گوناگون

سروکله میوه های قاچاق دوباره در بازار پیدا شد!

پارسینه: بازار میوه که تا حدودی از قاچاق رهایی پیدا کرده بود، این روزها در چنگ قاچاقچیان میوه قرار گرفته است و انواع محتلفی از میوه‌ها که اجازه واردات ندارند اکنون در بازار و سطح شهر یافت می‌شوند.

تحریریه پارسینه: از یک طرف افزایش قیمت میوه و از سوی دیگر قاچاق آن تا اندازه ای بازار میوه قبل از عید را دچار درهم‌ریختگی کرده است. در این میان برخی میوه‌ها با درصدی افزایش قیمت همراه شده‌اند که به اعتقاد کارشناسان اگر این وضعیت کنترل نشود با هیجانی شدن بازار نرخ میوه ها نیز بالا خواهد رفت. ضمن اینکه در برخی از ایام سال همچون شب یلدا، ماه رمضان و اوایل سال نو به دلیل افزایش تقاضا ثبات بازار از حالت عادی خارج می‌شود.

با این وجود، بر اساس آخرین اعلام بانک مرکزی در گروه‌ میوه‌های تازه که بیشترین میزان رشد قیمت را نسبت به هفته‌های قبل و همچنین هفته مشابه سال گذشته داشته است، ۳.۳ درصد افزایش قیمت ثبت شده که این افزایش قیمت در برخی اقلام از جمله سیب، پرتقال و خیار درختی نسبت به هفته‌های پیشین قابل مشاهده است.

همچنین بر اساس آخرین بررسی‌های میدانی، قیمت انواع میوه در مغازه‌های سطح شهر به طور متوسط به این شرح است؛ سیب قرمز کیلویی ۴۸۰۰ تومان، سیب زرد کیلویی ۴۲۰۰ تومان، انار درجه یک کیلویی ۴۵۰۰ تومان، نارنگی کیلویی ۴۰۰۰ تومان، پرتقال جنوب کیلویی ۵۰۰۰ تومان و پرتقال شمال کیلویی ۴۵۰۰ تومان عرضه می‌شود.

در میان سایر اقلام میوه نیز موز کیلویی ۴۰۰۰ تومان، خرمالو کیلویی ۳۰۰۰ تومان، نارگیل کیلویی ۴۵۰۰ تومان، گریپ کیلویی ۳۴۰۰ تومان، ‌ ازگیل کیلویی ۴۰۰۰ تومان، بِه کیلویی ۶۰۰۰ تومان، ‌ گلابی کیلویی ۹۰۰۰ تومان و خیار بوته‌ای ۳۲۰۰ تومان قیمت دارد. اما قیمت تره‌بار در مقایسه با هفته‌های قبل تغییر چندانی نداشته و از ثبات نسبی برخوارد است. ‌ کاهو ۲۰۰۰ تومان و هویج ۲۰۰۰ تومان در مغازه‌های سطح شهر عرضه می‌شود.

از آنجایی که ماه گذشته رئیس اتحادیه میوه و سبزی از پیدا شدن مجدد سر و کله میوه‌های قاچاق در بازار داخلی خبر می‌داد که میوه‌هایی مانند شبرنگ آفریقایی، گلابی آمریکایی، شاه‌بلوط ترک، نارنگی پاکستان و انبه کنیا وارد بازار شده‌اند.

اگرچه بازار میوه به گفته برخی مسئولان دچار کمبود است اما وزرای مربوطه این کمبود را آنقدر جدی نمی‌بینند که به واردات بی رویه میوه منجر شود در این میان واردکنندگان که در سوی دیر میدان قرار دارند، کمبود جزئی میوه در بازار به دلیل سرمازدگی را دستمایه ای برای افزایش واردات قرار داده اند تا بتوانند از این طریق سود کلانی را به جیب بزنند.

اکنون ورود میوه‌های قاچاق که ممنوع اعلام شده در حالی آغاز شده که گویا قاچاقچیان پیش از این میدان را برای واردات خود آماده کرده اند و برای بالا بردن هجم قاچاق خود برنامه ریزی کرده اند.

هنوز خاطره واردات میوه‌های ممنوع سال پیش از ذهن ها پاک نشده که در تهران چالشی را به راه انداخت. آن زمان توزیع ۱۰ نوع میوه تازه خوری شامل گیلاس، انواع آلو، انواع زردآلو، انواع هلو، شلیل و انگور بود، در حجمی گسترده از کشورهایی مانند شیلی و اکوادور وارد شده بود و واکنش بسیار شدید وزارت جهاد کشاورزی، تولیدکنندگان، اتحادیه‌های مربوطه و کارشناسان را به همراه داشت. به دنبال این ماجرا دستگاه‌های مربوطه موضوع را مورد پیگیری قرار دادند و تلاش داشتند که جلوی قاچاق میوه را بگیرند اما هر چند بسیاری از کارشناسان از اقدامات دستگاه‌های نظارتی در این زمینه انتقاداتی داشتند و اعلام کردند برخوردها آن چنان که باید جدی نیست اما این اقدامات موجب شد تا چندین ماه توزیع میوه‌های ممنوعه بسیار محدود شود.

شبرنگ آفریقایی، گلابی آمریکایی، شاه‌بلوط ترک و انبه کنیا اولین میوه‌هایی بودند که امسال با قیمت‌های گزاف وارد بازار ایران شدند و در مغازه‌های داخلی جاخوش کردند؛ مدتی بعد هم نارنگی پاکستان به جمع این میوه‌ها اضافه شد؛ همین مساله نگرانی‌ها را درباره احتمال توزیع مجدد میوه‌های خارجی در حجم گسترده افزایش داده است.

گفتنی است، عده‌ای سرمازدگی باغات شمال کشور و آسیب دیدن بخشی از تولید مرکبات و کیوی را دلیلی برای واردات این محصولات عنوان و اعلام می‌کنند که در صورت عدم واردات با مشکل کمبود این محصولات برای شب عید مواجه خواهیم بود؛ موضوعی که البته مورد تایید مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و تولیدکنندگان نیست. شادلو در این خصوص گفت: درست است که به بخشی از تولید پرتقال شمال آسیب وارد شده اما هم اکنون کمبودی در بازار دیده نمی‌شود.

از سوی دیگر رئیس اتحادیه میوه و سبزی در این زمنیه می‌گوید: حجم توزیع میوه‌های قاچاق چندان چشمگیر نیست اما اخیرا به تعداد آنها افزوده شده است. حسین مهاجران ادامه داد: اخیرا سیر چینی، گلابی چینی، آلو زرد ترکیه، سیب سبز فرانسوی، زرد آلوی آفریقا و سیب سبز ترکیه نیز به جمع میوه‌های خارجی موجود در بازار داخل پیوسته‌اند.

با این وجود، عرضه میوه‌های ممنوعه طی هفته‌های اخیر احتمالا به این دلیل است که واردکنندگان می‌خواهند عکس العمل مسئولان، رسانه‌ها و بازار را بسنجند و سپس نقشه خود را پیاده کنند. واردات زیرپوستی میوه قاچاق همچون زنگ خطری است که باید آن را جدی گرفت. بنابراین مسئولان نباید به این مساله بی‌تفاوت باشند و باید کاری کنند که باعث عقب نشینی واردکنندگان شود.


ارسال نظر

  • مهم نیست

    نبود پرتقالی که قبلا از کشور مصر وارد میشد در بازار و سرمازدگی پرتقال شمال باعث ان شده که پرتقال جنوب کیلویی ده هزار تومان در مغازه ها فروخته شود . ایا این وضعیت برای مردم در شب عید درست است ؟ قبلا بهترین پرتقال ابدار و شیرین وارداتی از کشور مصر کیلویی چهار تا پنج هزار تومان در میوه فروشی ها قابل تهیه بود . کسی از حقوق مصرف کننده در کشور حمایت نمیکند .

  • ناشناس

    این میوه هوی قاچاق و کی میاره پارسالم از اسفند همینطوری شد تو دولت قبلم انقدر قاچاق نبود

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار