گوناگون

وقوع ۱.۵ درصد مرگ های کشور در بخش های آی سی یو

پارسینه: رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، از وقوع 1.5 درصد مرگ های کشور در بخش های آی سی یو بیمارستان ها خبر داد.

به گزارش پارسینه، دکتر علیرضا زالی در دومین کنگره بین‌المللی مراقبت‌های ویژه که روز امروز (چهارشنبه) در سالن همایش‌های کتابخانه ملی برگزار شد، اظهار کرد: شرایط کشور به گونه‌ای است که نیاز ما به مراقبت‌های ویژه رو به افزایش است.

وی افزود: سالمند شدن جمعیت یکی از عواملی است که نیاز ما را به اینگونه مراقبت‌ها افزایش می‌دهد. همچنین از دیگر عوامل می‌توان به تغییر سیمای بیماری‌ها در کشور اشاره کرد. یعنی سیمای بیماری‌ها در کشور ما تغییر کرده است؛ مثل بروز بیماری‌های قلبی و عروقی که این بیماری علاوه بر قلب و عروق دیگر ارگان‌های بدن را نیز درگیر می‌کند و بنابراین نیاز به مراقبت‌های ویژه را افزایش می‌دهد.

زالی تغییر فرآیند سرطان‌ها در کشور را از دیگر عوامل نیاز ویژه به بخش‌های مراقبت‌های ویژه دانست و گفت: پیش‌بینی می‌شود که هر ساله 85 هزار مورد جدید سرطان در کشور داشته باشیم که براساس این پیش‌بینی و با نگاهی آینده‌نگرانه باید طرح جدیدی بر بخش مراقبت‌های ویژه داشته باشیم. عامل دیگر افزایش نیاز ما در کشور به بخش‌های مراقبت‌های ویژه حوادث ترافیکی است، چراکه درمان و نگهداری افراد آسیب‌دیده از این حوادث در بخش‌های آی‌سی‌یو و مراقبت‌های ویژه انجام می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه نیاز ما به متخصص مراقبت‌های ویژه در سال‌های آینده افزایش می‌یابد، گفت: باید تمهیداتی در این زمینه سنجیده می‌شود که یکی از این تمهیدات، تجهیز مراکز مراقبت‌های ویژه به فناوری‌های جدید و نیاز به بازسازی فناوری‌های این بخش است. تجهیزاتی که در بخش‌های مراقبت‌های ویژه در نظر گرفته می‌شود، با سایر بخش‌ها تفاوت دارد، زیرا علاوه بر کمیت و تعداد آنها، کیفیت آنها نیز مهم است. نکته دوم بحث تغییر نگرش فرآیندهای ساختاری در مجموعه‌های درمانی ماست که در گذشته از یک نگاه سنتی نشات می‌گرفت، اما امروزه بخش مراقبت‌های ویژه نیاز به سیستم‌های جدید دارد.

زالی با بیان اینکه مساله مهم دیگر در زمینه رشته‌های مراقبت‌های ویژه در نیروی انسانی است، تصریح کرد: ما در زمینه نیروی انسانی به تربیت فوق تخصص در بخش‌های مراقبت‌های ویژه نیاز داریم. در حال حاضر ما با دو مشکل مواجه هستیم که یکی از مشکلات ما از نظر کمی و به لحاظ تعداد تخت است. تعداد تخت‌های ما در کشور از حد استاندارد پایین‌تر است. به صورتی که اگر همه تخت‌ها را حساب کنیم، چیزی حدود 15 تا 20 هزار تخت مراقبت‌های ویژه نیاز داریم و در حال حاضر تنها حدود 5 هزار تخت در این بخش‌ها داریم که با کمک وزارت بهداشت در سال آینده 1500 تخت به تعداد آنها اضافه خواهد شد. با این وجود 30 درصد نیاز ما به تخت تامین می‌شود.

رییس سازمان نظام پزشکی افزود: مشکل دیگر ما از نظر کیفیت تخت‌هاست. تخت‌های ما از نظر کیفی استاندارد نبوده و ما در بخش مراقبت‌های ویژه نگاهی انتزاعی داریم که باید این نگاه تصحیح شود. زیرا بخش مراقبت‌های ویژه بک‌آپ(بخش پشتیبان) یک بیمارستان است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار