گوناگون

ستاری: تامین امنیت غذایی کشور، راهبرد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است

ستاری: تامین امنیت غذایی کشور، راهبرد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است

پارسینه: معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تامین امنیت غذایی کشور از طریق ایجاد زنجیره‌های فناوری، راهبرد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.

سورنا ستاری روز سه‌شنبه در نشست "اقتصاد دانش بنیان و جهش تولید" در اصفهان با بیان اینکه سالانه ۳.۵ میلیارد دلار واردات صنعت مرغداری کشور است، افزود: در یک طرح ۲ سالانه برنامه ریزی برای تغییر در زمینه تامین مرغ، جایگزینی خوراک مناسب به جای ذرت، متناسب با ظرفیت‌های داخلی، تهیه واکسن و دارو، در دستور کار قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: امروز شرکت‌های دانش بنیان مختلفی در این زمینه ورود پیدا کرده‌اند و در بسیاری از مسائل از جمله تامین دارو، واکسن‌های انسانی و دامی، تلاش‌های خوبی صورت گرفته است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به تولید برخی دارو‌های موثر در بهبود بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: جایگاه ایران اسلامی در حوزه بیوتکنولوژی در منطقه بی‌نظیر است و در بسیاری از رشته‌های مهندسی و علوم پایه در رتبه‌های تک رقمی جهان قرار داریم.

وی تصریح کرد: تغییر نگاه به علم و دانش، زمینه‌ساز رشد شرکت‌های دانش بنیان است، زیرا زمانی که دانشگاه بخشی از درآمد خود را از بخش خصوصی تامین کند، خلق ثروت نیز رُخ می‌دهد.

ستاری با اشاره به رشد شرکت‌های دانش بنیان بخش خصوصی اظهار داشت: در زمان حاضر ۱۸۰ هزار میلیارد تومان ارزش سهام ۳۵ شرکت دانش بنیانی است که در بورس وارد شده‌اند و چند شرکت دانش بنیان دیگر نیز در هفته اخیر وارد شده و ۲۵ شرکت دانش بنیان دیگر نیز در نوبت وارد شدن به بورس قرار دارند.

وی تاکید کرد: خواستن و تلاش برای تحقق آن عامل رشد شرکت‌های دانش بنیان است و استانداران نیز در راه توسعه اقتصاد دانش بنیان تلاش می‌کنند و این جزو اولویت‌های استانهاست.

وی ادامه داد: توجه به شرکت‌های دانش بنیان در بحران کرونا نقش خود را نشان داد، زیرا بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان توانستند نیاز‌های داخلی را از این طریق برطرف کنند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: این معاونت در حوزه تامین زیرساخت‌ها آماده ارائه هرگونه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است، ولی در حوزه سیستمی، وظیفه اصلی را استان‌ها بر عهده دارند.

وی با اشاره به فعالتر شدن صندوق پژوهش و فناوری در استان‌ها گفت: البته فعالتر شدن این صندوق‌ها به منزله تامین تمام نیازمندی‌ها نیست، زیرا حجم درخواست‌ها با توجه به حضور جوانان و توانمندی‌های آن‌ها بسیار بالاست و صندوق‌ها می‌توانند در تامین سرمایه برای آن‌ها نقش بسرایی ایفا کنند.

ستاری اظهار داشت: صندوق نوآوری سال گذشته ۴۰۰ میلیارد ریال به صندوق‌های استانی تزریق کرده، ولی نیاز است سرمایه‌های بخش خصوصی نیز برای کمک به صندوق پژوهش و فناوری بشتابند.

وی با بیان‌اینکه صندوق‌های فناوری استانی در حال توسعه است، افزود: استان اصفهان در این زمینه پیشتاز است و قریب ۴۲۰ میلیارد ریال سرمایه ثبت شده دارد که در کمتر استانی این میزان سرمایه محقق شده است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: امروز نیازمند آن هستیم که شرکت‌های دانش بنیان برای برون رفت از مشکلات ملی و کلان استانی به عنوان مثال در زمینه حل مشکل کم‌آبی نیز ورود پیدا کنند.

وی با اشاره به کمبود فضای شهری برای شرکت‌های دانش بنیان اصفهان، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آماده است برای بازسازی فضای مناسب درون شهر و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای چنین فضایی همکاری لازم داشته باشد.

نشست اقتصاد دانش بنیان و جهش تولید روز سه‌شنبه در شهرک علمی و تحقیقاتی استان اصفهان با حضور جمعی از مدیران واحد‌های فناور این شرکت، بخش خصوصی و مدیران ارشد استان برگزار شد.

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان دارای ۵۴۱ واحد فناور و دانش بنیان است که از این تعداد یکصد واحد نوپا، ۲۰۰ واحد شرکت‌های در حال رشد و ۲۴۰ شرکت رشد یافته است.
منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار