گوناگون

خطر ریزگردها برای قم

پارسینه: مدیرکل منابع طبیعی استان قم با تاکید بر لزوم عزم عمومی و حل مشکل ریزگردها در استان قم، احیای منابع طبیعی و جنگلی در کانون های تولید ریزگرد را کاملا عملی دانست و گفت: باید ضمن رعایت قوانین زیست محیطی و بوته کاری، دشت مسیله را نیز بار دیگر آبیاری کنیم.

سیدمحمد تقی سجادی در جلسه ای با موضوع ریزگردها، گفت: متاسفانه عرصه سرزمینی قم و منابع انفال و طبیعی آن دائما در حال دست خوردن است و متاسفانه رعایت الزامات زیست محیطی برای اجرای پروژه ها انجام نمی شود.

وی افزود: الزامات زیست محیطی، به معنی بار شدن یکسری از هزینه ها به پروژه ها است؛ استان قم، استانی میانی و بسیار مهم است ولی این استان نباید به دلیل در معرض بودن پروژه های ملی مورد بی مهری قرار گیرد و منابع طبیعی و محیط زیستی آن، از بین برود.

مدیرکل منابع طبیعی استان قم بیان کرد: اگر مشکلات زیست محیطی دشت مسیله قم حل نشود می تواند استان های دیگر کشور را نیز درگیر کند ولی هنوز به این مساله توجه نشده است.

وی با تاکید براینکه احیای مناطقی که به مرکز تولید ریزگرد مبدل شده اند، کاملا عملی است، افزود: یکی از فعالیت هایی که در این زمینه می تواند مشکل را حل کند، عزم ملی مسوولان است؛ الزام به رعایت ضوابط زیست محیطی در پروژه ها از جمله ابزارهایی است که می تواند مشکلات ما را در این زمینه حل کند. بخشی از حل مساله وظیفه دولت است که البته ورود دولت به تنهایی، مشمول هزینه های زیادی است؛ درختکاری هر هکتار زمین، حداقل چهار میلیون تومان هزینه دارد که این هزینه تا ۱۲ میلیون تومان نیز قابل افزایش است.

مدیرکل منابع طبیعی قم بیان کرد: در این زمینه می توان مدل هایی را تعریف کرد که به جای دولت، مردم نیز این مشکل را درک کرده و این مشکل را به دست خود حل کنند؛ تشکل های مردم نهاد، بسیج و نهادهای مردمی می توانند این مشکل را حل کنند؛ انجام طرح پوشش گیاهی برای ۱۰۵ هکتار نیازمند یک عزم همه جانبه مردمی است.

وی گفت: اگر امکانی فراهم شود که سالی دو نوبت از آب رودخانه یا پساب های استانی استفاده شود، دشت مسیله می تواند به یک جنگل تبدیل شود؛ تعداد بسیاری از منابع طبیعی قم به خصوص در مسیله امروز با عرصه شور محاصره شده و از بین بردن این شرایط منفی نیازمند عزم جدی است.

سجادی اظهارکرد: دشت مسیله ۵۰ درصد کانون های ریزگرد استان است که به راحتی می توان ۳۵ هزار هکتار جنگل را در این بخش داشته باشیم زیرا پتانسیل خاک این منطقه بسیار بالا و مقاوم نسبت به شوری است. در یک بازه ۵ تا ۱۰ ساله می توان بخش زیادی از پوشش از دست رفته را بازگرداند؛ پخش سیلاب با برنامه مشخص می تواند به احیای این دشت هایی که به کانون ریزگرد مبدل شده اند کمک جدی کند.

وی گفت: در هفته در استان قم، ۷ حریق در مراتع ایجاد شد که واقعا تاسف بار بود زیرا کمتر از ۱۰ درصد مراتع، مراتع مناسبی است که از جمله آنها می توان به منطقه کرمجگان اشاره کرد؛ مردم برای نجات از گرما به این مناطق پناه می برند ولی اگر جوانب محیط زیستی رعایت نشود، منجر به آتش سوزی خواهد شد.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار