کشور آمریکا از نظر جذب افراد تحصیلکرده ایرانی (به خصوص پزشکان) در رده نخست قرار میگیرد. همچنین در سه چهار سال اخیر، استرالیا از نظر شتاب جذب پزشکان ایرانی بر سایر کشورهای توسعه یافته پیشیگرفته، به گونهای که هم اکنون تعداد زیادی پزشک عمومی در چارچوب برنامههای جذب افراد متخصص در صف مهاجرت به استرالیا قرار گرفتهاند.
ساختار مالی نامناسب بخش بهداشت و درمان، وضعیتی را رقم زده که در آن از یک سو حقوق و مزایای دریافتی پزشکان بخش دولتی به زحمت پاسخگوی احتیاجات اولیه آنهاست و از سویی محدودیت فرصتهای شغلی در بخش خصوصی و نیاز به صرف سرمایه هنگفت در ابتدای کار امکان استقلال و کسب درآمد را از بیشتر پزشکان جوان سلب کرده است.
از طرفی در اغلب کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، تعداد افرادی که هر سال از دانشکدههای پزشکی فارغالتحصیل میشوند به مراتب بیشتر از تعداد موقعیتهای شغلی مناسب و راضی کننده است. نتیجه چنین وضعی بیکار ماندن بخش عمدهای از یک نیروی کاری دارای تخصص بالاست و این امر عامل مهمی در ایجاد تمایل به مهاجرت محسوب میشود.
همچنین بسیاری از پزشکان جوان، به خصوص آن دستهای که از نظر تحصیلی و توانایی علمی در سطح بالاتری قرار دارند، بر این باورند که تحصیلات تخصصی در کشورهای توسعه یافته امکان موفقیت و پیشرفت بیشتری برای آنان فراهم میکند و در نهایت، رضایت شغلی بالاتری به آنان میدهد.
بعضی دیگر نیز به انگیزه زندگی و تشکیل خانواده در کشورهای ثروتمندتر، فراهم کردن چشمانداز تحصیلی و شغلی بهتر برای فرزندان و سایر اعضای خانواده خود و برخورداری از آزادیهای اجتماعی و سیاسی موجود در کشورهای توسعه یافته تصمیم به مهاجرت میگیرند.
زنگ خطر مهاجرت بالای پزشکان برای آینده سلامت ایران
محمد رئیسزاده، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور گفته است: با توجه به شرایط موجود، خطر عقبگرد به ۴۰ سال قبل و استفاده از پزشکان خارجی در کمین است. سیاستهای نادرست، جامعه پزشکی را ناامید کرده و منجر به سیل مهاجرت و انصراف از پزشکی خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در بسیاری از رشتههای ضروری، جراح و پزشک متخصص نداریم، گفت: اگر به همین روال پیش برود، مجبور خواهیم شد بیماران را برای مداوا به خارج از کشور بفرستیم یا عقبگرد داشته باشیم و پزشکان خارجی به کشور بیاوریم.
رئیس سازمان نظام پزشکی عنوان کرد: پزشکان ما رغبتی برای تحصیل در دورههای تخصص و فوق تخصص ندارند. نتیجه این اتفاق این است که در سالهای آینده پزشک نخواهیم داشت.
رئیس زاده با بیان اینکه گرایش به رشته جراحی قلب کاهش چشمگیری داشته و متقاضی ندارد، گفت: امسال رشته جراحی اطفال فقط دو نفر فارغ التحصیل داشته است.
حال باید دید مسئولان چه اقدامی برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان به خصوص پزشکان خواهند کرد. آیا راهکاری برای مساله مهم مهاجرت در دست دارند یا این قضیه هم مثل بسیاری دیگر از مشکلات اجتماعی به دست فراموشی سپرده خواهد شد. اگر دولت سیزدهم راهکاری جدی و اساسی برای این قضیه نیاندیشد چند سال دیگر مردم، به خصوص قشر ضعیف جامعه تاثیر این کمبود را با تمام گوشت و پوست خود احساس خواهند کرد.
چون بهشون ناهار نمیدن !!!!!!!! +؟؟؟؟؟؟
نوکری کردن برای غرب
تا چشم ات دراد سبحان خان !!!!!!! والله تا اونجایی که ما میدونیم تو آمریکا مارو میزارن رو سر و حلوا حلوا میکنن !!! ولی تو روسیه که اونا ارباب هستن و شما مربوب !!!!! تو برو غش کن واسه جانی جناب پوتین و عزادار گورباچف باش و بهش بگو حضرت گورباچف!!! ما به بایدن و ترامپ نمیگیم جانی جناب یا ارباب یا حضرت !!!