بازار بزرگ استانبول
پارسینه: استانبول شهری فوق العاده زیبا و با طبیعتی بی نظیر می باشد که سالانه میلیون ها گردشگر، این شهر را برای گذراندن تعطیلات و اوقات فراغت خود انتخاب می کنند. بهترین زمان سفر به استانبول، فصول بهار، تابستان و اوایل پاییز می باشد. در این شهر مراکز دیدنی و گردشگری بی شماری یافت می شود که مراکز خرید یکی از گزینه های مهم و ضروری این شهر می باشد.
خرید در استانبول یک فعالیت شبانه روزی است و بازارهای استانبول یکی از آسان ترین و هیجان انگیزترین راه ها برای شناخت صنایع دستی این شهر می باشند. از بهترین ویژگی های استانبول میتوان به فروشگاه ها و بازار ها اشاره کرد و بر اساس عقیده برخی از افراد، یکی از لذت های سفر به استانبول، خرید با قیمت مناسب در میان اجناس متنوع و با کیفیت می باشد و در واقع اجناسی که در مراکز خرید استانبول عرضه می شوند دارای سه ویژگی مهم قیمت مناسب ، تنوع و کیفیت هستند.
در طول سفر با تور استانبول ، بازار های بسیاری را خواهید دید که حتی اگر تمام روز را در آنها بگردید باز هم وقت کم می آورید، این بازارها اغلب انواع گسترده ای از اجناس، محصولات، غذا ها و میان وعده ها را به فروش می رسانند. یکی از بازارهای معروف استانبول، بازار بزرگ می باشد. این بازار مکانی مناسب برای آشنا شدن با صنایع دستی ترکیه و ادویه جات ترکی می باشد.
قبل از هر چیز باید بگوییم اگر خرید از الویت های شما برای سفر به ترکیه است میتوانید با رفتن به بازار بزرگ استانبول ، خرید دلچسب تری را تجربه کنید. بازار بزرگ و یا به زبان انگلیسی (گرند بازار) و به زبان ترکی (کاپالی چارشی)، یک بازار سرپوشیده و وسیع محسوب می شود. این بازار شبیه به بازار سرپوشیده تهران می باشد و در قرن 15 میلادی (سال 1461) به دستور سلطان محمد و پس از فتح قسطنطنیه (استانبول امروزی)، بر روی خرابه های بازار دوران بیزانس ساخته شد و چند سال بعد شروع به بازسازی این مکان کردند و به بهترین شکل، آن را تعمییر کردند.
این بازار سرپوشیده بعنوان یک مرکز تجاری از 65 خیابان سرپوشیده تشکیل شده است و حدودا 4000 مغازه در این بازار مشغول به فعالیت هستند و اماکن دیگر همچون، کافه، رستوان، مسجد هم در این بازار بچشم می خورد. در این بازار همه نوع اجناسی بفروش می رسد حتی ادویه جات. در این بازار قدیمی می توانید بهترین اجناس را با قیمت پایین خریداری کنید و به سوغات ببرید. افراد فروشنده اجناس در این بازار تقریبا به همه ی زبان ها مسلط هستند و اگر متوجه شوند که شما ترک هستید، تخفیفات ویژه ای به شما خواهند داد.
اگر قصد خرید در بازار بزرگ استانبول (کاپالی چارشی) را دارید باید حدود 3 الی 4 ساعت از وقت خود را صرف گشتن در این مکان سپری کنید و در صورت خستگی می توانید به کافه های تعبیه شده در این مکان بروید و از نوشیدنی های ترکی لذت ببرید و یا به رستوران های ساخته شده در این محل بروید و طعم انواع غذاهای ترکی و بین المللی را بچشید. از جمله اجناسی که در این بازار بزگ سرپوشیده بچشم میخورد شامل انواع کالاهای چرمی، قالیچه و گلیم، ظروف سرامیکی، پوشاک، طلا و پارچه و منسوجات می باشد.
بازار بزرگ استانبول مساحتی بالغ بر 110.868 متر مربع را به خود اختصاص داده است که 45000 هزار مترمربع آن به بخش سرپوشیده و بقیه به مسجد بایزید، بویوک والده حان، مسجد فاتح، محلهی امینونو، دانشگاه استانبول، مسجد قلندرخانه، مسجد رستم پاشا، بازار ادویه اختصاص یافته است و همچنین نیز 14 کاروانسرا،22 آسانسور، 10 سالن مجهز سینما، تئاتر با ظرفیت 2450 نفر و 40 دستگاه پله برقی در داخل این بازار جای گرفته است و روزانه حدود 250 تا 400 هزار بازدیدکننده به این بازار سر می زنند.
سقف این بازار از پنجره های مستطیلی شکل ساخته شده است و روشنایی آن را دوبرابر کرده است و بیشترین بازدیدکنندگان این بازار را اروپاییان و آسیایی ها تشکیل می دهند و همچنین نیز بزرگترین آکواریوم ترکیه با 8000 مترمربع در داخل این بازار موجود می باشد. ادویه جات در بازار بزرگ استانبول بسیار پرفروش می باشد و ادویه هایی مانند گیاهان دارویی، دمنوش ها، قرص ها و شربت های گیاهی در آنجا بفروش می رسد و بخشی از بازار استانبول ویژه عمده فروشان میباشد و کسانی که به صورت عمده خرید میکنند و یا کار صادرات و واردات انجام میدهند می توانند به خوبی اجناس مورد نیاز خود را تهیه کنند.
دسترسی به بازار بزرگ استانبول
افرادی که قصد رفتن به این بازار را دارند ابتدا می توانند سوار تراموا (قطار شهری) به مقصد بیازیت، اونیورزیته (دانشگاه) و یا سیرکیجه شوید در ضمن اگر در ایاصوفیه و مسجد آبی هستید با 15 دقیقه پیاده روی می توانید به این بازار سرپوشیده برسید و بهترین راه رفتن به این بازار، کمک گرفتن از تجربه راهنمای تور ترکیه است.
ارسال نظر