گوناگون

فروش یک بلیط قطار با ۳ نرخ متفاوت!

فروش یک بلیط قطار با ۳ نرخ متفاوت!

پارسینه: با نزدیک شدن به ایام عید میزان سفرهای نوروزی به حداکثر خود می‌رسد به طوری که در هیچکدام از ماه‌های سال ایستگاه‌های قطار تا این میزان مسافر را به خود نمی‌بینند، در این میان به دلیل حجم عظیم مسافرت‌ها نابسامانی‌ها و تخطی از قوانین دیده می‌شود که نظارتی هم بر آن صورت نمی‌گیرد.

فروش یک بلیط قطار با ۳ نرخ متفاوت!

تحریریه پارسینه: در روزهای پایانی سال ۹۵ و با نزدیک شدن به سال جدید حجم سفرهای نوروزی افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند. در این میان تلخلفاتی مشاهده می‌شود که به تازگی مخاطبان پارسینه نیز در اعتراض به این وضعیت گلایه‌هایی را مطرح کرده اند.

یکی از مخاطبان در تماس با پارسینه از اختلاف در نرخ‌ متفاوت یک قطار خاص و گرانی‌های اخیر خبر داده است. او می‌گوید: در یکی از سفرهایی که داشتم یک مسیر را با ۳ قیمت متفاوت به مردم فروختند. بطوری که در کوپه ما برخی ها بلیط خود را ۵۸ هزار تومان برخی دیگر ۶۲ و عده ای دیگر ۷۴ هزار تومان خریداری کرده بودند. زمانی که در اعتراض به این موضوع دلیل آن را از مدیر قطار پرس و جو کردم، او در پاسخ گفت که شما بلیط را دیر تهیه کردید به همین خاطر در ساعات پایانی افزایش قیمت دارد! این پاسخ چندان منطقی به نظر نمی‌رسد و مسئولان حمل و نقل ریلی هنوز به این مسئله پاسخی دندان‌شکنی نداده اند و مسئولان نظارتی نیز با آن برخورد نمی‌کنند.

از سوی دیگر، نرخ بلیط قطار که قرار بود در ایام شب عید هیچ تفاوت قیمتی نداشته باشد حداقل ۲۰ درصد افزایش یافته است که اعتراض بسیاری از مسافران را در پی داشته است. گفتنی است که این افزایش نرخ در حالی رقم خورده که هیچ تغییری در ارایه خدمات داده نشده است. ضمن اینکه در برخی از قطارها خدمات و کیفیت آن پایین تر از حد معمول مشاهده می‌شود.

افزایش نابهنگام قیمت بلیت در آستانه روزهای پرتردد نوروز، بهبود نیافتن شاخص های ارایه خدمات به مسافران و از همه مهمتر گلایه شرکت‌های حمل و نقل ریلی از سود ده نبودن صنعت با وجود شناور سازی قیمت در شرایط حاضر، اکنون به یکی از چالش‌های موجود در طرح شناورسازی تبدیل شده و به نوعی این طرح را به بن بست رسانده است. شناور سازی قیمت بلیت قطار، از دو سال قبل به مرحله اجرا درآمده که متنوع سازی قیمت بلیت قطار، جلوگیری از تاخیرهای مکرر و ارتقای سطح کیفی خدمات از جمله اهداف کلیدی این طرح به شمار می روند.

پیش از این میرحسن موسوی، معاون مسافری راه آهن گفته بود که بهای بلیت ویژه نوروز پیش رو، نسبت به سال نوی قبل افزایش نخواهد یافت اما حالا بلیط قطار با افزایش ۲۰ درصدی و بالاتر نیز فروخته می‌شود و بهای بلیت قطار در هر روز با نوسانات جدی مواجه بوده است. بدین ترتیب، با نزدیکتر شدن به ایام نوروز و روزهای پرتردد، سیر صعودی و فاحش قیمت بلیت قطار، ابهامات بیشتری را برای مشتریان بخش ریلی ایجاد کرده است.

متاسفانه سالهاست که سطح کیفی خدمات بدون تغییر مانده و موجب افزایش نارضایتی مردم از شبکه ریلی و در نهایت افت بیشتر سهم جابجایی مسافر از شبکه ریلی بوده است. این درحالیست در حال حاضر ناوگان بخش ریلی کشور با قدمتی حدود ۳۲ سال از فرسودگی جدی رنج می برد.

به تازگی، شرکت راه آهن اعلام داشته که در نظر دارد شرکت های ریلی را رتبه بندی سازد که ظاهرا قرار است این طرح از تابستان سال آینده کلید بخورد. در این طرح، نرخ بلیت قطار با کیفیت خدمات دهی ارتباط مستقیمی خواهد داشت. صرفنظر از پرداختن بیشتر به نقاط ضعف طرح شناور سازی بلیت قطار ، اما واقعیت این است که بخش ریلی کشور در سه سال اخیر رشد چندانی نداشته است.

به عبارت بهتر، بررسی شاخص های عملکردی شبکه ریلی، نشان می دهد که در دولت یازدهم این صنعت حال و روز خوشی نداشته و طرح های بزرگ صنعت حمل و نقل ریلی هنوز هم اجرایی نشده اند. البته وضعیت شبکه ریلی کشور در قیاس با استانداردهای بین المللی شبکه ریلی از وضعیت نامناسبی دارد. وزارت خانه مسئول این موضوع نیز که وزارت راه و شهر‌سازی است، تاکنون نتوانسته به این وضعیت سامان ببخشد.


ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار