گوناگون

قرائتی: ازدواج خیلی مشکل نیست، همسرداری مشکل است

پارسینه: رییس ستاد اقامه نماز گفت: سن ازدواج از سی سالگی باید به 20 سالگی کاهش پیدا کند و تمام نهادها و ارگان‌ها باید برای کاهش سن ازدواج در جامعه کمک کنند.

به گزارش ایسنا، محسن قرائتی عصر سه‌شنبه همزمان با سالروز ازدواج حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) در طرح پیوند آسمانی که با حضور 40 زوج جوان از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه در آستان مقدس امام زاده حسن (ع) برگزار شد با تبریک این روز عزیز افزود: ازدواج خیلی مشکل نیست. آیین همسرداری مشکل است. انسان وقتی تصمیم می‌گیرد ازدواج کند باید بداند که بعد از عقد چگونه زن‌داری و شوهرداری کند. در قرآن در مورد ازدواج آیات فراوانی داریم و ازدواج یکی از حکمت‌های الهی محسوب می‌شود. فردی که ازدواج می‌کند روزی او قطع نمی‌شود بلکه از خانه پدر به خانه همسر منتقل می‌شود.

او ادامه داد: یکی از بن‌بست‌های ازدواج امروز کسب مدرک است. انسان در زمان خاصی نیازمند ازدواج است نه این که لیسانس بگیرد و بعد ازدواج کند مثل این که فردی تشنه است و برای رفع عطش به او بگویم بعد از این که مدرک گرفتی می‌توانی آب بخوری. این هرگز کار درستی نیست. همسران برای همسران لباس هستند و لباس عیب را می‌پوشاند و زن و مرد هم باید عیب هم را بپوشند نه این که هرچیزی از هم دیدند آن را در بین نزدیکان خود مطرح کنند.

رییس ستاد اقامه نماز یادآور شد: زندگی شیرین نه نیاز به پول دارد نه مدرک بلکه نیازمند اخلاق است. آمار طلاق در خانواده‌های پولدار بیش‌تر از خانواده‌های بی پول است. برخی از دختران و پسران در ذهن خود دچار توهم شده‌اند. در صورتی که با اصلاح فکر خود می‌توانند موانع را برطرف کنند. ازدواج مثل تشنگی است که باید به موقع آب به فرد برسد. مشکلات اقتصادی وجود دارد اما به جای این که دختر و پسر با یکدیگر به صورت نامحرم صحبت کنند بهتر است عقد کنند و محرم باشند و بعد بروند سر زندگی خود. تشکیل زندگی غیر از عقد محسوب می‌شود ولی ما هر دوی این‌ها را به هم گره زده‌ایم و به همین دلیل است که برای ازدواج جوانان دچار مشکلات فراوانی شده‌ایم.

قرائتی افزود: ما به دست خودمان آداب و رسومی را راه انداخته‌ایم که در آن گرفتار شده‌ایم. برای ازدواج کردن سن‌ها بسیار بالا رفته است. فقط به خاطر یک سری از تشریفات و تالار گرفتن و امثال این مسائل لذت‌های حلال را بر خود حرام کرده‌ایم. سن ازدواج وقتی بالا می‌رود زن و مرد دیگر نمی‌توانند با بچه‌های خود رفتار درستی داشته باشند و این ظلم به نسل آینده است. ما در راستای امر ازدواج نیازمند موقوفات ازدواجی هستیم. اخیرا افرادی پیدا شده‌اند که سوییت‌هایی پنج ساله برای عروس و داماد تهیه می‌کنند که این امر بسیار پسندیده است. تجار، رییس هیأت‌ها، شهرداری‌ها و خیلی از افراد دیگر در این عرصه می‌توانند کار کنند. پس باید وارد میدان شوند. رییس هیاتی که این همه عزادار را در ماه محرم گرد هم جمع می‌کند چگونه نمی‌تواند برای شادی و ازدواج جوانان کاری انجام بدهد. نهاد دانشگاه‌ها هم باید برای ترویج ازدواج جوانان فعالیت بیش‌تری داشته باشند. بهترین دلالی، دلالی ازدواج است که در این راستا افراد باید جوانان مناسب هم را به یکدیگر معرفی کنند.

وی عنوان کرد: شهرداری‌ها که این قدر فواره و گل و بلبل می‌سازند آیا تاکنون برای جوانان سالن زده‌اند؟ که جوانان بتوانند از آن تالارها استفاده کنند. ما در تمام کشور هر هفته نماز جمعه داریم. بهتر است در هر کدام از این نمازها هفته‌ای یک عروس و داماد را به عقد هم در آوریم و در پایان سال جوانان زیادی موفق به ازدواج درست می‌شوند. نهادهای دانشگاهی، سپاه، ارتش و در کل تمام ارگان‌ها می‌توانند به کارمندان خود وام ازدواج بدهند که در این راستا جوانان راحت‌تر گام بردارند. نخ ازدواج طناب شده و این طناب دارد سبب خفگی می‌شود. باید آن را تکه تکه کنیم تا از این خفگان رها شویم.

رییس ستاد اقامه نماز ادامه داد: آموزش و پرورش علاوه بر آموزش درس باید یک هنری هم به دانش آموزان یاد بدهد. راه حل نجات جوانان از بیکاری این است که هنر داشته باشند که اگر وارد دانشگاه نشدند و پشت میز ننشستند یک هنری داشته باشند که بتوانند امرار معاش کنند. اگر جوانان ازدواج نکنند معتاد می‌شوند و به نظام و خیلی از مسائل دیگر بدبین می‌شوند. ازدواج مقدس است و باید به ترویج آن بپردازیم. فراموش نکنیم که هستی برای بشر آفریده شده و بشر برای عبادت آفریده شده و عبادت اقسام مختلفی دارد که بهترین و مهم‌ترین عبادات نماز است. در نماز هم سجده بهترین عمل محسوب می‌شود. فردی که ازدواج کند صواب هر رکعت نماز او هفتاد برابر می‌شود و این نشان از مقدس بودن امر ازدواج دارد. زنان باید بدانند که باید برای همسران خود آرایش کنند نه برای مردان خیابان . هیچ زنی اجازه نمی‌دهد که مردش حتی دو درصد از دوست داشتنش را به زن دیگری بدهد پس چگونه خود با چهره‌ای آرایش شده به خیابان می‌آید و به دیگر مردان می‌گوید که به من توجه کنید. آن‌هایی که این حرکت را می‌کنند بدانند که با این انجام این عمل فرد دیگری هم پیدا می‌شود که مردان آن‌ها را به سمت خود بکشند.

قرآئتی یادآور شد: این که در بین جوانان امروز می‌گویند فرزند کم‌تر بیاورید تا تربیتش راحت‌تر باشد هرگز صحیح نیست. در گذشته خانواده‌ها فرزندان زیادی داشتند و تربیت اکثر آن‌ها هم درست بود. مهریه نرخ زن نیست. مهریه می‌گویند صداق، یعنی صداقت مرد نسبت به زن. جاهایی که مهریه‌ها سنگین است به طلاق نزدیک ترند. متاسفانه در جامعه امروز داشتن مهریه سنگین به مد و رسم تبدیل شده. در زندگی باید اهل سازش باشیم تا زندگی‌ها شیرین‌تر شود. جوانان اکنون که وقت دارند کتاب‌هایی که مرتبط به امر ازدواج است و سبب می‌شود آن‌ها آیین همسرداری را فرا بگیرند مطالعه کنند.

او گفت: زندگی که در آن چشم و هم چشمی وجود دارد زندگی تلخی است و هیچ‌گاه به موفقیت نمی‌رسد. ازدواج باید از سن سی سالگی به 20 سالگی برسد و این که سن ازدواج 10 سال بالاتر رفته است برای افراد جامعه حادثه آفرین است. سپاه، ارتش، شهرداری‌ها،‌ نهادهای دانشگاه و در کل تمام ارگان و نهادها باید برای ترویج و آسان شدن ازدواج و کاهش سن ازدواج کمک کنند تا این مشکل در جامعه برطرف شود.

ارسال نظر

  • ببر مازندران

    ازدواج واسه جوونا شده رویا و توهم شما میگی سخت نیست

  • ایرانی

    پول داشته باشی همسرداری هم مشکل نیست اگه شماها بگذارید به جوانان اشتغال زایی بشه همسرداری هم راحتتر میشه

  • ناشناس

    فکر کنم حاج آقا تو یه کره دیگه زندگی میکنی ندیدین مشکلات ازدواج رو

  • ناشناس

    چه حرف هاي قشنگي اما كو گوش شنوا؟

  • مجتبی

    سن ازدواج باید بیاد پایین !!انگار با دستور ایشونه خوب حالا که اینطوره اول بفرمایید تورم باید بیاد پایین شغل باید ایجاد بشه مسکن باید باشه بدون اینها که نمیشه

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار