رانندگی کودکان زیر ۱۸ سال در حال افزایش است!

مجرمان کوچک!

مجرمان کوچک!

بر اساس ماده ۷۲۳ قانون مجازات اسلامی، اگر کودکی از وسایل نقلیه والدین خود یا دیگران مانند موتورسیکلت و خودرو استفاده کند و تصادفی صورت گیرد؛ این کودک مقصر است و مسئولیت از او سلب نمی‌شود.

تحریریه پارسینه: اخیرا پلیس از توقیف خودروهایی در شهرهای مختلف خبر داده است که رانندگان آن کودکانی خردسال بوده اند. برای مثال، همین چند وقت پیش بود نیروی انتظامی از توقیف خودروی کوئیکی در بهارستان اصفهان خبر داد که راننده آن فقط 9 سال داشت. حتما شما نیز در پیرامون خود با این رانندگان کوچک مواجه شده اید؛ کودکان و نوجوانانی که هنوز پشت لب‌شان سبز نشده، اما می‌خواهند ادای بزرگ‌ترها را در آوردند و از آنها تقلید کنند.  برخی از این کودکان، بدون اجازه و به طور مخفیانه دست به چنین کاری می‌زنند، ولی مساله وقتی بغرنج می‌شود که بعضی از آنها با خواست پدر و مادر و با ترغیب آنها پشت رل می‌نشینند و با جان خود و دیگران بازی می‌کنند. متاسفانه برخی از والدین اینگونه می‌پندارند که اگر کودکان شان در سنین خردسالی دست به چنین کاری بزنند، توانمند هستند و از مهارت‌های بسیار زیادی برخوردارند. به خاطر همین هم است که دست به تشویق آنها می زنند و آنها را به این سمت و سو سوق می دهند. رانندگی کودکان می رود که به امری رایج و عادی در جامعه تبدیل شود. همچنین روز به روز نیز بر تعداد رانندگان کودک نیز افزوده می شود. کافی است نگاهی به دور و بر خود بیاندازید تا با تعداد زیادی از راکبانی روبه رو شوید که سوار بر موتور سیکلت در کوچه و پس کوچه های شهر جولان می دهند و رفتارهای پرخطر از خود بروز می دهند. 

قانون چه می گوید؟

بر اساس ماده ۷۲۳ قانون مجازات اسلامی، اگر کودکی از وسایل نقلیه والدین خود یا دیگران مانند موتورسیکلت و خودرو استفاده کند و تصادفی صورت گیرد؛ این کودک مقصر است و مسئولیت از او سلب نمی‌شود. این پرونده‌ها در دادسرای ویژه اطفال مورد رسیدگی قرار می‌گیرند و برای این کودکان مجازات نیز تعیین می‌شود. همچنین پلیس نیز همواره در رابطه با این موضوع هشدار می دهد. به گفته رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ گر والدین یا افراد دیگری، وسیله نقلیه خود را در اختیار کودکان قرار دهند؛ در صورت هرگونه انجام هرگونه تخلف یا جرمی، صاحبان وسایل نقلیه نیز باید پاسخگو باشند و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند. نوجوانان باید دقت کنند که چون گواهینامه ندارند، تصور نکنند که از آنها سلب مسئولیت می‌شود. همچنین والدین نیز باید دقت کنند اینکه خودشان سوار وسیله نقلیه نبوده‌اند نیز باعث این مسئله نمی‌شود که تحت پیگرد قانونی قرار نگیرند. بنابراین توصیه می شود افراد زیر سن قانونی ۱۸ سال و بدون گواهینامه، به هیچ وجه پشت فرمان ننشینند.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار