گوناگون

دلایل صدور قبوض ۲ میلیونی برق/ ردپای کولر گازی‌ در قبوض نجومی

پارسینه: یک مقام مسئول در وزارت نیرو با تشریح دلایل صدور قبوض نجومی برق تابستانی با ارقام بالای ۲ میلیون ریال نسبت به افزایش بار مالی قبوض با استفاده از کولرهای گازی در برخی کلانشهرها هشدار داد.

احمدرضا توکلی در گفتگو با مهر با بیان اینکه متوسط مصرف برق و انرژی کولرهای گازی و یا اسپیلت‌ها ۴ برابر میزان مصرف کولرهای آبی است، گفت: به تمامی مشترکان در شهرهایی همچون تهران، اصفهان، شیراز و مشهد که دارای آب و هوای گرم خشک هستند، توصیه می شود که از کولرهای گازی استفاده نکنند.

مجری طرح‌‌های بهینه‌‌سازی مصرف انرژی در سازمان بهره‌وری انرژی با اعلام اینکه استفاده از کولرهای گازی در شهرهای گرم و خشک اصلا دارای توجیه اقتصادی برای مشترکان برق نیست، تصریح کرد: بر این اساس استفاده از کولرهای گازی صرفا در شهرهایی با آب و هوای مرطوب و شرجی توصیه می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه در شهرهای با آب و هوای گرم و خشک همچون تهران استفاده از کولرهای آبی پاسخگوی نیاز مشترکان است، اظهار داشت: براساس برآوردهای انجام شده هم اکنون متوسط مصرف برق کولرهای گازی در مقایسه با کولر آبی حدود ۴ برابر است.

وی با یادآوری اینکه استفاده از کولرهای گازی و اسپیلت به ویژه در ساعات پیک مصرف منجر به افزایش بار مالی قبوض برق می‌شود، بیان کرد: در هر دوره صدور صورتحساب برق مشترکان خانگی بار مالی استفاده از کولرهای آبی شاید به ۷۰ هزار تومان هم نرسد.

توکلی افزود: اما استفاده از کولرهای گازی در هر دوره مصرف بار مالی بیش از ۲۰۰ هزار تومانی را به قبوض برق مشترکان خانگی تحمیل می‌کند.

مجری طرح‌‌های بهینه‌‌سازی مصرف انرژی در سازمان بهره‌وری انرژی ایران با بیان اینکه استفاده از دستگاه‌های سرمایشی به ویژه کولر گازی در ساعات پیک منجر به محاسبه تصاعدی قیمت برق مشترکان می‌شود، خاطرنشان کرد: از این رو صرفا کولرهای گازی هزینه و بار مالی قبوض برق مشترکان خانگی را بیش از ۴ برابر افزایش می‌دهد.

ارسال نظر

  • پسرک فضول

    آنوقت این مسئول محترم که پیشنهاد استفاده از کولر آبی را می دهند نمی دانند که هر کولر آبی روزانه چیزی حدود تا 400 لیتر آب را به هدر می دهد؟ آیا برای یک کشور خشک و نیمه خشک که با مشکل کم آبی و خشکسالی مفرط روبرو است و در عین حال در زمستانها با مشکل آلودگی هوا در شهرهای بزرگ، بهتر نیست ذخیره گازی کشور برای تولید برق به کار رود و از این برق برای گرم کردنهای زمستانه و سرد کردنهای تابستانه به همراه مصرف کمتر آب در تابستان و گاز در زمستان بهمراه با آلودگی کمتر استفاده شود؟

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار