روند افزایشی بیماری کرونا در خوزستان نگرانکننده است / ادامه تعطیلی، تصمیم سختی است
پارسینه: خوزستان استاندار خوزستان با اشاره به اعلام تعطیلی ۱۶ شهرستان تا روز دوشنبه گفت: فرمانداران شهرستانهای قرمز باید به گونهای محدودیت ایجاد کنند که به زودی به سمت وضعیت زرد و سفید پیش برویم.
غلامرضا شریعتی با اشاره به نحوه تصمیمگیری برای تعطیلی استان خوزستان اظهار کرد: مقرر شده بود روز جمعه (۲۶ اردیبهشتماه) کمیته علمی و اپیدمیولوژی ستاد استانی مدیریت کرونا و همچنین دانشگاه علوم پزشکی اهواز مجددا پیشنهادات خود را ارائه دهند و پس از آن، این نظرات در شورای تامین خوزستان و ستاد استانی مدیریت کرونا بررسی و رصد شوند تا بر اساس شرایط، تصمیمگیری شود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در این راستا روز جمعه جلسه مفصلی برگزار شد و پس از بیش از چهار ساعت تبادل نظر، تصمیم گرفته شد که ادارات و اصناف غیرضروری ۱۶ شهرستان قرمز خوزستان تا روز دوشنبه تعطیل شوند. در این شهرها محدودیت رفت و آمد نیز اعمال میشود تا شرایط کنترل شود.
شریعتی گفت: در این شهرستانها، بانکها نیز با نصف ظرفیت و تنها برای کارهای عمومی مانند کارهای شرکتها فعالیت خواهند کرد و برای موارد دیگر خدمات ارائه نخواهند داد. بخشهای تولیدی و عملیاتی نیز مانند گذشته فعالیت دارند.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر در خوزستان با مسائل مختلف مواجه هستیم؛ تبعات اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و شرایطی که ممکن است در خوزستان رخ دهد را باید مد نظر قرار دهیم، ادامه تعطیلی، تصمیم سختی است، زیرا معیشت مردم و به حرکت درآمدن چرخ اقتصاد استان و مسائل اجتماعی وابسته این مساله برای ما مهم است.
استاندار خوزستان گفت: با این وجود، برای حفظ سلامت مردم، حفظ جان نیروهای کارآمد و حفظ سلامت سالمندان و کودکان اگرچه کودکان کمتر به این ویروس مبتلا میشوند، تصمیم ادامه تعطیلی گرفته شد.
وی بیان کرد: ما از ابتدا با مردم عهد کردیم که سلامت، اولویت ما است و خط قرمز ما سلامت جامعه است بنابراین در این زمینه، تبادل نظر جدی شد.
شریعتی گفت: روند بروز و شیوع بیماری در خوزستان، نسبتا افزایش یافته است؛ اگر چه به علت بیماریابی فعال و قویتر شدن بیماریابیمان، عمده بیماران ما سرپایی هستند.
وی بیان کرد: در حال حاضر پس از استان فارس، خوزستان دومین استان از نظر بیشترین تعداد انجام تست است. از ۱۰ هزار تست در طول روز در کشور، ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ تست در خوزستان انجام میشود و در آینده نزدیک این تعداد نمونهها به ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ تست خواهد رسید که این موضوع، نقطه مثبت و قوت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی خوزستان است.
استاندار خوزستان که جمعه شب در یک گفتگوی تلویزیونی صحبت میکرد، با اشاره به تاثیر شناسایی زودهنگام بیماران مبتلا به کروناویروس گفت: اجازه نمیدهیم این بیماران، ۱۴ روز دوره نهفته را طی و افراد زیادی را آلوده کنند و پس از آن، علامتدار شوند و شناسایی شوند. شناسایی زودهنگام و جداسازی آنها، بسیار مهم است.
وی عنوان کرد: بیماران سرپایی که قرنطینه خانگی میشوند، حال خوبی دارند و شاید باورشان نشود که به ویروس مبتلا شدهاند، اما باید این مساله را بپذیرند و در خانه بمانند تا دیگران را آلوده نکنند. این افراد، با درمان حمایتی به سمت وضعیت حاد بحرانی نخواهند رفت و افراد کمتری را آلوده خواهند کرد.
شریعتی گفت: تعداد بیماران بستری هم در استان خوزستان نسبتا افزایش یافته است. اگر در طول یک ماه گذشته تعداد بیماران مبتلا به کرونا در خوزستان سه برابر افزایش یافته باشد، تعداد بیماران بستری حدود ۶۰ درصد افزایش یافته است و این افزایش، قابل ملاحظه بوده است.
وی اضافه کرد: این مساله، فشار بر بخش درمان در بیمارستانها را بیش از پیش خواهد کرد و آنها را خسته میکند و احتمال آلودگی آنها نیز افزایش مییابد. با آلودگی کادر درمانی به کروناویروس، از تعداد نیروهای فعال کاسته میشود و رسیدگی به بیماران کاهش مییابد و در نتیجه، بیماران در بیمارستانها آسیبپذیر میشوند؛ بنابراین از مردم میخواهیم در خانه بمانند و تنها برای مسائل ضروری از منزل خارج شوند.
استاندار خوزستان با اشاره به احتمال عدم رعایت قرنطینه خانگی توسط برخی بیماران سرپایی، افزود: شاید برخی از این افراد در خانه نمانند، اما مراکز بهداشتی با آنها تماس میگیرند. از کلانتریها هم میخواهیم با این افراد تماس بگیرند و از آنها بخواهند قرنطینه خانگی را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه هنوز شرایط پایدار است، گفت: در حال حاضر در خوزستان بیش از یک هزار و ۳۰۰ تخت برای بیماران مبتلا به کرونا پیشبینی شده است که حدود ۷۳۰ تخت اشغال شده است. بیش از ۲۰۰ تخت مراقبتهای ویژه نیز برای این بیماران پیشبینی کردهایم که حدود ۱۵۰ تخت از این تعداد اشغال هستند. ۴۶ بیمار نیز به دستگاه کمک تنفسی وصل هستند.
شریعتی عنوان کرد: رشد تعداد بیماران بستری و نیاز به دستگاه کمک تنفسی در خوزستان آرام بوده است و به شتاب افزایش تعداد بیماران مبتلا نیست، اما مساله افزایش تعداد مبتلایان، هشداری است که اگر جدیت و مراقبت نداشته باشیم با طغیان در نیاز به تختهای مراقبت ویژه و دستگاههای کمک تنفسی روبه رو خواهیم شد و ممکن است تلفات بیشتری بدهیم.
وی گفت: هر روز شرایط رصد میشود و در صورت نیاز، ظرفیتسازی بیشتری انجام خواهیم داد، اما باید کمک کنیم که نیاز به تختهای مراقبت ویژه، بستری و دستگاههای کمک تنفسی اوج نگیرد، زیرا در غیر این صورت ممکن است اوضاع از دست متصدیان امر خارج شود.
استاندار خوزستان افزود: تاکنون بر بیماری فائق آمدهایم و شرایط کنترل شده است و همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی اهواز اجازه ندادهاند شرایط بحرانی شود.
وی عنوان کرد: به حمایت مردم نیاز داریم و حمایت مردم تنها با خودمراقبتی انجام میشود. کسی فکر نکند بیماری به سمتش نمیآید و یا فکر نکند در برابر بیماری مقاوم است. ویروس به سمت همه میرود و ما باید با مقاومت و رعایت دستورالعملهای بهداشتی، کرونا را شکست دهیم؛ شکست کرونا میسر نیست جز با اصلاح رفتار اجتماعی. بدون اصلاح رفتار اجتماعی پیروزی میسر نیست و در این راستا، نقش اصلی را مردم بازی میکنند.
استاندار خوزستان گفت: کرونا واکسن ندارد و داروی این بیماری نیز تولید نشده است، بنابراین راهی جز رعایت دستورالعملهای بهداشتی وجود ندارد.
وی با اشاره به ادامه تعطیلی در خوزستان تصریح کرد: علیرغم میل باطنیام، ادارات و اصناف غیرضروری در برخی شهرها تا روز دوشنبه تعطیل اعلام شدهاند.
شریعتی گفت: با توجه به شرایط خوزستان، اهواز، کارون، باوی، رامهرمز، مسجدسلیمان، هفتکل، حمیدیه، دشت آزادگان، ماهشهر، هندیجان، دزفول، شوش، شوشتر، گتوند و آبادان و خرمشهر که مناطق قرمز هستند تا دوشنبه تعطیل اعلام شدهاند.
وی افزود: در شهرهای دیگر، اصناف و ادارات مانند قبل فعالیت دارند، اما این فعالیت باید با رعایت فاصله گذاری هوشمند و دستورالعملهای بهداشتی باشد.
استاندار خوزستان اضافه کرد: در صورتی که تصمیم بگیریم در شهرهای قرمز، بازگشایی اصناف را داشته باشیم این بازگشایی تنها به شرط ثبتنام در سایت وزارت بهداشت و مقید شدن اصناف به رعایت دستورالعملها است، زیرا در خوزستان میزان ثبتنام اصناف در این سامانه کم بوده است.
وی با اشاره به شهرهای قرمز خوزستان به ترتیب بروز روزانه ابتلای موارد در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، گفت: دزفول، باوی، کارون، اهواز، شوشتر، شوش، هفتکل، حمیدیه، مسجدسلیمان، خرمشهر، گتوند، هندیجان، رامهرمز، آبادان، دشت آزادگان و ماهشهر به ترتیب موارد ابتلا در ۱۰۰ هزار نفر، قرمز هستند.
شریعتی افزود: البته پروتکلهای وزارت بهداشت برای اعلام قرمز بودن شهرها، مقداری سهلگیرانه است و تنها بر اساس موارد بستری اظهار نظر میکند، اما اساتید ما در دانشگاه علوم پزشکی اهواز عنوان کردند باید سختگیرانه و محافظهکارانهتر عمل کنیم، زیرا روند بیماری در خوزستان صعودی است و نباید بیگدار به آب بزنیم؛ بنابراین برای پیشگیری از آسیبپذیری، طبق پروتکل دانشگاه علوم پزشکی اهواز شهرهای قرمز را اعلام کردیم.
وی گفت: کنترل مرگ و میر تاکنون نیز به علت این ملاحظات و رفتار محافظهکارانه و محتاطانه بوده است.
استاندار خوزستان بیان کرد: در گذشته دزفول شرایط بهتری داشت، اما اکنون بین شهرهای قرمز، در صدر قرار گرفته است بنابراین مردم این شهرستان باید توجه بیشتری داشته باشند. اهواز، کارون و باوی هم خوب رعایت نکردهاند و از مردم این شهرستانها میخواهیم رعایت کنند.
وی با اشاره به شهرهای زرد خوزستان نیز گفت: امیدیه، باغملک و رامشیر شهرهای زرد هستند، اما اندیمشک و شادگان بین سفید و زرد قرار دارند که باید بیشتر مراقبت کنند. لالی، هویزه، بهبهان، ایذه، اندیکا، آغاجاری و دهدز نیز شهرهای سفید خوزستان هستند.
شریعتی اظهار کرد: فرمانداران شهرستانهای قرمز باید به گونهای محدودیت ایجاد کنند که به زودی به سمت وضعیت زرد و سفید پیش برویم.
وی گفت: روز دوشنبه شرایط مجددا رصد خواهد شد؛ امیدواریم از پیک عبور کرده باشیم تا به تدریج بازگشایی ادارات و اصناف انجام شود.
استاندار خوزستان افزود: پس از رفع محدودیتها از ۱۶ اردیبهشتماه سرعت روند بیماری در خوزستان افزایشی بوده و ما را نگران کرده است. باید مراقبت کنیم که این روند را کنترل کنیم تا شیب ابتلا از این تندتر نشود. در غیر این صورت ممکن است شیب تندتر شود.
وی گفت: ویروس تاکنون نتوانسته است زنجیره امور را پاره کند یا از دست متولیان خارج کند. امیدواریم این روند در آینده نیز ادامه یابد.
منبع:
خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر