گوناگون

بیکاری ۴۰ درصدی فارغ التحصیلان دانشگاهی

پارسینه: معاون وزیر کار می‌گوید از هر ۱۰۰ مرد فارغ‌التحصیل ۱۳ نفر و از هر ۱۰۰ زن نیز ۳۱ نفر بیکار است و هم اکنون ۴۰ درصد بیکاران کشور از دانشگاه می‌آیند که در سال‌های آینده بیکاری بدتری را تجربه خواهند کرد.

به گزارش مهر، به تازگی مسئله بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و لزوم یافتن راهکارهای موثر ایجاد فرصت های شغلی برای کارجویان تحصیل کرده از سوی مقامات ارشد دولتی از جمله رئیس جمهور عنوان می شود. حسن روحانی به تازگی با ابراز نارضایتی از وضعیت اشتغال زایی، مشکل دو سال آینده کشور در بخش داخلی را بیکاری جوانان دانسته است.

براساس آخرین آمارهای ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، در حال حاضر تعداد بیکاران فارغ التحصیل کشور دستکم یک میلیون و ۲۰۰ هزارنفر است. از آسیب هایی که طی یک دهه اخیر درباره اشتغال و بیکاری فارغ التحصیلان ایجاد شده، طولانی شدن دوره ورود به بازار کار و همچنین دلسردی از یافتن شغل مناسب در این بخش؛ در نتیجه حرکت جمعیت تحصیل کرده کشور به سمت غیرفعالی و خانه نشینی است.

بازگشت به دانشگاه برای فرار موقت از بیکاری

کارشناسان بازار کار می گویند جوانان فارغ التحصیل دانشگاه ها پس از مدتی تحمل بیکاری یا مجبور می شوند به مشاغلی غیر از رشته تحصیلی خود وارد شوند که قاعدتا علاقه ای نیز پشت سر آن نیست و این مسئله می تواند در بهره وری نیروی کار تاثیر مستقیم داشته باشد و یا اینکه برای فرار موقت از بیکاری، دوباره راه ادامه تحصیل را در پیش می گیرند تا از این طریق بتوانند بهانه ای برای طی شدن دوره دیگری از بیکاری در زندگی خود بیابند.

عنوان می شود از مهمترین مسائلی که باعث شده تا امروز جمعیت بیکاران فارغ التحصیل کشور به مرز بحران برسد و تعداد آنها میلیونی باشد، بی ارتباطی تحصیلات دانشگاهی و نیازهای بازار کار است. از سویی، جذب دانشجو و توسعه رشته های دانشگاهی نیز بدون توجه به نیاز بازار کار کشور صورت می گیرد و اساسا برخی وظیفه دانشگاه را بررسی نیاز بازار کار نمی دانند.

برخی کارفرمایان دلایل ناکامی جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی در ورود به بازار کار و پذیرش تصدی های تخصصی و مهارتی را ناتوانی افراد در انجام ابتدایی ترین امور مربوط به فعالیت در دنیای واقعی کار می دانند.

آنان معتقدند فارغ التحصیلان در بیشتر رشته ها چیزی برای عرضه کردن ندارند ولی نگاه متفاوتی نسبت به نیروهای ساده و گروه هایی که فارغ التحصیل دانشگاه ها نیستند دارند و این موانع باعث می شود تا جذب آنها در بازار کار با دشواری همراه باشد.

اخیرا هشدارهای مکرری درباره نزدیک شدن به پایان تحصیل ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دانشجوی کشور داده می شود و مسئولان عنوان می کنند اگر نتوان برای اشتغال میلیونی فارغ التحصیلان آینده کاری کرد، بازار کار این گروه به مراتب بدتر از امروز خواهد شد و نرخ بیکاری در بین فارغ التحصیلان شدیدا افزایش می یابد.

از هر ۱۰۰ فارغ التحصیل زن ۳۱ نفر بیکار می شوند

کورش پرند معاون وزیر کار در گزارشی جدید در این باره عنوان کرد: یکی از معضلات پیش روی کشور افزایش جمعیت فارغ التحصیلان بیکار است. براساس آمارهای منتشر شده، هم اکنون نردیک به ۴۰ درصد جمعیت بیکار کشور تحصیلات عالی دارند.

معاون وزیر کار همچنین به جمعیت غیرفعال کشور و تعداد قابل توجه دانشجویان اشاره کرد و افزود: با این روند پیش بینی می‌شود که در سال‌های آتی جمعیت بیکار دارای تحصیلات عالی به بیش از ۴۰ درصد برسد. وی نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه ها را در حال حاضر ۱۸.۹ درصد دانست و گفت: این آمار نشان می دهد که از میان ۱۰۰ فارغ التحصیل دانشگاهی، ۱۹ نفر بیکار هستند.

پرند با بیان اینکه نرخ بیکاری فارغ التحصیلان مرد ۱۲.۹ درصد و برای زنان ۳۱.۳ درصد گزارش شده تاکید کرد: به عبارت دیگر از هر ۱۰۰ مرد فارغ التحصیل ۱۳ نفر و از هر ۱۰۰ زن فارغ التحصیل ۳۱ نفر بیکار هستند.

وی، بیشترین نرخ فارغ التحصیلان بیکار را در رشته‌های علوم کامپیوتر و کشاورزی به ترتیب با ۲۷.۲ درصد و ۲۷ درصد دانست و افزود: برای حل معضل بیکاری چاره‌ای جز روی آوردن به توانمندسازی حرفه‌ای و مهارت آموزی دانشجویان وجود ندارد.

منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر

  • ناشناس

    چه اماری؟؟ از هر 100 فارغ التحصیل مرد 90 نفر بیکارن

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار