گوناگون

نوبخت: دولت ۵ بسته حمایتی جبرانی تدوین کرده

نوبخت: دولت ۵ بسته حمایتی جبرانی تدوین کرده

پارسینه: محمدباقر نوبخت گفت: با توجه به نوسانات بازار ارز و بروز مشکلاتی برای مردم، با تاکید رئیس جمهوری، پنج بسته جبرانی برای مردم در نظر گرفته ایم. وی ادامه داد: یک بسته برای همه مردم است به این صورت که حداقل ۲۵ قلم کالا‌های اساسی و روزمره مردم که در سبد زندگی آنان قرار دارد، با ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیارشان قرار می‌گیرد.

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: با تأکید رئیس جمهوری و با توجه به نوسانات ارزی، دولت پنج بسته حمایتی از مردم را تدوین کرده که بزودی جزئیات آن اطلاع رسانی می‌شود.

محمدباقر نوبخت چهارشنبه شب پس از جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان گیلان در جمع خبرنگاران بیان داشت: با توجه به نوسانات بازار ارز و بروز مشکلاتی برای مردم، با تاکید رئیس جمهوری، پنج بسته جبرانی برای مردم در نظر گرفته ایم.

وی ادامه داد: یک بسته برای همه مردم است به این صورت که حداقل ۲۵ قلم کالا‌های اساسی و روزمره مردم که در سبد زندگی آنان قرار دارد، با ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیارشان قرار می‌گیرد.

معاون رئیس جمهوری افزود: بخش دیگر به طور خاص برای اقشار آسیب پذیر جامعه است که حدود پنج دهک از جامعه را شامل می‌شود و این بسته حمایتی، علاوه بر آن چیزی است که شامل همه مردم خواهد شد.

وی تولیدکنندگان، پیمانکاران و کارکنان دولت را دیگر بخش‌هایی عنوان کرد که بسته حمایتی یادشده به آنان تعلق می‌گیرد و تصریح کرد: روش‌های اجرا و جزئیات موارد پیش گفته، در زمان مقتضی اطلاع رسانی می‌شود.

نوبخت در ادامه سخنانش، با بیان اینکه دولت پنج طرح برای مقابله با تحریم‌ها تدوین کرده و در حال اجرا دارد، افزود: بخشی مربوط به مدیریت بازار ارز است که بانک مرکزی پیگیر آن است و بخش دیگر، مربوط به هدایت نقدینگی به سمت تولید است.

وی گفت: بخش دیگر مربوط به تعادل بین منابع و مصارف است و با توجه به پیش بینی‌ها مبنی بر امکان بروز مشکلاتی در حوزه درآمد‌های نفتی، تولید و اشتغال نیز مورد حمایت است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین گسترش شبکه حمل و نقل ریلی را از اولویت‌های برنامه ششم توسعه کشور خواند و افزود: سیاست بر این است که تا قبل از پایان دولت دوازدهم، بخش قابل توجهی از استان‌ها را به شبکه سراسری ریلی متصل کنیم.

وی با اشاره به تاکیدات رئیس جمهوری مبنی بر ضرورت اتصال پنج استان به شبکه سراسری طی سال جاری گفت: راه آهن استان‌های همدان و کرمانشاه افتتاح شده و در حال حاضر، خطوط ریلی میانه - تبریز، مراغه - ارومیه و قزوین - رشت جزو اولویت‌های امسال است.

به گفته نوبخت، بر اساس پیش بینی‌ها، راه آهن ارومیه در مهرماه افتتاح می‌شود و طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته تا حال حاضر، خط ریلی قزوین - رشت نیز تا آبان ماه به بهره برداری می‌رسد.

وی با اشاره به شبکه شمال - جنوب، خط ریلی قزوین - رشت را حلقه این شبکه عنوان و اضافه کرد: اتصال خط ریلی قزوین به آستارا در دستور کار است و شبکه شمال - جنوب از کشور‌های همسایه تا آب‌های گرم خلیج فارس را شامل می‌شود.

معاون رئیس جمهوری با یادآوری اینکه همزمان ۲ پروژه برای ادامه خط ریلی رشت به سمت انزلی و آستارا در دست اجراست، گفت: پیمانکار قطعه رشت - انزلی هم اکنون مشغول کار است و ۳۰ درصد زیرسازی آن هم انجام شده، ولی در مورد قطعه رشت - آستارا با توجه به وجود همکاری‌هایی با جمهوری آذربایجان، کار‌های قرارداد آن به اتمام رسیده و طی امسال به پیمانکار واگذار می‌شود.

وی ادامه داد: با این اقدام، اتصال رشت به شبکه سراسری از طریق قزوین و ادامه آن به سمت بنادر انزلی و کاسپین که در منطقه آزاد قرار دارد و همچنین اتصال به آستارا، ایران اسلامی هم به کشور‌های همسایه و هم به شبکه سراسری متصل خواهد شد.

نوبخت در بخش دیگری از سخنانش به آزادراه قزوین - رشت و باقی مانده آن در محدوده شهرستان رودبار استان گیلان اشاره و اضافه کرد: پیشتر این طرح در قالب مشارکت با بانک تجارت مطرح بود که به دلیل بروز پاره‌ای بحث‌های حقوقی، دولت انجام آن را متقبل شد و ۴۰۰ میلیارد تومان برای اتصال منجیل به رودبار اختصاص داد و ابلاغ کرد.

وی با تصریح اینکه دولت در این پروژه به درخواست‌های اقتصادی مردم رودبار و منجیل توجه دارد، گفت: مسائلی مربوط به بازار زیتون و رونق اقتصادی مردم منطقه در قالب خرید سوغات گردشگران مطرح بود که مقرر شده در برنامه ای، رونق اقتصاد شهری منطقه در مسیر برگشت از رشت به سمت قزوین و تهران در نظر گرفته و محقق شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین به در نظر گرفتن ۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار از سوی دولت برای ایجاد بیش از یک میلیون و ۳۳ هزار فرصت شغلی در کشور اشاره کرد و افزود: با پیشنهاد دولت، تأیید شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه و در نهایت موافقت رهبر معظم انقلاب، یک میلیارد دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اشتغالزایی در کشور اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: از همه استانداران انتظار داریم با استفاده از منابع بانکی و تسهیلات صندوق، برای بخش‌های مسکن، احیاء بافت‌های فرسوده، رونق کشاورزی ازجمله پرورش ماهی در دریا، کشت گلخانه‌ای و نیز تقویت زیرساخت‌های گردشگری و واحد‌های صنعتی اهتمام ورزیده و فرصت‌های شغلی ایجاد کنند.

جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان گیلان با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، استاندار گیلان، جمعی از نمایندگان مردم شهرستان‌های استان در مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاه‌های اجرایی در سالن غدیر استانداری گیلان برگزار شد.
منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد