ایرانیها چگونه با بیتکوین درآمد کسب میکنند؟
پارسینه: یک پژوهش میدانی توسط شرکت «گیت ترید» و در میان بیتکوین بازهای ایرانی در گروههای تلگرامی انجام شده که شیوه کسب درآمد و نیات ایرانیها از ورود به حوزه رمزارزها را آشکار میکند.
به گزارش خبرنگار «پارسینه»، بر اساس یک پژوهش انجام شده میان ۱۶۵۰ ایرانی فعال در حوزه بیتکوین مشخص شد که ۲۵ درصد این افراد ماهانه بین ۵۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار درآمد دارند. این پژوهش توسط شرکت «گیت ترید» و از طریق گروههای تلگرام فارسی انجام شده است.
پایگاه خبری «کوین دسک» که مرجعی برای دنبال کنندگان خبرهای مربوط به حوزه رمزارزها است، با اشاره به نتایج این پژوهش نوشت ۳۵ درصد پاسخگویان گفته اند این درآمد را از طریق استخراج بیتکوین به دست میآورند در حالی که ۵۸ درصد با داد و ستد رمزارزها کسب درآمد میکنند. هر دو طیف پاسخگویان از پلتفرمهای صرافی آنلاین و شبکههای محلی تبدیل رمزارز به ریال استفاده میکنند.
این پژوهش همچنین نشان میدهد رشد قابل توجهی در زمینه استخراج بیتکوین روی داده و ۷۰ درصد پاسخگویان نسبت به یادگیری بیشتر درباره کسب و کار استخراج محلی ابراز علاقه کرده اند.
بر اساس این گزارش بازار رمزارز ایران تمرکز اصلی خود را از پلتفرمهای صرافی جهانی به صرافیها و استخراج کنندههای محلی تغییر داده است، چرا که بیشتر صرافیهای جهانی که بر اساس شناسایی مشتری کار میکنند، ایرانیها را اخراج میکنند.
یک سخنگوی «گیت ترید» به «کوین دسک» گفته است بسیاری از ایرانیها از «وی پی ان» و خرید کارت شناسایی افراد خارجی در بازار سیاه برای دور زدن این تبعیض استفاده میکنند.
جیمی سونگ، توسعه دهنده بیتکوین، هم میگوید تحولات مشابهی را در مناطق دیگر دیده است. او میگوید ممکن است روشها متفاوت باشند، اما الگوی مشابهی را دنبال میکنند.
سونگ توضیح میدهد: «در چین گروههای [پیام رسان] «وی چت» وجود دارند چرا که آنها دسترسی مستقیم چندانی به صرافیهای آنلاین ندارند.»
شرایط سانسوری که ایرانیها با آن مواجهند موجب شده است تا تقاضای محلی از عوامل خارجی همچون قیمت دلار، بازار طلا و حتی بازار اوراق بهادار محلی جدا بماند. ۶۰ درصد پاسخگویان گفته اند چنین عواملی تاثیری اندک بر سرمایه گذاری آنها در بیتکوین دارند و یا اساسا تاثیری ندارند. بیشتر پاسخگویان که سرمایه گذاران بلندمدت هستند، به قصد نگه داشتن بیتکوین برای زمانی بیشتر از یک سال وارد این بازار شده اند.
یکی از فعالان این حوزه هم به کوین دسک میگوید برای دانشجویان ایرانی خارج از کشور و همچنین بستگان خودش بیتکوین میفرستد تا بتوانند هزینه هایشان را پرداخت کنند.
او میگوید: «امروز برای من مشخص شده است که افراد بیشتر و بیشتری از بیتکوین استفاده میکنند. بیتکون تاثیر عمیقی بر زندگی ایرانیها نداشته است، اما استفاده از آن در میان مردم رو به افزایش است و میتوانم آن را ببینم.»
نزدیک به ۲۹ درصد از افرادی که در نظرسنجی «گیت ترید» شرکت کرده اند اظهار داشته اند که بیش از ۵ هزار دلار رمزارز، اغلب بیتکوین، را ذخیره کرده اند که این رقم در مقایسه با «بیتکوین بازهای» آمریکایی و اروپایی به شکل قابل توجهی بیشتر است.
در واقع در حالی که در نظرسنجی سال ۲۰۱۸ کوین دسک نزدیک به ۶۳ درصد پاسخگویان گفته بودند بیشتر از ۵ هزار دلار در رمزارزها سرمایه دارند، اما ایرانی بخش بیشتری از ثروتشان را به این امر اختصاص داده اند. برای درک بهتر موضوع باید دانست که تنها ۱۴ درصد از ایرانیهای شرکت کننده گفته اند درآمدی بیشتر از ۱۰ هزار دلار در سال دارند، در حالی که نزدیک به یک سوم پاسخ دهندگان به نظرسنجی «کوین دسک» سرمایه گذاران معتبری بوده اند و ۱۳ درصد آنها خود را «میلیونرهای رمزارز» معرفی کرده بودند.
سونگ میگوید: «[تقاضا برای بیتکوین]در اقتصادهای پریشان بسیار بیشتر از اقتصادهای جهان اول احساس میشود. چنین چیزی باید مورد انتظار باشد چرا که آنها تاثیر تورم را خیلی بیشتر احساس میکنند.»
ارسال نظر