گوناگون

انحراف ۴۰ درصدی بودجه کشور در سال ۹۱/ ۹۶ درصد نقدینگی کشور در دست بانک‌هاست

پارسینه: رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان با بیان اینکه بودجه سال 91 با یک انحراف 40 درصدی مواجه شد، خاطرنشان کرد: دلیل این انحراف 40 درصدی، عدم تحقق درآمدهای دولت در حوزه درآمدهای نفتی بود.

رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان با بیان اینکه 96 درصد نقدینگی کشور در دست بانک‌هاست، گفت: بانک‌ها منابع را به سمتی می‌برند که کمکی به توسعه نمی‌کند.

به گزارش فارس، اسماعیل جلیلی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: فضای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بعد از انتخابات مجلس شورای اسلامی با فراز و نشیب‌های بسیاری همراه بود و رویکرد کاهش مشارکت در انتخابات مجلس نهم تبلوری بود که باعث شد در سال 92 شعار حماسه سیاسی توسط رهبر معظم انقلاب بیان شود.

وی ادامه داد: این شعار نشان داد که یک دغدغه‌ای برای حاکمیت نظام وجود دارد و خلق حماسه سیاسی یک هدف شد که خوشبختانه با همت مردم ایران اسلامی به تحقق پیوست.

رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان با بیان اینکه فعالیت مجمع نمایندگان استان در خرداد 91 کار خود را آغاز کرده است، عنوان کرد: تلاش مجمع نمایندگان این بود که درک درستی از واقعیت‌هایی که استان با آن درگیر است و نیاز به تمرکز دارد، به وجود آورد.

وی افزود: طی جلساتی، دغدغه‌های استان در چند محور بررسی شد و اولین محور آن خدمات زندگی اولیه مردم با تمرکز بر تودیع متوازن انرژی به خصوص آب بود که بعد از یک سری مقاومت‌ها پذیرفتند که با افزایش 20 تا 25 درصدی اعتبارات این کار انجام شود.

جلیلی با اشاره به اینکه دومین مسئله مطرح شده در مجمع نمایندگان توجه مدیران استانی به تعامل با مدیریت ملی بود، تصریح کرد: جلساتی با مدیران استانی برگزار شد تا راه‌هایی برای احقاق حقوق استان شناخته شود.

وی اضافه کرد: همه این تلاش‌ها با یک هدف برگزار شد و آن اینکه در اولین سال برنامه بودجه ملی مجلس نهم، واقعیت‌ها بیان شود، نتیجه آن این شد که اعتبارات استانی از دو هزار و یکصد میلیارد تومان به سه هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

*انحراف 40 درصدی بودجه سال 91

رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان با بیان اینکه بودجه سال 91 با یک انحراف 40 درصدی مواجه شد، خاطرنشان کرد: دلیل این انحراف 40 درصدی، عدم تحقق درآمدهای دولت در حوزه درآمدهای نفتی بود و درآمدهایی مانند واگذاری شرکت‌ها، فروش اموال و واگذاری سهام تحقق نیافت.

وی با اشاره به اینکه 86 درصد درآمدهای مالیاتی در سال 91 تحقق یافت، گفت: تحقق این میزان درآمدهای مالیاتی در کنار درآمدهای نفتی بسیار ناچیز است، مشکل عمده در حوزه بودجه، حجم زیاد درآمدهای حجمی دولت است.

جلیلی بیان کرد: در حالی که چهار ماه از سال می‌گذرد، بودجه ابلاغ نشده است و این یک ضعف عمده برای دولت دهم است که روزهای پایانی خود را سپری می‌کند.

*عدم مدیریت صحیح جلسه هیئت دولت در سفر چهارم

وی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اختلافی که در سفر چهارم ریاست جمهوری بین نمایندگان مجلس خوزستان با معاون اول رئیس جمهور به وجود آمد، اظهار کرد: هدف این بود که سفر چهارم ریاست جمهوری را از رویکرد محض سیاسی به سمت نیازهای استان سوق دهیم، در این سفر جلسه هئیت دولت با مدیریت خوبی آغاز نشد و من به عنوان رئیس مجمع نمایندگان به ایشان تذکر دادم که روش مدیریت جلسه ایجاد مشکل می‌کند.

نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی و اندیکا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه رئیس جلسه خیلی بی‌تفاوت مصوبات سفرهای قبلی را می‌خواند و از کنار آنها می‌گذشت که ابتدا با تذکر وزیر دادگستری و سپس نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه این مصوبات اجرا نشده است، مواجه شد.

وی اضافه کرد: رئیس جلسه با بیان اینکه شما نباید اظهارنظر کنید جلسه را ادامه داد که به دنبال آن نمایندگان ترک جلسه را بر ماندن ترجیح دادند و همچنین برخلاف شایعات هیچگونه برنامه قبلی برای ترک جلسه وجود نداشت.

*500 میلیارد تومان سهم خوزستان از درآمدهای نفتی

جلیلی در رابطه با اختصاص دو درصد درآمدهای نفتی به خوزستان، اذعان داشت: به دلیل فاصله‌ای که خوزستان از نظر توسعه زیرساخت‌ها با استان‌های دیگر دارد در سفر چهارم دولت به خوزستان مصوب شد که دو درصد از درآمدهای نفتی به خوزستان تعلق بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: دو هزار و 200 میلیارد تومان سهم دو درصد درآمد نفت است که 500 میلیارد تومان آن به خوزستان تعلق می‌گیرد.

*شعارهای دولت دهم پایبند قوانین بالادستی نبود

رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان با بیان اینکه روابط دولت دهم با مجلس دچار خدشه شده است، تصریح کرد: دلیل این اختلاف و خدشه این بود که دولت به دلیل انسجام و یکپارچگی که در درون خود می‌دید و از آن با عنوان دولت قوی نام می‌برد نیازی به تعامل با قوا نمی‌دید.

وی، دلیل دیگر این مسئله را اینگونه بیان کرد: شعارهایی که دولت دهم اعلام کرده بود و برای رسیدن به آنها تلاش می‌کرد پایبند به قوانین بالادستی بود و با آنها تضاد داشت و این عوامل باعث به وجود آمدن اختلاف بین مجلس و دولت شد.

جلیلی با بیان اینکه بین دولت و دستگاه‌های اجرایی اختلاف وجود دارد، اظهار کرد: وقتی یک دستگاه اجرایی با دولت لابی می‌کند که برای ما این کار را انجام دهید، نشان‌دهنده این است که دولت خواست دستگاه‌های اجرایی را در نظر نمی‌گیرد، همه دستگاه‌های اجرایی به لایحه بودجه اعتراض داشتند.

*ناکارآمدی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات

وی با اشاره به اینکه نسبتی در حوزه اقتصاد و بانک تحت عنوان سپرده و تسهیلات وجود دارد، اذعان کرد: خوزستان از نظر سپرده‌گذاری در کشور دارای رتبه ششم است؛ در حالی که سهم استان در حوزه برخورداری از تسهیلات 2.3 درصد کل کشور است، بانک‌های استان در پرداخت تسهیلات خوب عمل نمی‌کنند.

نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی و اندیکا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از 100درصد سپرده‌ها حدود 75 درصد تسهیلات می‌گیریم؛ در حالی که در اصفهان همین نسبت 75 درصد و در تهران 110 درصد است.

وی با بیان اینکه به نسبت جمعیت خوزستان به ازای هر نفر سهم از تسهیلات 2 میلیون تومان است، گفت: در اصفهان این رقم پنج میلیون تومان و در تهران 18 میلیون تومان است.

جلیلی خاطرنشان کرد: البته این یک امر بدیهی است که سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری به جایی می‌رود که رویکرد برای تسهیلات باز و تسهیل‌گر باشد، قرار نیست که سپرده‌های مردم را انباشته کنیم و تسهیلات آن را در جایی دیگر مورد استفاده قرار دهیم.

وی با بیان اینکه 96 درصد نقدینگی کشور در دست بانک‌هاست، بیان کرد: بانک‌ها منابع را به سمتی می‌برند که ارزش افزوده در تولید ندارد و کمکی به توسعه نمی‌کند؛ بلکه پولشویی را رواج می‌دهد.

نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی و اندیکا در مجلس شورای اسلامی گفت: به تعبیر دولت، بودجه امسال دچار افزایش شد؛ در حالی که از نگاه مجلس این افزایش نبود؛ بلکه شفاف کردن درآمدهای دولت بود.

وی با بیان اینکه کل بودجه سال جاری 721 هزار میلیارد تومان است، عنوان کرد: از این میزان بودجه 539 میلیارد تومان به شرکت‌های دولتی، 210 هزار میلیارد تومان بودجه عمومی و 25 هزار میلیارد تومان هم برای درآمدهای اختصاصی در نظر گرفته شده است.

جلیلی با اشاره به اینکه در بودجه امسال میزان وابستگی به درآمد نفت افزایش یافته است، گفت: میزان وابستگی به درآمد نفت در بودجه سال 92 در حدود 42 درصد است که یک خطر جدی است و اگر این میزان درآمد نفتی تحقق نیابد، باعث می‌شود درآمدها به موقع پرداخت نشود.

وی در پایان متذکر شد: اگر درآمدهای نفتی تحقق نیابد، نرخ ارز بالا می‌رود و تا سه هزار و 900 تومان می‌رسد و در نتیجه آن قیمت تمام شده محصولات نیز افزایش می‌یابد و صادرات و درآمدها دچار مشکل می‌شود و مالیات‌ها افزایش می‌یابد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار