امسال مطالبات کدام پیمانکاران پرداخت میشود؟
پارسینه: درحالی نامزدهای ریاست جمهوری از بالابردن یارانه های نقدی و دست و دلبازیهای خود سخن به میان می آورند که بدهی های دولت به پیمانکاران و بخش خصوصی نگران کننده شده و همین امر اکثر فعالان این عرصه را در آستانه ورشکستگی قرار داده است.
تحریریه پارسینه : در شرایطی که پیمانکاران و فعالان بخش خصوصی از کمبود نقدینگی و منابع مالی میگویند بدهی تنها یک وزارتخانه به پیمانکاران بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان اعلام شد.
این درحالی است که بسیاری از پیمانکاران از ورشکستگی میگویند که انتظار آنان را میکشد و از سویی دیگر از پرداخت مالیات های سنگین و پرداخت ماهیانه وام ها بدون برگشت منابع مالی پروژه ها گلایه دارند.
در حال حاضر در بسیاری از صنایع چون صنعت برق، آب و ساخت و ساز این مشکل رو به افزایش است و پیش بینی میشود طی ماه های آینده ادامه روال فعلی این پیمانکاران را در آستانه ورشکستگی قرار دهد.
دراین بین وزارت راه وشهرسازی با انتشار خبری از وعده شیرین خود به ییمانکاران فعال در این بخش گفت. به گفته معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع وزیر راه و شهرسازی ،دستکم۶۰ درصد بدهی وزارت راه و شهرسازی به پیمانکاران بخش خصوصی امسال پرداخت خواهد شد.
اگره امیر امینی این وعده را منوط به همراه سازمان برنامه و بودجه میکند سازمانی که سال گذشته با عدم پرداخت منابع مالی مصوب شده مسکن مهر و دستور مستقیم دفتر ریاست جمهوری درنهایت صدای سازندگان مسکن مهر و مدیران شهرک های عمرانی پرند و پردیس را در آورد و در نهایت پس از کش وقوس های فراوان این سازمان اندگی از منابع را تخصیص داد.
با اینحال به اذعان این مقام مسوول،وزارت راه و شهر سازی برای تکمیل زیرساخت های حمل و نقل و انجام پروژه های راهسازی بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به پیمانکاران بخش خصوصی بدهکار شده است .
ازسویی دیگر آنطور که کارشناسان تاکید دارند: در گذشته طلب پیمانکاران از وزارت راه و شهرسازی کمتر از این رقم بود، اما ادامه انجام پروژه های مختلف عمرانی در زیر ساخت های حمل و نقل، بدهی وزارت راه و شهرسازی را افزایش داد.
براساس این گزارش در دولت یازدهم اسناد بالادستی بخش حمل و نقل کشور تدوین و در نهایت منجر به تصویب طرح جامع حمل و نقل کشور تهیه شد تا در آینده هرگونه توسعه حمل و نقل کشور بر اساس این طرح جامع انجام شود.
در اسناد بالادستی از جمله سیاست های اقتصاد مقاومتی و سیاست های کلی برنامه ششم، بر توسعه زیرساخت های مورد نیاز ترانزیت و همچنین اولویت دادن به حمل و نقل ریلی در نظام جامع حمل و نقل، تاکید شده است و دولت روحانی در نظر دارد در برنامه ششم توسعه با نوسازی ناوگان حمل ونقل هوایی، دریایی، ریلی و زمینی زمینه های رشد و توسعه حمل ونقل را فراهم کند.
براین اساس با توجه به اینکه ایران در منطقه از موقعیت بسیار خوبی برخوردار است و برای استفاده از این موقعیت ممتاز باید به توسعه زیرساخت های حمل و نقل و تکمیل کریدورهای بین المللی اقدام کند توجه دولت به پیماناکران این بخش یک ضرورت است که علی رغم وجود طرح ها و برنامه های مختلف اما به دلیل کمبود منابع مالی پیمانکاران بخش حمل و نقل روز به روز با مشکلات بیشتری مواجه میشوند تا جاییکه نگرانیها در خصوص ریزش پیمانکاران این بخش و از بین رفتن فرصت های موجود تشدید شده است.
هرچند که این مشکل تنها به بخش حمل و نقل بر نمیگردد و هستند بخش هایی چون آب و برق که با بحران شدیدتری در بخش پیمانکاری ونبود نقدینگی مواجهند. بنابراین در این شرایط باید نامزدهای انتخاباتی در اولین قدم به این سوال پاسخ دهند که منابع مالی مورد نیاز دولت برای حل بحران های موجود و حفظ شرایط را قراراست از چه بخشی تامین کنند؟
ارسال نظر