نامه اتاق بازرگانی به رئیس جمهور: فهرست شفاف صادرکنندگان متخلف ارزی را اعلام کنید
پارسینه: رئیس اتاق بازرگانی تهران از نامه نگاری دوشنبه هفته جاری خود با رئیس جمهور درباره ارزهای صادراتی خبر داد و گفت: سه درخواست مشخص در این خصوص داریم.
به گزارش پارسینه، مسعود خوانساری در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهارداشت: نقدینگی در سه ماهه نخست امسال با رشد زیادی همراه بوده که پیشبینی میشود تا پایان سال با افزایش ۳۲ درصدی در مقایسه با سال گذشته به ۳ هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برسد که هفتصد هزار میلیارد تومان افزایش در مقایسه با سال ۹۸ خواهد داشت، این در حالی است که نقدینگی در پایان سال ۹۸ با رشد ۳۱ درصدی به دو هزار و ۴۷۰ هزار میلیارد تومان رسید.
وی اضافه کرد: اگر فرض کنیم در پایان سال ۹۶ تعادل میان نقدینگی و تولید ناخالص داخلی برقرار بوده است در طول سالهای ۹۷ و ۹۸ و ۹۹ نقدینگی در مقایسه با سال ۹۶ بیش از دو برابر شده در حالی که تولید ناخالص داخلی ۸۳% رشد داشت به این ترتیب متناسب نبودن رشد نقدینگی با رشد تولید ناخالص داخلی باعث افزایش سطح قیمتها خواهد شد.
خوانساری گفت: اگر ۲۸ تیر امسال را با پایان سال ۹۶ مقایسه کنیم بورس ۳۶۹ برابر، سکه ۷ برابر، دلار ۵ و ۳ دهم برابر، پراید ۳ و ۶ هم برابر و مسکن سه و سه برابر بازدهی داشته که با توجه به بازدهی بازار و جابجا شدن برخی از آنها، امکان هجوم از یک بازار به بازار دیگر هر لحظه وجود دارد، بنابراین باید به نقدینگی و کسری بودجه، بیش از پیش توجه شود.
وی با اشاره به ارائه شاخصهای اقتصادی در هفته جاری از سوی بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی با تاخیر دو ساله متغیرهای اقتصادی را اعلام کرد امیدواریم این روند ادامه یابد و ما به صورت ماهانه و فصلی در جریان متغیرهای اقتصادی قرار گیریم.
خوانساری گفت: صادرات نفت خام، گاز و میعانات گازی با کاهش ۵۲ و دو دهم درصدی از پنجاه و شش و هشت دهم میلیارد دلار به ۳۹ میلیارد دلار رسید.
وی افزود: حجم تجارت خارجی ما در سه ماهه نخست امسال ۱۳ میلیارد و ۹۸۰ میلیون دلار بود که ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار به صادرات و هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار به واردات اختصاص داشت که نشان از کاهش ۴۴ درصدی در حجم تجارت خارجی دارد.
درباره توافق با چین پیش داوری صورت گرفت
رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در ۲ تا ۳ هفته گذشته بحثهای زیادی درباره قرارداد با چین در رسانهها و شبکههای مجازی و روزنامهها مطرح شد گفت: اولاً قرار داد نبود و تفاهمنامه بود ثانیا هنوز در حد پیش نویس بوده کارشناسی آن صورت گرفته و هنوز در دولت مطرح نشده و برای اجرایی شدن باید مصوبه مجلس را داشته باشد، اما تا همین جا، پیش داوریهایی صورت گرفت که ما در پیش نویس این موارد را مشاهده نکردیم.
خوانساری ادامه داد: هیچ کشوری بدون سرمایهگذاری خارجی توسعه نیافت. اگر کشورهای کره جنوبی، ژاپن، مالزی، اندونزی و حتی اگر خود چین را ملاحظه کنیم، شروع توسعه در این کشورها با سرمایهگذاری خارجی و ورود فناوریهای جدید همراه بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: با توجه به رشد منفی اقتصادی در سه ساله گذشته و مشکلاتی که هر روز بیشتر میشود، ما هم برای اینکه توسعه یابیم به سرمایهگذاری خارجی نیاز داریم و باید از آن استقبال کنیم و حوزههای معدن، نفت، گاز و فولاد ما زمینههای مناسبی برای جذب سرمایهگذاری خارجی است ضمن اینکه با دارا بودن بیش از ۳۰ هزار جاذبه گردشگری ما پرجاذبهترین کشور در جذب گردشگر هستیم در حالی که از این ظرفیت استفاده نمیشود.
وی ادامه داد: درباره قراردادهای خارجی نباید جوزده عمل کنیم حتی اگر قرار است با غرب و آمریکا مذاکره کنیم اینکه کشور جایگزینی مانند چین داشته باشیم دست ما در مذاکرات پرتر خواهد بود.
بانک مرکزی فهرست شفاف صادرکنندگان متخلف ارزی را اعلام کند
رئیس اتاق تهران گفت: بانک مرکزی اعلام کرده بیش از ۲۷ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات به کشور برنگشته است که این موضوع در رسانهها و شبکههای مجازی پرداخته شد، اما جو خوبی از آن ساخته نشد و مانند بسیاری از مسائل، قطبی شد و همه صادرکنندگان خوب و بد در یک صف قرار گرفتند.
خوانساری افزود: در شرایطی که نمیتوانیم نفت را صادر کنیم و کشور دچار مشکلات فراوانی است اگر قرار است صادرکنندگان را نیز در تنگنا قرار دهیم فضای خوبی نخواهد بود در این بین بانک مرکزی مشخص کند عدد ۲۷ میلیارد دلار از کجا آمده و اجزای آن چیست، زیرا مراجعاتی که ما در دو هفته گذشته داشتیم خیلی با عدد اعلامی بانک مرکزی متفاوت بود.
وی اضافه کرد: دوهفته قبل نامهای به آقای همتی دادم که به تفکیک مشخص کند که کدام شخص و بنگاه چقدر ارز را برنگردانده تا ما پیگیری و کارت صادرکننده متخلف را تعلیق کنیم که تا کنون پاسخی دریافت نکردیم.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: دیروز نامهای به رئیس جمهور نوشتم و همین خواسته را دوباره مطرح کردم، زیرا این حق اتاق بازرگانی است که بداند کدام عضو خطا و کدام عضو خوب عمل کرده است. قطعا خطاهایی وجود دارد، اما اگر همه را به یک چشم ببینیم خطای بزرگتری است.
خوانساری گفت: اگر اکثریت ارز را برنگرداندند باید آسیب شناسی شود این که بدون مشورت بستههایی را ابلاغ و سیاستهایی را اعلام میکنند، مشکلات این چنینی را نیز پیش میآورد.
وی افزود: در نامه به رئیس جمهور از وی خواستم جلسهای با صادرکنندگان خوشنام داشته باشیم تا موانع شناسایی و رفع شود.
خوانساری گفت: دولت هم نفت را صادر کرده، اما نمیتواند ارز آن را برگرداند آیا میتوان گفت که دولت نمیخواهد ارز را برگرداند؟ اگر مشکل وجود دارد باید آن را حل کنیم صرف برخورد کردن جز لطمه به صادرات کشور حاصلی نخواهد داشت.
وی گفت: سه درخواست مشخص داریم نخست این که مشخص شود عدد ۲۷ میلیارد دلار از کجا آمده آیا ۲۷ میلیارد دلار درست است یا دو میلیارد دلار و یا ۷ میلیارد دلار؟ زیر آنچه ما محاسبه کردیم با این عدد اعلامی همخوانی نداشت. دوم باید قبول کنیم که آوردن ارز به کشور مشکل است، بنابراین باید ببینیم با چه راهکارهایی میتوان ورود ارز به کشور را تسهیل کرد. سوم شفاف کنیم که چه کسانی و چه بنگاههایی ارز را برنگردانده اند.
شفاف چه کلمه غریبی ..... در دولت ایشان شفافیت معنی ندارد اصلا هیچ کجا شفاف نیست اگه بخواد بگه یکش پدر زن خودش که موز وارد میکنه بقیه هم اقوام و آشنایان مسولان زحمتکش که در پایین شهر زندگی میکنند و اصلا شفافیت برای این دولت مضر است