گوناگون

دستجردی: ارز مبادله ای، قیمت دارو را ۲.۵ برابر می کند

پارسینه: وزیر سابق بهداشت حذف ارز مرجع از دارو و مبادله ای شدن آن را موجب گران شدن دارو دانست.

مرضیه وحید دستجردی در روزهای پایانی دوران وزارتش تلاش زیادی کرد تا از بانک مرکزی برای دارو، دلار 1226 تومانی بگیرد، اما این اصرارها، یکی از عواملی شد که به برکناری او انجامید.

اکنون و 6 ماه پس از برکناری دستجردی، جانشینش به دولت پیشنهاد داده که ارز مرجع را از دارو حذف کنند و ارز مبادله ای به دارو بدهد. اتفاقی که پیش بینی می شود دارو را رسما 2 تا 2.5 برابر گران می کند. البته محمدحسن طریقت منفرد، وزیر بهداشت چنین چیزی را قبول ندارد، چون می گوید از دولت وعده گرفته 2200 میلیارد تومان یارانه بگیرد.

با این حال دستجردی می گوید دارو با ارز مبادله ای تا 2.5 برابر گران می شود.

او در گفت و گویی با ایسنا چنین پیش بینی داشته است که خلاصه ای از ان را می خوانید؛
- دارو استراتژیک‌ترین کالای مورد استفاده مردم است؛ چرا که با حیات و مرگ مردم درارتباط است. از طرف دیگر دارو غیرقابل جایگزین است و برای هر بیماری باید تنها همان داروی مربوطه مصرف شود.

- قبل از مطرح شدن مباحث مربوط به مبادله‌ای شدن ارز دارو هم هزینه‌های دارویی مردم بسیار زیاد بود؛ به طوری که حدود 60 تا 70 درصد اعتراض‌ها و نامه‌هایی که مردم به دست ما می‌رساندند، به هزینه‌های دارو و درمان‌شان مربوط بود.

- اکنون بدون درنظرگرفتن حق بیمه‌ای که مردم می‌پردازند، سهم مردم در پرداخت هزینه‌های سلامت 54.6 درصد است که با لحاظ حق بیمه‌ پرداختی از سوی مردم بابت بیمه‌های دولتی، پایه و تکمیلی، سهم مردم در پرداخت هزینه‌های سلامت به حدود 65 تا 70 درصد می‌رسد. در چنین شرایطی اگر ارز دارو مبادله‌ای شود، قیمت دارو حداقل 2 تا 2.5 برابر افزایش می‌یابد.

- (با ارز مبادله ای)‌ هزینه پرداختی از جیب مردم بابت هزینه‌های دارویی به بیش از 90 درصد می‌رسد؛ این درحالیست که پیش از این هم بسیاری از بیماران استطاعت پرداخت هزینه‌های دارویی را نداشتند.

- اینکه برخی از مسئولان وزارت بهداشت می‌گویند ما به التفاوت ارز مرجع با مبادله‌ای را با تخصیص اعتبار مربوطه جبران می‌کنیم، هم ادعای درستی نیست؛ چرا که اکنون هم بیمه‌ها با این اعتبارات و بودجه‌هایی که دارند، نمی‌توانند بدهی‌های خود به داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها بپردازند، با 2- 3 برابر شدن قیمت داروها، دیگر پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها از سوی بیمه‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود. مجلس که قانون برنامه پنجم توسعه را تصویب کرده، نباید بگذارد چنین اجحافی به مردم شود.

- مبادله‌ای شدن ارز دارو فشار بسیار بیشتری بر مردم وارد می‌کند. وقتی عنوان می‌شود که کالاهای اساسی ارز مرجع دریافت می‌کنند، چطور برخی از مسئولان در وزارت بهداشت جرات می‌کنند بگویند دارو با ارز غیرمرجع تهیه خواهد شد. وظیفه وزارت بهداشت است به هر نحوی که شده دارو را با ارز مرجع تامین کرده و در اختیار مردم قرار دهد و دارو باید در دسترس بیماران باشد.
منبع: خبرآنلاین

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار