تفاوت بلوک لیکا و هبلکس
در این مطلب به بررسی تفاوت های بلوک لیکا و هبلکس میپردازیم.
تفاوت های بلوک لیکا و هبلکس
در این مقاله، به بررسی تفاوت بلوک لیکا و هبلکس در جنبههای مختلف مثل وزن، قدرت فشاری، عایق و قیمت خواهیم پرداخت. مطالعهی این مطلب به شما کمک خواهد کرد تا با مزایا و معایب هر نوع بلوک بیشتر آشنا شوید و بتوانید انتخاب مناسبی برای ساخت و سازهای مختلف داشته باشید. اما در ابتدا قصد داریم برای بالا بردن اطلاعات شما کمی از بلوک سبک سخن بگوییم. پس ما را تا انتهای این مطلب همراهی فرمایید.
مقایسهی بلوک هبلکس و لیکا از نظر جنس
بلوک لیکا از ترکیب سیمان، ماسه و آب تشکیل شده است که در فرایند ساخت آنها از قالبهایی مختلفی استفاده میگردد. بلوک لیکا را در نمونههای مختلف مانند تو پر و توخالی تولید میکنند. در نقطهی مقابل، بلوک هبلکس از ترکیب سیمان، پودر آلومینیوم، همچنین آهک و سلیس تولید شده است و به همین دلیل به عنوان یک عایق خوب شناخته شدهاند.
مقایسهی بلوک هبلکس و لیکا از نظر کاربرد
بلوک لیکا به دلیل عایق صوتی بودن، بیشتر برای دیوارهای آکوستیک مانند اتاقهای ضبط صدا استفاده میشود. همچنین برای دیوارهای داخلی و دیوارهای غیر باربر نیز کاربرد دارند. از بلوک هبلکس برای ساخت دیوارهای داخلی و خارجی و همچنین ساختمانهایی که باید در برابر زلزله مقاوم باشند، استفاده میگردد.به علاوه، برای مکانهایی که نیازمند یک عایق حرارتی و صوتی قدرتمند هستند، نیز از این بلوک استفاده میکنند.
مقایسهی بلوک هبلکس و لیکا از نظر ویژگیها
مهمترین ویژگیهای بلوک لیکا شامل وزن کم آنها، نرخ فشردگی پایین، عایق حرارتی، مقاوم در برابر آتش و همچنین قابلیت شیار زنی میباشد.
بلوک هبلکس نیز دارای ویژگیهای منحصر به فردی مانند وزن پایین، مقاومت بالا، عایق صوتی و حرارتی، طول عمر بالای ۵۰ سال، سبک سازی وزن کلی ساختمان، سرعت بالای اجرا و مقاوم در برابر آتش سوزی، همچنین پایین آمدن هزینههای ساخت و ساز هستند.
مقایسه بلوک هبلکس و لیکا از نظر مقاومت
به دلیل اینکه مواد تشکیل دهندهی بلوک لیکا از مقاومت بسیار بالایی نسبت به فشار و ضربه برخوردار هستند، از آنها برای ساختن سازههایی با بارهای سنگین استفاده میکنند. در عوض از بلوک هبلکس به دلیل نوع مواد تشکیل دهنده، دارای خصوصیتهای بارزی مانند سبک بودن، عایقگذاری صدا و حرارت و مقاومت نسبتاً خوب در برابر آب میباشند. به همین دلیل برای پروژههای ساختمانی کوچکتر و پروژههایی که نیازمند سرعت اجرای سریعتری دارند، استفاده میشود.
مقایسه بلوک هبلکس و لیکا از نظر عایقگذاری
از آنجایی که بلوک لیکا از مواد سنگینتری مانند آجر و سیمان ساخته میشود، عملکرد آن در عایقگذاری نسبت به بلوک هبلکس بهتر است. بلوک هبلکس نیز به علت ساختار سبک و خاصیت عایقگذاری نسبتا خوب خود، برای پروژههایی که نیاز به عایقگذاری صدا و حرارت دارند، مناسب هستند.
مقایسه بلوک هبلکس و بلوک از نظر هزینه و در دسترس بودن
بلوک لیکا به دلیل ماهیت ساخت آنها معمولاً در مقایسه با بلوک هبلکس گرانتر است. علاوه بر این، در دسترس بودن بلوک های لیکا بسته به منطقه و همچنین در دسترس بودن مواد خام ممکن است متفاوت باشد.
بلوکهای هبلکس معمولاً در مقایسه با بلوک لیکا مقرون به صرفهتر هستند زیرا از موادی مانند خاک رسی ساخته می شوند که معمولاً فراوان و ارزان است. این بلوکها سبک وزن بوده که کار حمل و نقل آنها را آسانتر میکند و در نتیجه باعث کاهش هزینههای مرتبط با پروژههای ساختمانی میشود.
مقایسه بلوک هبلکس و لیکا از نظر نصب و جابجایی
به دلیل ماهیت سنگینتر بلوکهای لیکا، ممکن است نیاز به تلاش بیشتری در حمل و نصب داشته باشند. وزن آنها می تواند حمل و نقل را به خصوص در پروژه های ساختمانی بزرگتر کمی سخت کند.
بلوکهای هبلکس سبک وزن هستند و کار با آنها آسانتر است. از آنها میتوان برای پروژههای کوچکتر استفاده کرد. سهولت کار با آنها نیز می تواند منجر به زمان نصب سریعتر شود.
مقایسه بلوک هبلکس و لیکا از نظر تاثیرات زیست محیطی
بلوکهای لیکا به دلیل استفاده از موادی مانند سیمان که در آن نیز از کربن استفاده شده است، ممکن بوده تاثیر زیست محیطی بیشتری نسبت به بلوکهای هبلکس داشته باشند. فرآیند تولید بلوکهای لیکا ممکن است در مقایسه با بلوکهای هبلکس بیشتر به انتشار گازهای گلخانهای کمک کند.
اما در نقطهی مقابل، بلوکهای هبلکس اغلب دوستدار محیط زیست هستند. زیرا از مواد طبیعی ساخته شدهاند. فرآیند تولید این بلوکها معمولاً شامل مصرف انرژی کمتر و انتشار کربن کمتر است.
نتیجهگیری مقایسهی بلوک هبلکس و بلوک لیکا
در نهایت، هنگام انتخاب بین بلوک لیکا و بلوک هبلکس برای یک پروژه ساختمانی، در نظر گرفتن عواملی مانند هزینه، در دسترس بودن، الزامات نصب، اثرات زیست محیطی و نیازهای خاص پروژه ضروری است. هر دو نوع بلوک، مزایا و ملاحظات خاص خود را دارند و انتخاب باید بر اساس اولویتها و الزامات پروژه ساختمانی انجام شود. در صورت نیاز به مقاومت بیشتر در برابر بارهای سنگین و حفظ حرارت، بلوک لیکا میتواند گزینهی مناسبی باشد، در حالی که اگر نیاز به پایین آمدن بار مردهی ساختمان بیشتر بوده، بلوک هبلکس ممکن است گزینهی بهتری باشد.
بلوک سبک چیست؟
لازم است ذکر کنیم بلوک لیکا و بلوک هبلکس نیز یک نوع بلوک سبک به شمار میروند. اگر بخواهیم واضحتر بیان کنیم، باید بگوییم بلوک سبک به محصولی گفته میشود که وزن آن، با توجه به استانداردهای خاصی، سبک سازی شده و از مواد افزودنی متفاوتی مانند پوکه معدنی، پودر آلومینیوم یا سیمان و آب، تحت پرس بالا ساخته میشود. امروزه به دلیل مقاومت بالا و قیمت مقرون به صرفهتر بلوک سبک، از انواع مختلف آن در صنعت ساخت و ساز استفاده میشود.
ارسال نظر