عابدینی:راهبرد ایران کاهش تعهدات درمقابل عدم پایبندی است
پارسینه: کارشناس مسائل بین الملل گفت: هیچ کشوری حاضر نیست بر سر توان دفاعی خود با طرف های دیگر وارد معامله شود.
حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل،درباره موضع گیری اخیر فرانسه درباره ایران و تذکر به كشورمان بابت عمل به تعهدات خود ذیل برجام و الزام به محدوديت برنامه موشكی اظهار کرد:راهبرد جمهوری اسلامی ایران در قبال برجام پس از اردیبهشت ماه امسال کاملا واضح و صریح است این مطلب به اطلاع کشورهای باقیمانده در برجام و آژانس بین المللی انرژی اتمی رسانده شده است.
او ادامه داد: راهبرد ایران کاهش تعهدات درمقابل عدم پایبندی طرفهای دیگر به تعهداتشان در برجام است. این مسئله طبق ماده بیست و شش و سی و شش برجام کاملا قانونی است و اصولا کسی را نمی توان در مقابله به مثلی که در خود برجام تعریف شده مورد مواخذه قرار داد.
عابدینی اضافه کرد: کشورمان اعلام کرده است هرگاه سایر طرف های مذاکره به ویژه سه کشور اروپایی به تعهدات برجام همچنین یازده تعهدی که بعد خروج ایالات متحده آمریکا این توافق را به صراحت تایید کردند، پایبند باشند، جمهوری اسلامی ایران نیز به این توافق بازگشته و کاهش تعهدات را متوقف خواهد كرد. بنابراین به نظر می رسد صحبتهای مقامات فرانسوی عمدتا ناشی از جهالت در قبال مفاد برجام یا تلاشی برای تحت فشار قرار دادن کشورمان باشد وگرنه هیچ مبنای حقوقی و قانونی ندارد.
کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران بارها به صراحت اعلام کرده است که توان دفاعی به هیچ عنوان قابل چانه زنی نیست و این مسئله نه فقط برای ایران بلکه برای تمامی کشورها مهم است، هیچ کشوری حاضر نیست بر سر توان دفاعی خود با طرف های دیگر وارد معامله شود؛ همانطور که ما تجربه بسیار تلخی را در دوران دفاع مقدس گذراندیم و هیچ کشوری حاضر نشد کوچکترین تجهیزات دفاعی را در اختیار جمهوری اسلامی قرار بدهند. و در مقابل، میگ ها و میراژهای فرانسوی، موشکها و سلاحهای کشتار جمعی که از طرف آلمان ،انگلیس و سایر سلاح ها از سوی آمریکا، شرق و غرب در اختیار رژیم صدام قرار می گرفت، درنهايت جمهوری اسلامی با خود اتکایی روی پای خود ایستاده و شروع به تولید داخلی و بومی صنایع دفاعی کرد.
او دربخش دیگری از این گفت وگو با اشاره به گام چهارم تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران برای کاهش تعهدات در گام چهارم راههای متعددی را در اختیار دارد و می تواند آنها را اجرا کند. یکی از راهها این است که ما میزان غنی سازی را بالا ببریم با استفاده سانتریفیوژهای نسل جدید و آبشارهای بیشتری که وارد مدار می کنیم، بنابراین اینکه تعداد آبشارها را افزایش دهیم ،تا در نهایت سرعت تولید اورانیوم غنی شده بسیار افزایش پیدا کند. همچنین امکان افزایش درصد اورانیوم هم برای كشورمان وجود دارد و اینکه کشورمان بخواهد یا نخواهد اين مسئله در اختیار جمهوری اسلامی ايران است، ولی امکانش وجود دارد.
عابدینی در خاتمه با اشاره به اقدامات ایران در زمینه بازگشت به شرایط قبل از برجام خاطر نشان کرد: بازسازی و نوسازی آب سنگین اراک و ظرفیت ها برای بهره برداری از آن وجود دارد، نکته بعدی اینکه ما می توانیم درباره پروتکل الحاقی و کد اصلاحی 1/3 با طرف های اروپایگفت وگو کنیم، زیرا پروتکل الحاقی را ایران به صورت داوطلبانه پذیرفته است.
ارسال نظر