استفاده از انرژی های تجدید پذیر راه حل برون رفت از ناترازی برق کشور
صبح امروز نشست خبری با موضوع راهکارهای توسعه صنعت تجدیدپذیر با هدف رفع ناترازی در صنعت برق کشور با حضور اعضای انجمن انرژیهای تجدیدپذیر ایران و اصحاب رسانه در اتاق بازرگانی ایران تشکیل شد.
در این نشست «داودی مددی» رئیس هیئتمدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر ایران ضمن تشریح مشکلات این صنعت گفت: متاسفانه با کمبود شدیدی در حوزه برق و انرژی مواجه هستیم که این موضوع خسارات زیادی به بخش صنعت وارد کرده است.
داود مددی با اشاره به همایش دوروزهای که در تاریخ ۱۰ و ۱۱ مهر در این زمینه برگزار میشود گفت: کشور در زمینه برق و انرژی با کسری شدید روبهرو است که همین امر خسارتهای زیادی به بخش صنعت وارد کرده است. برایناساس، انجمن انرژیهای تجدیدپذیر قصد دارد با برگزاری همایشی به بررسی ابعاد مختلف این ناترازی و نیز کمکی که انرژیهای تجدیدپذیر به رفع ناترازی میکند، بپردازد.
مددی با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ ناترازی برق به ۱۲ هزار و ۴۴۳ مگاوات رسیده بود، گفت: امسال این میزان به ۱۸ هزار مگاوات رسید که رفع آن نیاز به ۲۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری دارد.
وی افزود: حدود ۱۵ میلیارد دلار برای توسعه نیروگاهها و پنج میلیارد دلار نیز برای توسعه شبکه و ایجاد تجهیزات نیاز است. این در حالی است که توسعه انرژیهای تجدیدپذیر نه نیاز به چنین سرمایهگذاریهای سنگینی و نه زمان زیادی نیاز دارد.
در ادامه این نشست، آرش نجفی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: پیشبینیشده سال آینده اگر اقدامی انجام نشود، ناترازی برق به حدود ۲۴ هزار مگاوات برسد.
وی افزود: همچنین زمستان امسال هم باتوجه به ناترازی در گاز با ناترازی نسبی در برق روبهرو خواهیم بود و حدود ۶۰ تا ۷۰ روز صنایع پتروشیمی و فولاد کشور به دلیل تأمین گاز بخش خانگی با مشکل روبهرو خواهند بود.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در جهان اشاره کرد و گفت: اکنون بسیار از کشورهای جهان در تلاش هستند تا ۵۰ درصد انرژی موردنیاز خود را محل انرژیهای تجدیدپذیر تأمین کنند.
نجفی خاطرنشانکردن: این در حالی است که کل ظرفیت تجدیدپذیر کشورمان به یک هزار و ۲۰۰ مگاوات رسیده است و بر اساس برنامه باید سالی ۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات اضافه میشد تا امروز به ۲۰ هزار مگاوات میرسیدیم.
وی به اقدامهای خوبی که در چند سال اخیر انجام شده اشاره کرد و گفت: دولت چهاردهم باید ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر را محقق کند.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی افزود: بخش خصوصی سرمایهگذار برای تحقق این هدف دارد فقط باید دولت واقعاً بری رفع مشکلات موجود اقدام کند.
نجفی مشکلات تأمین مالی و تأمین زمین را مهمترین مسائل برای توسعه تجدیدپذیرها دانست و خاطرنشان کرد: دولت باید در توسعه تجدیدپذیرها بهصورت ید واحده عمل کند.
وی خواستار ایجاد رگولاتوری برق شد و گفت: ایجاد این رگولاتوری به توسعه تجدیدپذیرها کمک میکند.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با بیان اینکه انرژیهای تجدیدپذیر مشمول هیچ تحریمی نیست، افزود: بخش خصوصی میتواند با رفع مشکلات ورود کرده و توسعه این بخش را محقق کند.
در ادامه این نشست دبیر انجمن انرژیهای تجدیدپذیر گفت: اگر تدابیر لازم اندیشیده نشود و نیروگاههای تجدیدپذیر نتوانند توسعه یابند، تا پایان برنامه هفتم توسعه شاهد ناترازی ۳۰ هزار مگاواتی برق خواهیم بود.
محمدامین زنگنه، دبیر همایش انرژیهای تجدیدپذیر، در این نشست درباره نقش تجدیدپذیرها در رفع ناترازیهای برق در سال آینده، ادامه داد: در سال جاری ۱۸ هزار مگاوات ناترازی برق در کشور وجود داشت و پیشبینی میشود که اگر تولید و توزیع برق رشد نکند، میزان ناترازی برق به ۳۰ هزار مگاوات برسد
وی به ناترازی گاز در کشور اشاره کرد و گفت: نهایت میزانی که میتوان نیروگاه حرارتی را وارد مدار کرد، تنها ۲۰ هزار مگاوات است؛ بنابراین باید روی نیروگاههای تجدیدپذیر حساب باز کنیم.
وی با بیان اینکه ناترازی ۱۸ هزار مگاواتی معادل تأمین برق سه کشور همسایه است، خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم این میزان ناترازی را برطرف کنیم، به ۲۰ میلیارد دلار منابع مالی نیاز داریم و این در شرایطی است که رشد سالانه نیاز مصرف پنج تا هفت درصد را لحاظ نکنیم.
زنگنه افزود: منابع کافی برای این مسئله وجود ندارد، بنابراین دولت باید روی تأمین منابع مالی برای احداث نیروگاهها کار کنند. علاوه بر این برای تجهیزات نیروگاهی نیز نیاز به واردات داریم که باتوجهبه کاهش ارزآوری دولت باید ارز موردنیاز این بخش نیز تأمین شود.
به گفته، وی بر اساس برنامه هفتم توسعه سالیانه باید ۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات نیروگاه احداث کنیم که به ۱.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد که از این میزان یک میلیارد دلار آن باید ارزی باشد.
ارسال نظر