گوناگون

هشدار سیف به سرمایه گذاران بازار ارز

هشدار سیف به سرمایه گذاران بازار ارز

پارسینه: رئیس کل اسبق بانک مرکزی هشدار داد: بازار ارز پرریسک است؛ مردم مراقب سرمایه‌هایشان باشند.

ولی الله سیف با اشاره به شرایط بازار ارز و فضای پرریسک ایجاد شده ناشی از آن اظهار داشت: در گذشته نیز چنین شرایط و نوساناتی وجود داشته است؛ چنین فضای خاص و هیجانی بازار ارز می‌تواند ریسک بالایی را به همراه داشته باشد.

به نقل از خبرآنلاین؛ رئیس کل اسبق بانک مرکزی افزود: در چنین فضایی معمولا سرمایه گذاری همراه با خطرات پیش بینی نشده همراه است و به شدت پرریسک است.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به پرریسک بودن بازار ارز، تکلیف مردمی که می‌خواهند ارزش سرمایه و دارایی خود را حفظ کنند، چیست، پاسخ داد: بازار‌های دیگری برای سرمایه گذاری‌های وجود دارد که بدون ریسک و با امنیت بیشتر بوده و می‌تواند برای سرمایه گذار نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد.

سیف بازار سرمایه را بازار مطلوبی برای سرمایه گذاری دانست و یاداور شد: در بازار سرمایه ابزار‌های مختلفی برای مدیریت ریسک خود بازار سرمایه وجود دارد؛ مثلا صندوق‌های سرمایه گذاری همان اندک ریسک بازار سرمایه را هم پوشش می‌دهند و هیچ ریسکی متوجه سرمایه گذار نمی‌شود. اما در بازار ارزبسیار پرنوسان است و ابزاری برای مدیریت ریسک آن وجود ندارد؛ همانطور که شاهد بودیم خبر‌های سیاسی مثبت در هفته‌های اخیر باعث سرازیر شدن و سقوط قیمت ارز شد و متعاقب آن نوسانات دیگری هم رقم خورد.

رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه در حال حاضر فضای بازار ارز ملتهب است خاطرنشان کرد: طبیعی است که در چنین فضایی ورود به بازار ارز با منطق‌هایی که معمولا سرمایه گذاران دنبال می‌کند همخوانی ندارد.

سیف با تاکید بر اینکه دولت به هیچ وجه تمایل و منفعتی از نوسانات بازار ارز نمی‌برد متذکر شد: مطلوب‌ترین شرایط برای هر دولتی این است که یک بازار ارز توام با آرامش داشته باشد که اقتصاد بتواند مسیر عادی خود را طی کند.

وی خاطرنشان کرد: وجود فضای پرتلاطم در بازار ارز زمینه را برای سفته بازی و دلالی که برای اقتصاد بسیار مضر است فراهم می‌کند و طبیعتا دولت از آن نفعی نمی‌برد. اینکه عده‌ای تصور کنند دولت بصورت ناگهانی قیمت ارز را بالا می‌برد که بتواند کسری بودجه خودش را جبران کند، یک تلقی اشتباه است.

وی یاداور شد: البته در عین حال نباید فراموش کنیم که اقتصاد کشورمان طی سال‌های متمادی، رشد نقدینگی بسیار بالایی را تجربه کرده است و این رشد نقدینگی به خودی خود باعث ایجاد تورم‌های شدید شده است؛ وقتی تورم ایجاد می‌شود طبیعتا روی قیمت همه کالا‌ها و همچنین روی قیمت ارز نیز اثر می‌گذارد.

سیف گفت: اصولا بهترین شرایط برای دولت، تولید کننده و بخش واقعی اقتصاد آن است که اقتصاد آرامش داشته و قابل پیش بینی باشد؛ و این پیش بینی پذیری زمانی حاصل می‌شود که آرامش بر بازار ارز حکمفرما بوده و قیمت این اندازه دچار نوسان نباشد

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد