

طرز تهیه نان بربری

نام این نان از جامعه ((بربرها)) که در دوره قاجاریان در جنوب شهر تهران ساکن شدند ، برگرفته شده است . شکلی مشابه یک بیضی دارد و دارای ضخامتی حدود سه تا جهار سانتی متر و طولی مشابه نان سنگک می باشد . از خمیری تقریبا نهصد گرمی ، تکه های خمیر مایه نان بربری آماده می شود . این نان به نان های اروپا شباهت دارد اما شیوه پخت آن مشابه نان سنگک است . عموما بربری را در وعده صبحانه و با پنیر می خورند .

طرز تهیه نان بربری خانگی

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار