گزارش اکونومیست از اعتیاد در ایران
پارسینه: اکونومیست در گزارشی دربارهی اعتیاد در ایران نوشت: ایران همیشه با معضل معتادین دست به گریبان بوده است. یکی از دلایل آن مرز طولانی با بزرگترین تولیدکنندهی تریاک در جهان یعنی افغانستان است.
حساسیت دولت بر مشروبات الکلی باعث شده تا تریاک و مشتقات آن به نظر در دسترستر و کم خطرتر بیایند.
به گزارش انصافنیوز در ادامهی این گزارش آمده است: از طرفی در نتیجه تحریمهای آمریکا و اروپا نرخ رسمی بیکاری جوانان ۲۸% و نرخ تورم ۴۲% در سال هستند. نتیجه آنکه تعداد ایرانیانی که به اعتیاد روی آوردهاند بیش از هر زمان دیگری است.
طبق آماری که خود ایران منتشر کرده است، ۲ میلیون از ۷۵ میلیون ایرانی در بند اعتیاد گرفتارند. این بالاترین شاخص اعتیاد در جهان است. اما اکثر کارشناسان، آمار واقعی را بالاتر از اینها تخمین میزنند.
کراک (ماده مخدری که ایرانیها این نام را بر آن گذاشتهاند) مشتقی از ترکیبات هروئین بوده و فوقالعاده اعتیادآور است. این ماده مخدر در مناطق فقیرنشین بیش از کلان شهرها شایع است. ماده دیگری که به بازار مواد مخدر وارد شده و تولید خانگی میشود، از مشتقات کریستال و موسوم به شیشه است. این ماده طرفداران زیادی در میان فقرا، مردان جوان دچار افسردگی و برخی از خانمهای طبقه متوسط (جهت کاهش وزن) دارد. سال گذشته یکی از نمایندگان مجلس خواستار مقابله با سالنهای آرایش مو و زیبایی شد که مشتقات کریستال را به خانمها میدادند بدون اینکه برخی از آنها این دارو را بشناسند. بر طبق یک گزارش دورههای آموزشی تولید کریستال و شیشه در منزل در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان (به قیمت زمانِ گزارش ۷۰ تا ۱۰۰ دلار) هستند.
دروازه غار، منطقهای در جنوب بازار پر ازدحام تهران، یکی از آلودهترین مناطق این شهر است. در میانه پارک مخزنی وجود دارد که پارکی مخروبه احاطهاش کرده است. در این پارک گروههای پراکندهای از زنان و مردان در حال کشیدن مواد مخدر از لولههای شیشهای و یا مشغول تزریق هرویین به خود در ملاءعام هستند. ماموران بهداشت و مددکاران اجتماعی میگویند که به دلیل تحریمها بودجهای برای نجات و بازپروری این معتادین وجود ندارد یا بسیار کم است.
البته ایران یکی از فعالترین کشورها با سیاستهای پیشرو برای مقابله با این معضل است. این سیاستها شامل کلینیکهای معتادین و بنیادهای خیریه و برنامههایی برای مبادله سرنگ هستند. علاوه بر این با فروشندگان مواد مخدر هم به شدت برخورد میشود. در طی ٣٠ سال اخیر صدها قاچاقچی اعدام شدهاند و هزاران پلیس در مبارزه با قچاقچیان کشته شدهاند.
اگر رییس جمهور جدید ایران بتواند به وعده خود برای کاهش بیکاری جوانان و ترمیم اقتصاد بیمار ایران جامه عمل بپوشاند، شاید بتواند مانع این شود که نسلی از ایرانیان به وجود آید که شاید آلودهترین در جهان باشد.
ارسال نظر