گوناگون

تکیه بر مبانی علمی برای سیاستگذاری پولی /تهدیدات را به فرصت تبدیل خواهیم کرد

تکیه بر مبانی علمی برای سیاستگذاری پولی /تهدیدات را به فرصت تبدیل خواهیم کرد

پارسینه: عبدالناصر همتی در اولین اظهاراتش در سمت ریاست کل بانک مرکزی از برنامه‌های خود برای کنترل بازار ارز خبر داد و گفت که رانت ارزی را حذف خواهد کرد. همتی گفت: ثبات در مقررات بانکی، حذف رانت ارزی و اعتباری بانکی، پشتیبانی از تولید داخلی، حمایت از صادرات پایدار، حمایت از بازار سرمایه برای جذب نقدینگی و افزایش بهره‌وری منابع مالی مهمترین برنامه های پیش روی بانک مرکزی خواهد بود.

تکیه بر مبانی علمی برای سیاستگذاری پولی /تهدیدات را به فرصت تبدیل خواهیم کرد

به گزارش پارسینه ، رئیس کل بانک مرکزی در سخنانی که در مراسم معارفه خود داشت با اشاره به برنامه‌ها و اهداف خود در شبکه بانکی موضوع ارز را به طور جدی مطرح کرد و با اشاره به برخی دلایلی که موجب ایجاد شرایط کنونی در بازار ارز شده است، گفت: این وضعیت ناشی از ناترازی‌های ترازنامه نظام بانکی، بی‌تدبیری در استفاده از ابزار‌های سیاست پولی و سردرگمی در اعمال سیاست‌های ارزی است که همین امر نابسامانی در بازار ارز، عدم کنترل و هدایت جریان نقدینگی و ایجاد نقدینگی بی‌ضابطه از سوی شبکه بانکی را به دنبال داشته است. در عین حال نبود ابزار‌های جایگزین مناسب برای دارایی‌هایی نظیر سکه، طلا و ارز و از سوی دیگر وجود انتظارات منفی که از سوی دشمنان ایجاد شده فضای کنونی را رقم زد.

وی افزود: برای اینجانب حفظ قدرت ارزی کشور مساوی با صیانت و تقویت منابع و ذخایر بانک مرکزی، کنترل تورم، اصلاح ناترازی‌های موجود در شبکه بانکی، استقرار نظم و انضباط در بانک‌ها و به مهار کشیدن حجم نقدینگی بالا و فزاینده حاضر و هدایت مناسب آن با ابزار‌های سیاست پولی و اعتباری است.

همتی تصریح کرد: بانک مرکزی به عنوان ستون فقرات نظام مالی کشور با بهره‌گیری از اصول اقتصاد مقاومتی و اتخاذ رویکردی فعال در مبارزه با تحریم‌ها، همگام با سایر دستگاه‌های اقتصادی کشور برنامه‌های راهبردی و اجرایی خود را پی‌ریزی و عملیاتی خواهد کرد.

وی همچنین افزایش تاب‌آوری اقتصاد در برابر تلاش دشمنان برای ایجاد انزوای مالی را بسیار ضروری دانست و گفت: دشمنان کشور و مردم عزیز ایران با اعمال تحریم‌ها در حوزه اقتصاد دنبال از بین بردن سرمایه اجتماعی دولت و القای ضعف حاکمیت در اداره امور کشور هستند.

رییس کل جدید بانک مرکزی تاکید کرد: انشااله تهدید به وجود آمده را به فرصتی جهت ارتقای نظام مالی، اصلاح راهکار‌ها و عدم تعادل‌های کلان اقتصادی تبدیل می‌کنیم.

همتی با تاکید بر اینکه وضعیت کنونی بازار ارز، محصول ناترازی‌های عمیق ترازنامه نظام بانکی، بی‌تدبیری در استفاده از ابزار‌های سیاست پولی و سردرگمی در اعمال سیاست‌های ارزی است؛ دلیل اصلی ایجاد نابسامانی در بازار ارز را عدم کنترل و هدایت جریان نقدینگی، خلق نقدینگی بی‌ضابطه توسط شبکه بانکی و نبود ابزار‌های جایگزین مناسب برای دارایی‌هایی مانند ارز و سکه طلا و البته القای جو بدبینی و انتظارات منفی توسط دشمنان با هدف ترسیم آینده‌ای تیره و نامطمئن در ذهن مردم دانست.

رییس جدید شورای پول و اعتبار تصریح کرد: در مورد سیاست‌های ارزی و کنترل بازار ارز برنامه‌ای دارم که با مقام محترم رئیس جمهور مطرح کرده‌ام و انشااله پس از نهایی شدن، در این زمینه اطلاع‌رسانی مناسب انجام خواهد شد.

عالی‌ترین مقام پولی و بانکی کشور خاطر نشان کرد: هم زمان با بکارگیری ابزار‌های مناسب برای اعمال سیاست‌های پولی و ارزی، سیاست ارتباطی فعال و صادقانه در بیان مواضع بانک مرکزی و تنظیم انتظارات مردم و امیدبخشی به آینده، دنبال خواهد شد.

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه دوره جدید بانک مرکزی پیام‌آور ثبات و آرامش فکری برای تمام اقشار مردم و اهالی کسب و کار و نیز احیا و تقویت اعتماد عمومی به سیاست‌گذار پولی خواهد بود، گفت: در این رابطه، موضع درست و اصولی در سیاستگذاری پولی و ارزی شرط لازم است، اما شرط کافی برای تحقق اهداف به ویژه هدف ثبات قیمت‌ها، جلب اعتماد عمومی است؛ لذا با توجه به اهمیت عنصر انتظارات در تصمیمات اقتصادی، تنظیم و اصلاح انتظارات مردم امری حیاتی برای پیشبرد موفق سیاست‌های پولی، اعتباری و ارزی است.

همتی افزود: در سیاست‌گذاری پولی، بانک مرکزی حتما بر مبانی علمی تکیه خواهد کرد؛ تجربه عملی طی دهه‌های اخیر نشان می‌دهد که در سخت‌ترین شرایط هم نمی‌توان و نباید مبانی نظری علم اقتصاد را کنار گذاشت. نحوه سیاست‌گذاری باید به‌گونه‌ای باشد که با جریان فکری و تحلیلی منبعث از نظرات غالب اقتصاددانان و متخصصان پولی و بانکی همخوانی داشته باشد.

همتی افزود: در حوزه هدایت بازار پول، رویکرد فعالانه و نظارت قوی بر بانک‌ها، ضامن ایجاد و تداوم ثبات مالی است. در این چارچوب ضمن اذعان به مشکلات موجود در نسبت‌های مالی و ساختار ترازنامه‌ای بانک‌ها، باید تلاش کرد تا از طریق راهکار‌های لازم و بدون حاشیه سازی و ایجاد اضطراب بانکی، تصویر موجود را بهبود بخشید.

رییس کل بانک مرکزی بهره‌گیری از ابزار عملیات بازار باز اسلامی به عنوان مهمترین ابزار سیاست پولی را یک ضرورت دانست و تصریح کرد: برای جلوگیری از خلق بی‌قاعده و نوسانات نامطلوب در پایه پولی و نقدینگی باید روند روبه رشد بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی مهار شده و بازار بین بانکی از کارآمدی، شفافیت، قانون‌مداری و عمق بیشتری برخوردار شود.

همتی با اشاره به لزوم مبارزه با فساد و رانت خواری در نظام پولی و ارزی کشور گفت: امروز مبارزه با فساد و رانت‌خواران در نظام پولی و ارزی یکی از مطالبات جدی مردم است که باید به طور جدی و مستمر سرلوحه فعالیت همکارانم در سیستم بانکی کشور باشد.

وی ادامه داد: من یک معلم اقتصاد دانشگاه هستم و لذا تنوع دیدگاه‌ها و نظرات برای من امری طبیعی، ملموس و قابل درک است. از تمام اساتید اقتصاد دانشگاه‌ها و صاحب نظران پولی و ارزی، خاضعانه می‌خواهم نظرات و پیشنهاد‌های خود را به اینجانب منعکس کنند. انشااله در یک برنامه منظم دیدگاه‌ها و نظرات طیف‌های مختلف علمی و کارشناسی را مستقیما دریافت خواهم کرد و در اداره امور به نحو شایسته مورد بهره‌برداری قرار خواهم داد.
همچنین اسحاق جهانگیری عصر شنبه در مراسم تکریم، ولی الله سیف و معارفه عبدالناصر همتی به عنوان رئیس کل جدید بانک مرکزی، گفت: یکی از موضوعات مهم در حوزه بانکی موضوع نقدینگی است.وی افزود: در سیاست‌هایی که با تدبیر رهبر معظم انقلاب شکل گرفت شورای عالی اقتصادی که با حضور سران قوا تشکیل می‌شود امتیازات ویژه‌ای دارد تا بتوانند تصمیمات مشخص و فرا قوه‌ای بگیرند و کشور را از تنگنا‌ها عبور داد که یکی از آن‌ها راهکار برای نقدینگی کشور است.

معاون اول رئیس جمهوری گفت:: نقدینگی به جای اینکه به صورت غیر کنترلی به سمت ارز، مسکن و سکه برود باید به سمت کمک به اقتصاد کشور حرکت کند.جهانگیری افزود: مجموعه‌ای از این سیاست‌ها به شورای عالی اقتصادی سران قوا آورده شد که پس از تصویب جهت گیری‌ها انشاالله نقدینگی به سمت مناسب حرکت خواهد کرد.

وی اظهار داشت: فکر می‌کنم موضوع اینکه نقدینگی چگونه در مقطع فعلی برنامه ریزی شود تا به تورم کشور دامن نزند و موجب افزایش غیرقابل کنترل نشود، موضوع اساسی است که باید در دستور کار رئیس کل جدید بانک مرکزی قرار گیرد.معاون اول رئیس جمهوری گفت: سیاست‌های ارزی از دیگر موضوعات قابل توجهی است که در شرایط جدید باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به محدودیت‌های آمریکا علیه ایران اشاره کرد وافزود: شرایط جدیدی پدید آمده است و مشخصه‌های آن این است که طرف مقابل (آمریکا) محدودیت‌های جدی برای ما اعمال کرده که روی درآمد‌های ارزی اثر می‌گذارد و یکی از آن‌ها نفت است، اما این که به چه میزان موفق شود مانع از فروش آن شود، بحث دیگری است.وی اعلام کرد: شرایط کشور، شرایط خطیری است و به معنای این است که محدودیت‌های زیادی وجود دارد و در شرایط دشواری هستیم، البته این به معنای بن بست نیست؛ فرصت‌هایی پیش روی ما قرار خواهد گرفت که می‌توانیم برای توسعه کشور از آن استفاده کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری اظهار داشت: در این شرایط خطیر ویژگی اقتصادی وجود دارد که باید مسئولان اقتصادی کشور آن را بشناسند و اقدامات مناسب انجام دهند.جهانگیری اضافه کرد: آمریکا در زمینه سرمایه گذاری خاصی برای محدود کردن فروش نفت ما انجام داده و هم در ارتباط با نقل و انتقالات پولی، برنامه ریزی‌هایی را صورت داده است که باید مسئولان اقتصادی در مقابل این برنامه ریزی‌ها اقدامات مناسب انجام دهند تا ملت و اقتصاد، کمترین آسیب را ببینند.

وی با بیان اینکه در دوره فعلی که به تعبیر آن‌ها جنگ اقتصادی راه انداخته اند باید با اقدامات مناسب اقتصاد کشور را پیش ببریم، گفت: البته آمریکایی‌ها کار دیگری را با کمک صهیونیست‌ها و برخی کشور‌های منطقه انجام داده اند و آن جنگ رسانه‌ای و سیاسی جدی برای تصرف افکار عمومی مردم آغاز کرده اند.معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: رسالت ما و همه نخبگان و رسانه‌ها در این جنگ رسانه‌ای که افکار عمومی ملت را نشانه گرفته تا امید مردم را نسبت به آینده ضعیف کند و اعتماد مردم را از بین ببرد این است که تلاش کنیم تا امید و اعتماد مردم افزایش یابد.

جهانگیری اضافه کرد: ممکن است خیلی از سیاست‌های خوب اقتصادی آثار مثبت نداشته باشد؛ تک تک افرادی که در این زمینه صاحبنظر هستند و قدرت فعالیت دارند باید تلاش کنند در این جنگ رسانه‌ای به دشمن غلبه کنند و امید مردم را افزایش و سرمایه اجتماعی مردم و اعتماد مردم را بالا ببرند و امیدواریم با عمل خوبی که انجام می‌دهیم اعتماد مردم روز به روز افزایش یابد.

جهانگیری ادامه داد: برای منابع پتروشیمی که منبع درآمد ارزی ما است نیز تحریم‌هایی اعمال شده است بنابراین در بخش منابع کشور در شرایط ویژه قرار داریم.معاون اول رئیس جمهوری گفت: در بخش عرضه و تقاضای ارز نیز با تقاضای جدیدی روبرو شدیم که بانک مرکزی باید سیاست‌های خود را برنامه ریزی و متناسب با شرایط موجود طراحی کند.

وی تصریح کرد: مطمئن هستم در باره مشکلاتی که رئیس کل جدید بانک مرکزی با آن روبرو است نخبگان و صاحبنظران را مورد مشورت قرار خواهد داد و انتظار داریم صاحبنظران و نخبگان نیز به دولت و مسئولین بخش‌های اقتصادی کمک کنند.وی اظهار داشت: کشور در جنگ ناخواسته اقتصادی قرار دارد و هنر نخبگان نیز این است تا کشور از این مشکلات سر بلند خارج شود.

وی افزود:البته در زمینه سیاست‌های ارزی بحث نقل وانتقال پول نیز وجود دارد که منابعی از آن در کشور‌های دیگر است و این طور نیست که در منابع با محدودیت جدی روبرو باشیم و نیاز است بخش خصوصی کمک کند تا جایی که بانک مرکزی قدرت دارد از آن استفاده نماید.جهانگیری با اشاره به اینکه نظام بانکی از دیگر موضوعات مهم است، یادآور شد: از روز‌های نخست دولت یازدهم مطرح بود که نظام بانکی با مشکلات جدی روبرو است که یکی از آن‌ها بحث معوقات بانکی بود.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: خیلی از فعالان اقتصادی نتوانسته بودند سر رسید‌های وام‌های خود را بر گردانند که در سال ۹۴ رئیس جمهوری دستوری دادند تا طرحی برای اصلاح نظام بانکی تهیه شود و دوستان ستاد اقتصادی کار گسترده‌ای انجام دادند و طرحی تهیه شده که در نهایت رئیس جمهوری آن را ابلاغ کردند.وی ادامه داد: اخیرا نیز رئیس جمهوری یادداشتی را به بنده نوشتند که اصلاح نظام بانکی مجددا پیگیری شود که طرح کاملی تهیه شد که قابل اجرا وعملیاتی است.

معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: آنچه مهم است نظام بانکی نیازمند مطالعه آنچنانی نیست و نظام بانکی در کشور نقش اصلی و تعیین کننده در تامین مالی اقتصاد دارد و بازار سرمایه نیز سهمش افزایش یافته، ولی تا بخواهد تامین کننده منابع باشد، نیازمند زمان است که باید بانک مرکزی این موضوع را در دستور کار قرار دهد.

جهانگیری اظهار داشت: از موضوعات مهم بانک مرکزی نظارت بر بانک‌ها است و نمی‌شود نرخ سود بانکی عددی باشد، ولی بانک‌ها به آن کم توجهی کنند؛ بانک مرکزی ابزار‌های زیادی برای برخورد دارد و باید با اقتدار، نظارت خود را اعمال نماید.وی همچنین با اشاره به ضرورت حمایت از تولیدات داخلی یادآور شد: نیاز داریم به اشتغال کشور فکر کنیم و طرح‌هایی را که می‌شود، فعال کنیم؛ باید به بخش خصوصی انگیزه داد.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: همچنین نیازمندیم در این مقطع به معیشت اقتصادی مردم فکر کنیم و تیم اقتصادی دولت نیز برای این مساله و دغدغه جدی مردم راهکار مناسب ارائه کند.جهانگیری خاطرنشان کرد: نیاز‌های اساسی مردم از جمله دارو و اقلام ضروری باید به رغم محدودیت‌ها در کشور تامین شود و مردم نباید دغدغه این را داشته باشند که کمبود دارو یا مواد غذایی دارند.

وی خطاب به مردم تصریح کرد: حتما سیاست‌های پیش رو به این می‌رسد که نیاز‌های اساسی و اصلی مردم را در هر شرایطی تامین خواهیم کرد.معاون اول رئیس جمهوری در پایان به مدیریت پنج ساله آقای سیف در بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: طی این مدت تیم اقتصادی دولت و مجموعه دولت سیاست‌هایی را پیش گرفتند که نتیجه آن باعث شد تا شاخص‌های اصلی اقتصاد کشور حرکت مثبتی داشته باشد که در طول این دوره نرخ بیکاری کاهش و رشد اقتصادی، رشد سرمایه گذاری و صادرات غیرنفتی افزایش و توجه به مشکلات بنگاه‌های بخش خصوصی مناسب بوده است.

جهانگیری ادامه داد: مطمئن هستم در دوره مدیریت جدید بانک مرکزی با شناخت دقیقی که از آقای همتی دارم یکی از صاحبنظران اقتصاد ایران و از اساتید مبرز دانشگاه و اقتصاد کلان است و کار‌های خوبی که تاکنون انجام داده و از سابقه مدیریتی خوبی برخوردار است و در مدیریت بانک خصوصی و بزرگترین بانک دولتی کشور و بیمه مرکزی سابقه اجرایی و توان علمی دارد حتما بانک مرکزی در دوره وی دوران خوب مسائل اقتصادی کشور را شاهد خواهد بود.

در این مراسم با اعطای لوح تقدیر توسط جهانگیری از، ولی الله سیف تقدیر به عمل آمد و حکم ریاست جدید بانک مرکزی به عبدالناصر همتی اهدا شد.

ارسال نظر

  • ناشناس

    مقامات جمهوری اسلامی فقط به اقتصاد کشور ضربه نزده اند بلکه با مفاهیم علم مدیریت هم بازی کرده و آنها را بی معنا و لوث کرده اند.
    در علم مدیریت عبارت فرصت و تهدید واژگانی کلیدی و راه گشاست و به مدیر آموزش می دهد تا تهدید را تبدیل به فرصت کند و بدبختانه این شاه کلید علم مدیریت برای مقامات نظام شده نقل و نبات و هر کدامشان به کرات از آن استفاده بی عمل می کنند و توانایی های این علم در برون رفت از بحران ها را به سخره گرفته اند ولی امیدوارم جناب همتی مشمول این رویه ناپسند نبوده و بتوانند کشتی طوفان زده سقوط ارزش پول ملی را به سلامت به ساحل نجات برسانند.
    جناب همتی سقوط وحشتناک ارزش پول ملی یک تهدید جدی برای اقتصاد کشور است اما هجوم مردم برای خرید دلار و سکه فرصتی طلایی برای دولت داد تا 1400 بیلیون تومان حجم نقدینگی در دست مردم را به خزانه دولت برگردانده و با فروش دلار با قیمت ازاد توسط عوامل و دلالان بانک مرکزی دوران سیف خدا نیامرز هر انچه که دولت در قضیه موسسات مالی به مردم پرداخت کرده بود و یا سود بانکی یا یارانه به مردم داده بود را در چند هفته مجددا به خزانه دولت باز گرداند و الان شما باید با راه کاری علمی و عملیاتی جلوی شیب نگران کننده افزایش لحظه ای قیمت دلار و سکه را به فوریت بگیرید تا اقتصاد به آرامش برسد و این بعنی تبدیل تهدید به فرصت.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار