گوناگون

پیشنهاد وزارت نفت به دولت؛ بنزین را تک نرخی کنید

پارسینه: معاون وزیر نفت با اشاره به این‌که قیمت تمام‌شده بنزین به‌طور میانگین 1200 تا 1300 تومان است، گفت: تولید بنزین تا پایان سال جاری به 70 میلیون لیتر در روز می‌رسد.

علیرضا ضیغمی در نشست خبری در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با وجود مشکلاتی که در سال 91 با آنها روبه‌رو بودیم توانستیم نیاز کشور را برآورده کنیم؛ اظهار کرد: میزان تولید بنزین پایه قبل از اجرای پروژه‌های مهر ماندگار 44 میلیون لیتر در روز بود و اکنون 61.4 میلیون لیتر در روز تولید می‌شود.

وی با اشاره به این‌که افزایش ظرفیت تولید بنزین از محل پالایشگاه‌های امام خمینی، آبادان و تهران بوده است، گفت: ظرفیت تولید بنزین در پالایشگاه امام خمینی (ره) 11.6 میلیون لیتر در روز و در پالایشگاه آبادان 4.5 میلیون لیتر در روز افزایش یافت. در پالایشگاه تهران نیز در کنار ارتقاء کیفیت، ظرفیت تولید بنزین نیز نیم میلیون لیتر افزایش پیدا کرد.

ضیغمی با اشاره به چهار پروژه شرکت پالایش و پخش در سال جاری گفت: پروژه افزایش ظرفیت پالایشگاه اصفهان به میزان 4.1 میلیون لیتر، پروژه ارتقاء کیفیت افزایش ظرفیت 1.1 میلیون لیتری پالایشگاه تبریز و پروژه‌ی افزایش ظرفیت 1.6 میلیون لیتری لاوان در نیمه اول سال و پروژه افزایش ظرفیت پالایشگاه بندر‌عباس به میزان 3.1 میلیون لیتر در نیمه دوم سال به پایان می‌رسد، بنابراین تولید بنزین بدون احتساب پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان سال به 70 میلیون لیتر در روز می‌رسد.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به آمار ارائه شده در ابتدای سال 92 گفت: براساس آمار عملکرد سال 91، در سال گذشته 61.4 میلیون لیتر بنزین تولید و 63.4 میلیون لیتر به‌طور میانگین در کشور بنزین مصرف شد. بنابراین با اختلاف دو میلیون لیتری مواجه بودیم.

وی افزود: در 17 روز تعطیلی ابتدای سال (تعطیلات نوروز) رکورد مصرف بنزین زده شد و بیش از 74 میلیون لیتر بنزین مصرف شد.

ضیغمی با بیان این‌که در سال 91، 94.5 میلیون لیتر در روز گازوئیل تولید و 96 میلیون لیتر مصرف شد گفت: استفاده از ذخائر و گرفتن گازوئیل از پتروشیمی کمبود را در حوزه گازوئیل جبران کرد.

*** بزرگ‌ترین مشتری پالایشگاه، نیروگاه بود

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به این‌که در سال 91 بیشترین مصرف سوخت در بخش نیروگاهی بود، گفت: در سال گذشته جمعا 23 میلیارد لیتر گازوئیل در نیروگاه‌ها مصرف شد، در حالی که در سال 90 میزان مصرف گازوئیل نیروگاه‌ها 19.8 میلیارد لیتر بود.

*** توان صادر‌کردن 600 هزار تن LPG در روز

وی با اشاره به این‌که سهم گازوئیل در سوخت نیروگاه‌ها 8.2 میلیارد لیتر و سهم نفت کوره 15 میلیارد لیتر بود و با اشاره به میزان تولید LPG گفت: در سال‌های قبل از 91 روزانه 800 تن LPG وارد کشور می‌شد درحالی که با راه‌اندازی پالایشگاه امام خمینی، ظرفیت تولید LPG در کشور از 500 تن به 2000 تن رسید و تولید بیشتر از مصرف شده است، بنابراین می‌توانیم تا 600 هزار تن در روز LPG صادر کنیم.

ضیغمی با اشاره به این‌که حدود پنج تا شش هزار تن LPG تولید می‌شود، گفت: میزان تولید LPG 4800 تن بود، در حالی که 5800 تن LPG در کشور مصرف می‌شد، اما اکنون 6000 هزار تن در کشور تولید می‌شود. بنابراین هرچه قدر که بخواهیم ال.پی‌.جی تولید خواهیم کرد و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان این‌که امیدواریم بخش بنزین پالایشگاه‌های اصفهان، تبریز و لاوان تا قبل از نیمه اول سال راه‌اندازی شود، گفت: با راه‌اندازی این واحد‌ها در تولید بنزین در نقطه ایمنی قرار خواهیم گرفت.

وی با تاکید بر این‌که تامین بنزین مشکل است و ما هیچ علاقه‌ای به واردات نداریم، گفت: با دریافت اکتان‌افزا از صنعت پتروشیمی تولید را افزایش دادیم.

*** در انتظار اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها هستیم

ضیغمی با بیان این‌که در صورت اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها در مقطعی از زمان مصرف کاهش پیدا می‌کند، اظهار کرد: علاقه‌مندیم که در بخش نفت گاز و بنزین صرفه‌جویی شود.

*** ورود یک میلیون و 850 هزار بشکه نفت خام در روز به پالایشگاه‌ها

معاون وزیر نفت با اشاره به این‌که یک میلیون و 850 هزار بشکه در روز نفت خام وارد پالایشگاه‌ها می‌شود، گفت: در شروع برنامه‌ی پنجم یک میلیون و 695 هزار بشکه در روز نفت خام وارد پالایشگاه‌ها می‌شد که پس از راه‌اندازی فاز یک ستاره خلیج‌فارس میزان واردات نفت خام به پالایشگاه‌ها بیشتر خواهد شد.

*** تولید 116 میلیون لیتر بنزین با راه‌اندازی ستاره خلیج‌فارس

وی با اشاره به این‌که میزان تولید بنزین هنگام شروع برنامه پنجم توسعه 55 میلیون لیتر بود، گفت: با راه‌اندازی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس میزان تولید بنزین به 116 میلیون لیتر خواهد رسید.

ضیغمی ادامه داد: هم‌چنین میزان تولید نفت خام از 99.5 میلیون لیتر به 113 میلیون لیتر می‌رسد و تولید نفت کوره نیز از 86 میلیون لیتر به 59 میلیون لیتر کاهش خواهد داشت؛ میزان تولید نفت کوره تا پایان برنامه‌ی پنجم توسعه به همان میزان اعلام شده خواهد بود و برنامه‌ی جدیدی دراین زمینه نداریم.

*** تولید 52 میلیون لیتر بنزین یورو در سال 92

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به این‌که تا پایان سال 92، 52 میلیون لیتر بنزین یورو تولید خواهد شد، گفت: سه میلیون لیتر بنزین یورو در آبادان، سه میلیون لیتر در تهران، 16 میلیون لیتر در پالایشگاه امام خمینی، 2.9 میلیون لیتر در پالایشگاه لاوان، 3.8 میلیون لیتر در پالایشگاه تبریز، 11 میلیون لیتر در پالایشگاه اصفهان و 12.4 میلیون لیتر یورو در پالایشگاه بندرعباس تولید خواهد شد.

وی ادامه داد: هم‌چنین 40 میلیون لیتر نفت گاز یورو در سال جاری تولید خواهد شد که 11.5 میلیون لیتر مربوط به پالایشگاه تهران، 11.2 میلیون لیتر مربوط به پالایشگاه اراک، 12 میلیون لیتر نفت گاز یورو و 5.5 یورو دو مربوط به پالایشگاه بندر‌عباس و 2.2 میلیون لیتر مربوط به پالایشگاه لاوان است.

ضیغمی با بیان این‌که در بخش نفت گاز دو پروژه بزرگ پالایشگاه آبادان و اصفهان در دست است که اگر تصویب شود، 8 میلیون لیتر بنزین یورو بیشتر تولید خواهد شد گفت: کلا در اصفهان و آبادان نفت گاز یورو تولید می‌شود.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به مشکلات نقدینگی در پروژه‌های مذکور اظهار کرد: براساس صحبت‌های صورت گرفته قرار شد که از محل صندوق ذخیره ارزی به پالایشگاه اصفهان وام داده شود.

*** افزایش 700 تنی تولید گوگرد

وی با اشاره به این‌که تولید گوگرد از 500 تن در سال 90 اکنون به 1200 تن رسیده است، گفت: تا پایان سال جاری میزان تولید گوگرد به هزار و 350 تن خواهد رسید و با راه‌اندازی فاز دو پالایشگاه اصفهان مقدار تولید گوگرد به دو هزار و 300 تن در روز می‌رسد.

***کاهش 7 میلیون لیتری نفت کوره در پالایشگاه اراک

ضیغمی با اشاره به این‌که میزان تولید نفت کوره در پالایشگاه اراک از 12 میلیون لیتر در روز به پنج میلیون لیتر رسیده است، گفت: میزان تولید نفت کوره در این پالایشگاه باز هم کاهش پیدا خواهد کرد.

معاون وزیر نفت با تاکید بر این‌که برای کاهش تولید نفت کوره باید از الگو‌ها پیروی کرد، ادامه داد: با کاهش تولید نفت کوره در پالایشگاه اراک میزان تولید بنزین از 7 میلیون لیتر به 14.5 میلیون لیتر رسیده و به حدود 15 میلیون لیتر بنزین خواهد رسید.

وی هم چنین با اشاره به جداسازی پروپیلن از ال.پی.جی گفت: با این کار پروپیلن مورد نیاز صنعت پتروشیمی نیز تولید و به آنها داده می‌شود.

ضیغمی ادامه داد: محصول تولیدی پالایشگاه امام خمینی تنها از طریق جاده قابل صادر‌ کردن است، چرا که این پالایشگاه در کنار دریا قرار ندارد، اما رقم صادرات از طریق دریا نجومی می‌شود. بنابراین به دنبال بازار‌یابی ال.پی.جی در داخل کشور هستیم.

***موافق افزایش قیمت و تک نرخی‌شدن بنزین و گازوئیل هستیم

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به این‌که ما با افزایش درصدی از قیمت تا حدی که فشار زیادی به مردم نیاید، موافقیم و به دنبال تک نرخی‌شدن بنزین و گازوئیل هستیم.

وی با تاکید بر این‌که به جد موافق افزایش قیمت هستیم، گفت: قیمت و مصرف بنزین و گازوئیل باید اصلاح شود اما هر نوع تغییر قیمتی باید در مجلس مصوب شود.

ضیغمی با تاکید بر این‌که در صورت تک نرخی‌شدن گازوئیل و بنزین اشراف بیشتری در مدیریت سامانه خواهیم داشت، گفت: در تسویه‌حساب با خزانه و ... به خاطر چند نرخی‌بودن مشکلات زیادی داریم.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به این‌که قیمت تمام‌شده بنزین معمولی در حال حاضر 1200 تا 1300 تومان است، گفت: قیمت تمام‌شده بنزین در هر پالایشگاه با پالایشگاه‌های دیگر متفاوت است.

وی افزود: قیمت تمام‌شده بنزین سوپر نیز از 1400 _ 1500 تومان کمتر نیست؛ قیمت تمام‌شده بنزین یورو 4 و 5 نیز به همین میزان است.

*** قیمت بنزین یورو4 با بنزین یورو2 باید متفاوت باشد

ضیغمی در ادامه صحبت‌های خود تاکید کرد: پیشنهاد دادیم قیمت یورو 4 با نرخ بنزین یورو 2 متفاوت باشد، چرا که درآمد حاصل در پالایشگاه‌ها باید جوابگوی سرمایه‌گذاری باشد.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در ادامه‌ی صحبت‌های خود با اشاره دوباره به تک‌ نرخی‌شدن بنزین و گازوئیل گفت: با تک‌ نرخی شدن همچنان از کارت‌های سوخت برای مدیریت سوخت استفاده خواهد شد، اما میزان مصرف محدود نمی‌شود.

وی با اشاره به عملکرد این شرکت در سال 91 گفت: ظرفیت پالایشی نفت خام در سال 80، یک میلیون و 623 هزار بشکه در روز بود که در سال 86 به یک میلیون و 656 هزار بشکه در روز رسید. در سال 89 میزان ظرفیت پالایشی نفت خام به یک میلیون و 695 هزار بشکه در روز افزایش یافت و در سال 90 به یک میلیون و 749 هزار بشکه در روز رسید. در سال 91 ظرفیت پالایشی نفت خام یک میلیون و 842 هزار بشکه در روز بود. هم‌چنین میزان گاز LPG در سال 91، چهار هزار و 987 تن بود و میزان تولید بنزین 61.4 میلیون لیتر و مصرف آن 62.4 میلیون لیتر بود.

ضیغمی افزود: میزان تولید نفت سفید 14.5 میلیون لیتر و مصرف آن 12 میلیون لیتر، تولید نفت کوره به میزان 82 میلیون لیتر و مصرف آن 53 میلیون لیتر بود و مابقی صادر شد.

معاون وزیر نفت با اشاره به این‌که در سال 91، دو میلیون لیتر نفت گاز به کشور‌های همسایه صادر شد، درباره سرمایه‌گذاری ایران در پالایشگاه‌های برون‌مرزی گفت: با توافقات دولت ایران و دولت کشور‌های مالزی، اندونزی و سوریه سرمایه‌گذاری صورت گرفت اما به هر دلیل پالایشگاه‌ها هنوز فعال نیستند.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم در پالایشگاه‌های خارج سهمی داشته باشیم یا پالایشگاهی را در خارج از مرز کشورمان بخریم اشکالی ندارد و حتی می‌توانیم نفت و گاز را به پالایشگاهی که خریدیم منتقل کنیم.

ضیغمی افزود: براساس سرمایه‌گذاری موظفیم در سوریه بخشی از نفت خام را تهیه کنیم تا در پالایشگاه با نفت خام آن کشور مخلوط شود.

*** سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری در ستاره خلیج فارس

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به این‌که 400 میلیون یورو و یک میلیارد دلار به ستاره خلیج‌فارس وام داده می‌شود، گفت: از میزان یک میلیارد دلار وام که در سال 91 تصویب شد، 800 میلیون دلار جذب شده و اگر 500 تا یک میلیارد دلار دیگر به پروژه تزریق شود، کار به اتمام می‌رسد.

وی ادامه داد: تا پایان 92 می‌توانیم با سرمایه‌گذاری صورت گرفته فاز یک ستاره خلیج‌فارس را به بهره‌برداری برسانیم و بخش عمده‌ای از آن را تا پایان سال 93 راه‌اندازی کنیم.

***مصوبه برای فروش خانه به بازنشستگان نداریم

ضیغمی در پاسخ به بازنشستگان پالایشگاه آبادان که خواهان ادامه‌ی استقرار در خانه‌های سازمانی خود هستند، گفت: مصوبه‌ای برای فروش خانه به بازنشستگان نداریم. بعد از انقلاب اسلامی و پس از تغییر ساختار برای ایجاد انگیزه در راستای بازگشت خانواده‌ها به آبادان قرار شد تعدادی از خانه‌ها واگذار شود و به خواستاران این موضوع خانه تحویل داده شد.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران افزود: نمی‌توان انتظار داشت در صورت عدم استفاده از تسهیلات پس از بازنشستگی تسهیلات دوران قبل داده شود. از نظر قانون خانه‌ای به همکاران ما تعلق نمی‌گیرد، اما با تصمیم وزیر نفت به افرادی که واقعا منزل ندارند، برای اجاره یا رهن خانه وام داده خواهد شد.

او در پایان با اشاره به این‌که با توجه به تعداد زیاد بازنشستگان واگذاری خانه ساده نیست و تبعات دارد، گفت: تقاضاها باید حالت قانونی داشته باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد