روایتی از آمبولانسهای فرسوده و اورژانسهایی که تعطیل میشوند
پارسینه: رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور ضمن تشریح روند نوسازی ناوگان اورژانس کشور از ورود 800 آمبولانس بنز خبر داد و در عین حال درباره نیازهای کشور در زمینه آمبولانس هوایی و موتورآمبولانس توضیحاتی ارائه کرد.
دکتر امین صابرینیا درباره وضعیت ناوگان اورژانس کشور با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک به 4000 آمبولانس در سیستم خدماتی اورژانسهای بیمارستانی و پیشبیمارستانی وجود دارد، گفت: این آمبولانسها خدمات پیشبیمارستانی، بین بیمارستانی و خدمات نیازمند خروج بیمار از بیمارستان را انجام میدهند.
50درصد آمبولانسهای اورژانس کشور در مرز فرسودگی
صابرینیا افزود: 50 درصد از این مجموعه به دلیل نوع و میزان استفادهای که از آنها میشود، در مرز فرسودگی قرار دارند. بر این اساس امیدواریم با خرید تعدادی آمبولانس بتوانیم فرسودگیهای موجود را جبران و با تامین منابع اعتباری نسبت به توسعه اورژانس پیشبیمارستانی اقدام کنیم. اکنون ما 800 پایگاه زمینی اورژانس از برنامه پنجم توسعه عقب هستیم، بنابراین باید بتوانیم این عقبماندگیها را جبران کنیم.
خبر خوش برای ناوگان اورژانس کشور
وی درباره روند اقداماتی که بنا بود برای نوسازی ناوگان اورژانس انجام شود، گفت: در این زمینه با توجه به ورود 300 آمبولانس کمکدار و 500 تویوتا آمبولانس توانستیم میزانی از کمبودهای موجود در ناوگان اورژانس را جبران کنیم.
صابرینیا افزود: بر این اساس احتمالا از ماه آینده 800 آمبولانس بنز مناسب شرایط جوی کشور، در مناطق سردسیر و گرمسیر آماده تحویل است. با توجه به نوع فرسودگی و آسیبی که ناوگان اورژانس کشور با آن مواجه است، این آمبولانسها در طول دو تا سه ماه آینده در کل کشور توزیع خواهند شد. بنابراین امیدوارم طی دو - سه ماه آینده این آمبولانسها توزیع شوند. در حال حاضر بارگیری آنها انجام شده و تقریبا در نزدیک مرزهای کشور هستند. این آمبولانسها از 15 روز آینده تا دو الی سه ماه دیگر از آلمان وارد کشور میشوند.
صابرینیا افزود: همچنین در حال تنظیم قراردادی با شرکت ایرانخودرو هستیم که در صورت انجام آن، جهت توسعه و اتمام فرسودگی ناوگان زمینی از این طریق نیز 800 آمبولانس وارد ناوگان اورژانس کشور شود. بنابراین امیدواریم از این طریق بتوانیم خدمات شایستهای به مردم ارائه دهیم.
و اما اورژانسهایی که تعطیل میشوند
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور در مورد وضعیت آمبولانس هوایی در کشور نیز گفت: طبق آمایش انجام شده، اگر بخواهیم کل کشور را با شعاع 150 کیلومتر، تحت پوشش آمبولانس هوایی قرار دهیم، در فاز اول نیازمند 50 بالگرد هستیم؛ پنج بالگرد به عنوان پشتیبان و 45 بالگرد دیگر نیز نقاط مختلف کشور را تحت پوشش قرار میدهند. این در حالی است که با توجه به فضا و زیرساختهای موجود، نتوانستیم به این میزان برسیم و اکنون تنها 19 پایگاه اورژانس هوایی در کشور داریم که البته برخی از آنها نیز در پارهای موارد به دلیل تعمیرات، تعطیل میشوند.
صابرینیا ادامه داد: این در حالیت که اورژانس هیچگاه نباید به دلیل تعمیرات بالگرد از ارائه خدمت محروم شود و باید سریعا بالگرد پشتیبان جایگزین شود، اما این اتفاق نیفتاده و در حال حاضر به دلیل وجود چنین مشکلاتی در پارهای از موارد، دچار محرومیت از بالگرد میشویم. از طرفی بالگردهای موجود در اورژانس هوایی کشور، فقط از زمان طلوع تا غروب آفتاب اجازه پرواز دارند؛ در حالی که بسیاری از حوادث ترافیکی ما در هنگام غروب آفتاب و به دلیل گرگ و میش بودن هوا و خوابآلودگی راننده اتفاق میافتد و ما نمیتوانیم در این زمینه از اورژانس هوایی استفاده کنیم.
لزوم تعریف و اجرای استانداردهای اورژانس هوایی
وی با بیان اینکه نوع اجازه و استاندارد پرواز فعلی ما نظامی است، بنابراین در برف و کولاک و هوای برفی نیز اجازه پرواز به بالگردها را نمیدهند، گفت: این در حالی است که در استانداردهای بالگردهای امدادی و اورژانس، نوع پرواز کاملا متفاوت است و در زمان بارندگی و برف هم بالگرد اورژانس اجازه پرواز دارد، بنابراین نیازمند تعریف استانداردها و اجرای آنها هستیم.
خدمتی که کشور به آن نیاز دارد
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور با بیان اینکه اکنون بالگردهای ما تغییر کاربری بوده و آمبولانس هوایی محسوب نمیشوند، اظهار کرد: خوشبختانه با همین تعداد آمبولانس هم توانستیم پاسخ خوبی بگیریم. استفاده از آمبولانس هوایی نشان داد که کشور ما برای ارائه خدمات به اقشار محروم در مناطق صعبالعبور و همچنین جهت انتقال سریع بیمار به بیمارستان، با توجه به ترافیک شهرهای بزرگ، نیازمند اورژانس هوایی است. بنابراین امیدواریم بالگردهای مناسب این کار را تامین کنیم. البته با نگاه مثبتی که اکنون رییس جمهور در شرایط پساتحریم ایجاد کردند، امیدواریم بتوانیم از خدمات بالگردهای نوین استفاده کرده و نتیجه مثبت بگیریم.
موتورآمبولانس، خدمتی موثر برای اورژانس کشور
صابرینیا در ادامه صحبتهایش درباره وضعیت موتور آمبولانس در کشور، گفت: در این زمینه نیز نیازهایمان را اعلام کردیم و شخص وزیر نیز پیگیر این موضوع هستند تا موتورهای مناسب آمبولانس تهیه شود. البته شروع کار کمی دشوار است، اما امیدواریم بتوانیم از همین موتورآمبولانسهای مناسب استفاده کنیم؛ چراکه در خرید آمبولانس نباید عجله کرد.
وی افزود: استفاده از موتورآمبولانس در تهران به صورت پایلوت انجام شد و نتیجه بخش بود، این کار نشان داد که رسیدن سریع به بیمار میتواند بسیار اثربخش باشد. از طرفی موتورهای ما کاملا نیازهایمان را در زمینه اورژانس مرتفع نمیکند و امیدواریم بتوانیم موتورهای مناسب آمبولانس را تهیه کنیم.
ارسال نظر