گوناگون

۱۰درصد ماليات نوشابه‌ به دارو رسید!

پارسینه: دولت در فاز اول قانون هدفمندي يارانه‌ها تنها به پرداخت يارانه نقدي توجه كرد و سهم توليد و بهداشت و درمان را از محل اجراي اين قانون پرداخت نكرد. همين امر سبب شد تا بخش بهداشت و درمان و توليد به همين دليل فشار زيادي را تحمل كنند.

يكي از مباحثي كه در بودجه سال‌جاري در مورد آن بحث فراواني، چه در كميسيون تلفيق و چه در صحن علني مجلس شد، بحث پرداخت سهم بهداشت و درمان از محل اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها است.

در حال حاضر 70 درصد از هزينه درمان در كشور، توسط خود مردم تامين مي‌شود. اين در حالي است كه طبق برنامه پنجم توسعه كشور بايد در پايان اين برنامه سهم مردم 30 درصد برسد.

يكي از راهكار‌هاي محقق شدن اين امر پرداخت سهم بهداشت و درمان از محل اجراي قانون هدفمندي يارانه‌هاست.

متأسفانه در فاز اول اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها در كشور به‌دليل اين‌كه دولت قانون را به درستي اجرا نكرد، سهم بخش بهداشت و درمان پرداخت نشد.

طبق قانون هدفمندي يارانه‌ها دولت موظف بود تا 10 درصد از محل درآمدهاي حاصل از اجزاي اين قانون را در اختيار وزارت بهداشت و درمان قرار دهد اما متأسفانه دولت اين قانون را اجرا نكرد.

محمدحسين قرباني عضو کمیسیون بهداشت و درمان در این خصوص گفت: دولت در فاز اول قانون هدفمندي يارانه‌ها تنها به پرداخت يارانه نقدي توجه كرد و سهم توليد و بهداشت و درمان را از محل اجراي اين قانون پرداخت نكرد.

همين امر سبب شد تا بخش بهداشت و درمان و توليد به همين دليل فشار زيادي را تحمل كنند.

وی افزود: با توجه به تجربه‌اي كه در فاز اول اجراي اين قانون توسط دولت وجود داشت. نمايندگان مجلس در جريان بررسي لايحه بودجه سال‌جاري به اين نكته توجه ويژه‌اي كردند و با تصويب برخي قوانين دولت را مكلف كردند تا در سال‌جاري قانون هدفمندي يارانه‌ها را مطابق با قانون تصويب شده در مجلس شوراي اسلامي، اجرا كند.

نمايندگان مجلس دولت را مكلف كردند تا در سال‌جاري سهم توليد و بهداشت كشور را از محل اجراي اين قانون به‌طور كامل پرداخت كنند.

امسال مجلس در بودجه سال 92 به دولت اجازه داد تا 50 هزار ميليارد تومان از محل اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها درآمد كسب كند.

از اين ميزان 10 درصد، يعني 5 هزار ميليارد تومان، به بخش بهداشت و درمان اختصاص داده شده است. يكي ديگر از نقاط قوت بودجه سال 92 به نسبت بودجه سال‌هاي گذشته در بخش بهداشت و درمان تصويب قوانين است تا از اين طريق بودجه بيشتري در اختيار وزارت بهداشت و درمان كشور قرار بگيرد.

وی گفت: به‌طور مثال يكي از اين قوانين دريافت 10 درصد ماليات از شركت‌هاي است كه نوشابه‌هاي گاز دار توليد مي‌كنند.

طبق بودجه سال 92، شركت‌هاي كه نوشابه‌هاي گاز دار توليد مي‌كنند مكلف شدند تا 10 درصد ماليات را در اختيار وزارت بهداشت و درمان قرار دهند.


این نماینده در پایان تاکید کرد: كه در كنار تمام اين قوانين كه توسط مجلس تصويب مي‌شود و به دولت براي اجرا ابلاغ مي‌گردد، خود مجموعه وزارت بهداشت و درمان، علي‌الخصوص شخص وزير بهداشت و درمان بايد پيگير اين قوانين تصويب شده در دولت باشد و زمين‌هاي را فراهم كند تا بودجه‌اي كه در لايحه بودجه براي اين وزارتخانه تصويب شده به‌طور كامل در اختيار اين وزارتخانه قرار بگيرد.


منبع:تابناک

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار