دلایل ممنوعیت واردات برخی خودروها
پارسینه: شهرام آزادی اظهار کرد: از نظر منطقی دلیل موجهی برای واردات خودروهایی چون مازراتی به کشور وجود ندارد.
یک کارشناس صنعت خودرو درباره دلایل ممنوعیت واردات خودروهای با حجم موتور بیش از 2500 سیسی گفت: این اقدام در راستای جلوگیری از خروج غیر ضروری ارز و همچنین جلوگیری از طبقاتی شدن جامعه است.
شهرام آزادی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از نظر منطقی دلیل موجهی برای واردات خودروهایی چون مازراتی به کشور وجود ندارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه در سالهای پیش شاهد تخصیص مجوزهای موردی به برخی ورزشکاران برای واردات خودروهای خاص بودیم، خاطرنشان کرد: خودروهای گران قیمتی چون مازراتی با استفاده از همین مجوزها وارد کشور شدند.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: اگرچه قصد دولت وقت از این اقدامات تقدیر از ورزشکاران بود اما ارائه مجوزهای خاص برای واردات خودرو راه مناسبی در این زمینه نیست.
آزادی افزود: دلیلی ندارد خودرویی خارج از چارچوب قوانین موضوعه کشور و با قیمتهای بسیار بالا وارد کشور شود آن هم در شرایطی که طبق قانون دیگران امکان چنین کاری را ندارند.
وی با بیان اینکه با ارز هزینه شده برای واردات این خودروها به کشور میتوان اقدامات ضروریتری را انجام داد، تصریح کرد: یکی از پیامدهای منفی ورود این خودروها چشمگیر شدن فاصله طبقاتی در کشور است که تبعات اجتماعی و اقتصادی مناسبی ندارد.
به گزارش ایسنا، پیش از این محمد باقر نوبخت - سخنگوی دولت، اظهار کرده بود: موضوع واردات خودروهای سواری با حجم موتور بالای دو هزار و 500 سیسی در جلسه هیات دولت مورد توجه قرار گرفت. پیش از این تسهیلنامهای در هیات دولت وجود داشت که طی آن امکان واردات این خودروها برای افراد خاص و ساکنین برخی از جزایر در جهت تشویق و ترغیب آنها فراهم میشد و یک روش هم مطالبه شده بود مبنی بر اینکه این خودروها که ممنوعیت واردات داشتند متروکه میشدند و بعد امکان ورودشان وجود داشت.
به گفته وی، در مصوبه هیات وزیران این راه بسته شد و نه تنها واردات این نوع خودروها ممنوع است، بلکه اگر متروکه هم باشند، حتما باید مرجوعه باشد و نباید تحت هیچ شرایطی به داخل کشور بیایند.
نوبخت تصریح کرده بود: اگر قرار است به برخی قهرمانان و برخی افرادی که در جزایر ما ساکن هستند کمک کنیم لزومی ندارد این کمک به صورت مجوز دادن برای واردات خودرو باشد، کما اینکه ما نسبت به تردد خودروهای گرانقیمت و غیر متعارف که در جامعه وجود دارد موافقتی نداریم چرا که با بافت فرهنگی ما مطابقت ندارد.
ایکاش مسئولان ما اگر داعیه تولید و کار داشتند و دارند و داشته باشند و دقدقه آن را ؟؟؟ اجازه های اینچنینی را اگر میخواستند و میخواهند بدهند !مجوز دستگههای تولیدی مانند ماشین جوراببافی و فرش بافی و پارچه بافی و و..و. میدادند تا هم طرف حال پاداشش را ببرد و هم کمک به تولید شده باشد !! اینجاست که میگویند کار هر بز نیست خرمن کوفتن // گاو نر میخواهد و مرد کهن !!!