روحانی: دولت فعلی آمریکا نمیتواند معیار هیچ چیزی باشد/ دستاورد اصلی برجام محفوظ است
پارسینه: حسن روحانی در پنجمین سالگرد امضای برجام به دفاع از این توافق برخاست و گفت که دولت فعلی آمریکا از همه توافقات مهم بین المللی خارج شده، بنابراین نمیتوان رفتار آن را میزان بررسی برجام قرار داد.
رییس جمهوری افزود: اساس این حرکت دیپلماسی بر این مبنا بود که برای جهانیان ثابت کنیم ایران کشوری صلحطلب است و نشان دهیم پروژهای که سالیان دراز آمریکاییها و صهیونیستها دنبال آن بودند و آن پروژه امنیتیسازی برای جمهوری اسلامی ایران بود، بیاساس و بیاعتبار است.
وی ادامه داد: از آغاز این حرکت، یک مثلث شومی با آن مخالف بودند که این مثلث شوم صهیونیزم، ارتجاع و تندروهای آمریکا بود. همه تلاش آنها در آغاز این بود که چنین توافقی به نتیجه نرسد؛ صهیونیستها و سران ارتجاع در جریان مذاکرات به اروپا رفتند برای اینکه توافقات را برهم بزنند. البته تأخیر ایجاد کردند به طوری که بنا بود توافق ما در آذرماه ۹۳ نهایی شود، اما تا تیرماه ۹۴ این توافق را به تأخیر انداختند. اما تلاش آنها برای اینکه کلاً این توافق را نابود کنند، ناموفق بود.
مقصر اصلی مشکلات برجام قانون شکنان آمریکا هستند
روحانی افزود: این مثلث شوم روند فعالیت خود را همچنان ادامه داد؛ مخصوصاً در سال ۹۵ که شاهد بودند که ایران، منطقه و دوستان ایران از این توافق منتفع میشوند، با قدرت بیشتری به میدان آمدند؛ از سوی دیگر در آن زمان، رژیم فعلی آمریکا که تندروها بر آن حاکم بودند، در توهمات بود و نتایج حرکتهای خودش را به درستی نمیتوانست ترسیم کند و در این فضا آنها وارد عمل شدند.
روحانی تصریح کرد: هدف این مثلث شوم این بود که در تاریخ، شکست این توافق به گردن ایران ثبت شود؛ یعنی آمریکا اقدامی انجام دهد، متقابلاً ایران کل برجام را کنار بگذارد و از این توافق خارج شود، بعد بگویند این ایران بوده که از برجام خارج شده و این توافق را کنار گذاشته است.
رییس جمهوری اظهار داشت: هنرمندی و هوشمندی ایران از سال ۹۷ که آمریکا این تعهد سیاسی، اخلاقی و حقوقی را زیرپا گذاشته این بوده که اجازه نداد این توطئه محقق شود و تا امروز به دنیا ثابت کرده مقصر اصلی قانونشکنان هستند.
وی با تاکید بر اینکه «دولت فعلی آمریکا نمیتواند معیار هیچچیز باشد» گفت: بر مبنای عملکرد کاخ سفید امروز ما نمیتوانیم میزان و معیاری برای بررسی توافقی داشته باشیم. آمریکاییها از همه توافقات مهم بینالمللی از آب و هوا گرفته تا بهداشت جهانی، تا یونسکو، تا بسیاری از توافقاتی که با کشورهای مختلف داشتند، بدون دلیل خارج شدند، بنابراین اینها معیاری نیستند و امروز همه دوستان آمریکا و بخش بزرگی از ملت آمریکا قبول دارند که حرکات اینها به ضرر خود ملت آمریکا و دوستان آمریکا است.
کسی نمی تواند ایران را سرزنش کند
روحانی با تاکید بر اینکه دستاوردهای اصلی ایران در این حرکت همچنان محفوظ مانده است، افزود: در طول سالیان دراز علیه جمهوری اسلامی ایران تبلیغات میشد که مخفیانه تعهدات بینالمللی خود را زیر پا میگذارد. ما روشن کردیم که این حرفها بیاعتبار و بیاساس بوده و فعالیت هستهای ایران همواره در چارچوب مقررات بینالمللی بوده است و این اثر هم امروز و هم فردا وجود دارد و تا پایان تاریخ هم باقی خواهد ماند.
رییس جمهوری گفت: اینها یک سکویی درست کرده بودند که از این سکو همواره بتوانند امنیت ملی ایران را در خطر قرار دهند و آن سکو فصل هفت منشور ملل متحد و قطعنامههایی بود که در سازمان ملل و در شورای امنیت علیه ایران تصویب کرده بودند که ما این سکو را تخریب کردیم. سکویی که دشمنان ایران آماده کرده بودند تا از آن علیه امنیت ملی ایران استفاده کنند، با توافق برجام از بین رفت.
وی با تاکید بر اینکه هیچکس نمیتواند ایران را در حوادث بعدی و مسایل امروز و فردا سرزنش کند، گفت: ایران در چارچوب معیارهای حقوق بینالملل، معیارهای سیاسی، عرف بینالملل و معیارهای اخلاقی حرکت کرده و اگر دیگران تخلفی انجام دادند، به معنای آن نیست که ایران در این ماجرا مقصر است.
روحانی افزود: ما درهفتههای آینده امتحان و آزمایش دیگری پیش رو داریم و آن حفظ یکی از دستاوردهای این توافق است که پایان تحریم تسلیحاتی ایران است و این موضوعی است که ما همچنان با دقت آن را تحت نظر قرار داده ایم.
۴+۱ تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرند
رییس جمهوری گفت: کشورهای ۱+۴ باید بدانند که امروز تنها بحث منافع ایران یا روابط ایران با آنها یا روابط ایران با کشورهای منطقه مطرح نیست، بلکه امروز بحث حقوق بینالملل، چندجانبهگرایی و ارزش توافقات بینالمللی است و اگر امروز با دقت عمل نکنند و بخواهند تحت تأثیر آمریکا قرار بگیرند، ضربه اساسی به حقوق بینالملل، مقررات بینالمللی و به چندجانبهگرایی می زنند و این به ضرر همه خواهد بود.
روحانی گفت: آمریکا تا امروز در حرکتهای سیاسی و حقوقی خود همواره در طول این ۲ سال و چند ماه شکست خورده است و امیدواریم با هوشیاری کشورها و مخصوصاً کشورهای ۱+۴ همچنان در این صحنه ناموفق باشد و بتوانیم در شرایط مناسب شاهد جبران آن چیزی باشیم که برای این توافق پیش آمده است.
رییس جمهوری تاکید: جمهوری اسلامی ایران هیچ وقت تسلیم زور و فشار از طرف قدرتهای بزرگ و بویژه آمریکا نبوده و امروز هم تسلیم این فشارها نخواهد شد؛ ایران در طول این ۲ سال و چند ماه که آنها میخواستند ما را منزوی کنند، منزوی نشد و منزوی نخواهد شد.
وی گفت: در همین حوادث چند هفته گذشته که برخی میخواستند در شورای حکام اجماعی علیه ایران درست کنند اما در این مسیر ناموفق بودند و حدود ۹ تا ۱۰ کشور با توطئه آنها مخالفت کردند و تسلیم آنها نشدند و دو کشور بزرگ روسیه و چین در برابر این حرکت خلاف مصلحت جامعه بینالملل ایستادگی کردند.
روحانی تصریح کرد: ایران منزوی نشده و نخواهد شد. اگر هم بتوانند حرکتهای توسعهای ایران را کند کنند، متوقف نخواهد شد؛ همه طرحهایی که امروز پیش میبریم و در حال افتتاح هستند و همه طرحهایی که در ماههای آینده و پیش رو، افتتاح خواهد شد، نشان میدهد دشمنان به اهداف خود دست نخواهند یافت.
رییس جمهوری گفت: متأسفانه آمریکاییها همواره علیه منافع ملت ایران در طول دهههای گذشته و مخصوصاً در سالهای اخیر پافشاری کردند، اما به اهدافی که مورد نظر آنها است، هرگز نخواهند رسید.
وی اظهار داشت: در این ۲ سال و چند ماهی که در سختترین فشار و تحریم بودیم، با ایستادگی و مقاومت مردم، فداکاری همه کارآفرینان، کشاورزان، صنعتگران و همه آنهایی که به ملت خدمت میکنند، در کارنامه پایان سال ۹۸ نشان دادیم که هم توانستیم تورم را نسبت به ماههای قبل کاهش دهیم و هم به این نتیجه رسیدیم که رشد اقتصادی بدون نفت ما مثبت بوده است.
رییس دولت دوازدهم گفت: رشد کشاورزی در سال گذشته رشد قابل ملاحظه بالای ۸ درصد داشته است. در صنعت هم رشد بسیار خوبی داشتیم و امیدواریم امسال هم علیرغم اینکه سختیها مضاعف شده باز هم در زمینه صنعت، کشاورزی و حتی در خدمات شاهد رشد و کنترل فشارهایی باشیم که امروز علیهمان وجود دارد.
روحانی ادامه داد: از پایان سال گذشته و آغاز سال ۹۹ با یک ویروس خطرناکی مواجه شدیم و ۲ ماه از آخر بهمنماه ۹۸ تا ۲۶ فروردین ۹۹ شدت فشار ویروس کرونا در مناطق مرکزی و شمالی کشور وجود داشت؛ در این ۲ ماه فشار زیادی بر ما بود، آمار فوتیها ۳ رقمی شده بود و ما توانستیم از ۲۶ فروردین بر موج اول غالب شویم و مردم در ماه اردیبهشت یک نوع آرامش نسبی احساس کردند.
رییس جمهوری گفت: اواخر خرداد (از ۲۵ خرداد) با موج دوم مواجه شدیم که این موج دوم در مرکز و شمال کشور نبود، بلکه بیشتر در جنوب کشور و مناطق مرزی یا مناطق غربی وجود داشت؛ البته اکنون در استان شرقی (خراسان رضوی) با آن مواجه هستیم. بنابراین این موج دوم از موج اول شدیدتر بود.
وی ادامه داد: متأسفانه مردم فکر کردند که به طور کلی از کرونا عبور کردیم. در موج اول مراعات و همکاری مردم خوب بود؛ البته ماه رمضان و ایام فروردین و تعطیلات نوروز هم بود و همه دست به دست هم دادند و مردم هم به خوبی مراعات، همراهی و همکاری کردند و از آن مقطع عبور کردیم.
روحانی تاکید کرد: امروز نیازمند همراهی و همکاری هستیم، در دور اول بیماری، ۲ ماه در شدت بودیم البته بعد از شدت پایین آمدیم، اکنون حدود یک ماه است که تقریباً در شدت قرار گرفتهایم؛ امیدوارم از این مرحله هم عبور کنیم که به نحوه همراهی و همکاری مردم وابسته است، انشاء الله این دور هم بیش از ۲ ماه نشود.
اگر دست به دست بدهیم از موج دوم کرونا هم عبور میکنیم
رییس جمهوری با اشاره به گزارش وزیر بهداشت و درمان گفت: در برخی از استانها مانند خوزستان، هرمزگان، کرمانشاه و کردستان، که در هفتههای پیش با سختی مواجه بودیم، امروز شاهد آرامش نسبی هستیم و میتوانیم بگوییم از آن حالت نقطه اوج آرام آرام در حال عبور هستیم.
رییس دولت تدبیر و امید سلامت مردم را که اولویت اول و زندگی و اقتصاد و معیشت مردم را اولویت دوم دولت دانست و گفت: اگر در این موج دوم هم همه دست به دست هم دهیم به خوبی از این موج هم عبور خواهیم کرد و با همراهی هم مجددا به یک نقطه آرامش میرسیم.
وی خاطرنشانکرد: خوشبختانه در یکی ۲ هفته اخیر مراعات مردم در اصول بهداشتی و توجه آنها به پروتکلها بسیار بیشتر شده است. هم رسانهها و صداوسیما تلاش بسیار خوبی برای تبیین این مسأله کردهاند و هم متخصصین ما به خوبی برای مردم تبیین کردند و هم مقام معظم رهبری بر این مسأله تأکید کردند.
رییس جمهوری اضافه کرد: آمار و ارقام در ماه اردیبهشت و اوایل خرداد نشان میدهد برگزاری عروسیها، مراسم عزاها و میهمانیها، مقداری کاهش پیدا کرده است؛ از مردم درخواست میکنیم تجمعها را کنار بگذارند و سبک زندگی را با شرایط امروز منطبق کنند.
روحانی تاکید کرد: مردم تجمعات غیر ضروری، سمینارها، اجتماعات و آنچه را که ضروری نیست فعلاً کنار بگذارند، حتی مسئولان بهداشتی وقتی لازم دیدند که برخی از آزمونها به تأخیر بیفتد موافقت کردیم که این آزمونها در یک شرایط بهتری برگزار شود؛ استانها هم این اختیار را دارند وقتی در شرایط قرمز و هشدار قرار میگیرند، ستادهای استانی خود آنها اقدامات لازم را انجام دهند.
وی از مردم بخاطر مراعات پروتکلهای بهداشتی قدردانی کرد و گفت: در ماه پیش رو و ماه ذیالحجه و اواخر ماه ذیالقعده که در آن هستیم عقدها میتواند برقرار شود، اما مراسمهای عروسی و اجتماعات و میهمانیها برای فرصت مناسب بماند تا از این بیماری کرونا عبور کنیم.
تفکیک قوا و این استقلال به عنوان تعارض قوا نیست
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب گفت: ایشان راه حل برون از شرایط سخت کنونی کشور را وحدت انسجام و دست همدیگر گرفتن دیدند و قبلا هم همواره بر این مساله تاکید می کردند.
وی افزود: در کشور طبق قانون اساسی تفکیک قوا وجود دارد و سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه به نوعی در فعالیت خود در چارچوب قانون اساسی استقلال دارند، اما این تفکیک قوا و این استقلال به عنوان تعارض قوا نیست و به معنای اهداف مستقل نیست.
روحانی بیان کرد: طبق قانون قوای سه گانه هر کدام در قانون گذاری، نظارت، قضاوت، عدالت و در اجرا و بار اجرا را بر دوش گرفتن وظایفی برعهده دارند، اما سه هدف ندارد، بلکه یک واحد واحد آن هم خدمت به مردم است.
رییس قوه مجریه اظهار داشت: به تعبیر شهید مدرس «وظیفه همه ما این است که نوکر مردم باشیم؛ حتی انبیا هم برای نوکری مردم مبعوث شدند تا به مردم خدمت کنند و جز هدایت، کمک و خدمت به مردم کار دیگری نداشتند»؛ همه قوای سه گانه باید در نوکری برای مردم نه کار دیگری مسابقه بگذارند، اعمال و رفتار ما باید برای یاری همدیگر در این شرایط سختی که مردم قرار دارند باشد.
نباید از تریبونها استفاده حزبی و جناحی کنیم
روحانی اظهارداشت: این تریبونها که در اختیار دولت یا مجلس شورای اسلامی و یا قوه قضاییه قرار دارد مردم به امانت به ما دادهاند. این تریبونها برای این است که درد و مشکل مردم و راه حل آن مشکل را تبیین کنیم و در برابر دشمنان مردم بایستیم و مقاومت کنیم؛ از این تریبونها نباید برای فضای مبارزات حزبی و انتخاباتی و جناحی استفاده کنیم. مردم چنین اجازه ای به ما ندادند.
رییس جمهوری یادآورشد: در جلسات با روسای دو قوه دیگر همه یک بیان داریم و یک هدف را تبیین میکنیم. به عنوان دولت به سمت قوه مقننه و قوه قضاییه دست دوستی دراز میکنیم و تا لحظه آخر افتخار ما این است که به مردم خدمت کنیم.
رییس دولت دوازدهم با اشاره به توصیه به رهبر معظم انقلاب که فرمودند «دولت باید تا روز آخر به خدمت خود ادامه دهد» گفت: به ایشان قولمیدهم و اعلام میکنم دولت با همه توان تا روز آخر، ساعت و لحظه آخر مانند روز اول با همان روحیه و نشاط، بدون توجه به حاشیهسازیهای گوشه و کنار به خدمت به مردم را ادامه میدهد.
روحانی تصریح کرد: مردم نیز بدانند هدف همه قوای سه گانه تحت لوای هدایت رهبر معظم انقلاب این است که اجازه ندهیم آمریکا و صهیونیستها، ارتجاع منطقه موفق شوند و تلاش کنیم به اهداف مورد نظر کشور دست پیدا کنیم.
رییس جمهوری با اشاره به مشکلات ناشی از شیوع کرونا در ماههای اولیه سال، گفت: آمار و ارقام نشان میدهد که در خرداد وضع ما از اردیبهشت بهتر بوده، اردیبهشت از فروردین و اسفند سال قبل هم بهتر بوده است؛ یعنی ضمن اینکه پیش میرویم روند به تدریج اصلاح میشود.
روحانی افزود: رشد صنعتی در ماه خرداد با اردیبهشت قابل مقایسه نیست و ۱۰ درصد نسبت به ماه قبل رشد ایجاد شده و حرکت به سمت رشد اقتصادی آغاز و مشکلات نیز کمتر شده است.
رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: ۳۱ مرز زمینی با کشورهای همسایه داریم. همه این ۳۱ مرز در آخر سال ۹۸ و اوایل سال۹۹ تقریباً بسته شده بود و اما امروز از این ۳۱ مرز ، ۲۱ مرز بازگشایی شده است؛ پس قدم به قدم بر مشکلات فائق میشویم و شرایط بهتر میشود، اما در عین حال میدانیم دولت دوازدهم در آستانه آخرین سال است و کم کم وارد مرداد میشویم و مرداد به معنی این است که در یک سال پیش رو دولت فرصت خدمت دارد.
استقلال و قدرت ملی خود را نمی فروشیم
روحانی تصریح کرد: سختترین سال پایانی همه دولتها، سال پیش روی ما است؛ حتی دولت یازدهم و دولتهای قبل و هر دولتی را مقایسه کنیم که ممکن است در سال آخر سختیها و مشکلاتی داشته، این دولت سختترین سال پایانی خودش را میگذراند، اما در عین حال با نشاط، با روحیه، با امید است.
رییس جمهوری گفت: از مردم عزیز که تحمل، صبر و آستانه مقاومتشان در برابر همه فشارها به گونهای بوده، تشکر میکنم و امروز باید سر تعظیم در برابر ملت بزرگمان فرود بیاوریم و هزینهای که مردم امروز پرداخت میکنند، برای استقلالشان است.
وی گفت: همه دنیا میدانند اگر ایران میخواست مستقل نباشد و در برابر قدرتهای بزرگ تسلیم شود، امروز این مشکلات اینگونه را نداشت، اما حاضر نشده که استقلال خود را بفروشد و قدرت ملی خودش را در برابر دیگران تضعیف کند.
حاکمیت واحد، راه چاره اصلی برای حل مشکلات کشور است
روحانی خاطرنشان کرد: ایستادگی مردم یک کار بزرگ و یک ارزش بزرگ ملی است؛ هیچکس حق ندارد در برابر ارزش ملی مردم و از ارزش ملیهای کشور کاسبی کند؛ این ارزش ملی برای مردم است، مردم برای استقلال خودشان ایستادگی کردند .
رییس جمهوری گفت: مردم در مبارزه با کرونا و در مشکلات اقتصادی همدیگر را یاری میکنند و تجربه ما در کرونا نشان داد که حاکمیت واحد، راه چاره اصلی برای حل مشکلات کشور است.
رییس دولت دوازدهم تاکید کرد: امروز همه باید حاکمیت واحد را هم در برابر بیماری و هم در برابر مشکلات اقتصادی، حفظ کنیم و قطعاً با این حاکمیت واحد میتوانیم بر مشکلاتمان فائق شویم و شرایط بهتری را در پیشرو ببینیم.
وی گفت: آمار و ارقام هم نشان میدهد اگر در بعضی از موارد مشکل داریم، در بعضی از موارد دیگر، شرایط بهتری امروز پیش روی ما قرار دارد؛ به مردم عزیز و به رهبر معظم انقلاب قول میدهیم که دولت با همه توان و با همه امکانات خود برای رسیدن به اهداف بزرگ ملی تا روز آخر و ساعت آخر با پایداری و با قدرت به وظایف خود ادامه میدهد.
حسن روحانی رئیسجمهور گفت: امیدوارم دولت آمریکا تغییر کند.
آقای روحانی،
تغییر دولت آمریکا هیچ سودی به ما ندارد نفع ما فقط در مذاکره قبل 3نوامبر میباشد زیرا ترامپ حاضر است بدون شرط تحریمها را بردارد.
سرور گرامی،
تنها راه نجات میهن اتحاد ماست که همصدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
1- مذاکره با آقای ترامپ برای دفع تهدیدات خارجی،
2- به رسمیت شناختن حق آزادی بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی،
با تشکر از توجه شما،
جناب روحانی حتی اقای ربیعی که دستیار ارشد شما و سخنگوی دولت است پریروز گفت برجام کارکرد خود را از دست داده ولی شما هنوز این جنازه متعفن را ول نکرده و از محفوظ بودن دست آورد برجام سخن میگویید؟
شرارت های آمریکا مربوط به این دولت و آن دولت نیست که
جناب روحانی صبر کند تا مثلا بایدن خان پیروز شود تا دوباره
یک مشت باج و خراج به آنها دهد!
در ثانی برجام چه دستاورد اصلی داشته است که بخواهد حفظ شود یا
نشود؟!
هرچند بهترین دستاورد برجام رسوایی مذاکره کنندگان و عبرت آموز این
مسیر باطل بود
باز خوبه امریکا دولت داره نه نظام
دنیا حول و حوش حسن میگرده ...منتها مردمش همه نادان هستن به حرفش گوش نمیدند برای همین کار نمیکنه