با کودکان بد غذا چه کنیم؟
پارسینه: یک کارشناس تغذیه در خراسان جنوبی گفت: یکی از دردسرهای شایع غذا دادن به کودکان و امتناع آنها از خوردن غذا است که باید مادران رفتارهای مناسبی را در این زمینه با کودک خود داشته باشند.
سوری راغبی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: والدین میتوانند برخی مواد غذایی که فرزند به خوردن آنها علاقهای ندارد را با مواد غذایی دیگری که کودک دوست دارد، ترکیب کنند.
وی با بیان اینکه اصرار و اجبار در غذا خوردن میتواند با مقاومت منفی کودکان روبرو شود، بیان کرد: یک راه برای تشویق کردن بچهها به خوردن انواع مواد غذایی، کنجکاو کردن آنها نسبت به خوراکیهای متفاوت است.
این کارشناس تغذیه عنوان کرد: استفاده از بشقاب و لیوانهای رنگی با میتواند باعث افزایش اشتهای کودکان شود.
راغبی با بیان اینکه صبر و حوصله بیشتر از زور و تهدید برای ترغیب آنها به غذا خوردن جواب میدهد، تصریح کرد: اصرار کردن و فشار آوردن به کودک برای خوردن غذا موجب شرطی شدن او میشود.
وی با بیان اینکه به کودک آموزش دهید که غذا تنها برای رفع گرسنگی و نیاز بدن است، افزود: والدین نباید غذا را برای تشویق و تنبیه کودک استفاده کنند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه والدین نباید اصرار بیش از حد برای خوردن داشته باشند، گفت: زمانی که کودک علاقهای به استفاده از یک غذا ندارد، والدین باید برای او حق انتخاب باقی بگذارند.
راغبی با بیان اینکه باید فاصله زمانی بین مصرف میان وعده را با وعده اصلی رعایت کرد، یادآور شد: کودکان باید در روز سه وعده غذای اصلی و سه میان وعده داشته باشند، تا نیاز بدن آنها در شبانهروز تأمین شود.
وی با بیان اینکه والدین باید در تهیه غذاها به شکل و رنگ غذا نیز توجه داشته باشند، افزود: غذای کودک را باید به روشهای مختلف مانند غذای جدید، تغییر در ترکیب غذاها، مزه، نحوه طبخ و تزئین غذاها متنوع کرد.
این کارشناس تغذیه خاطر نشان کرد: کودکان هنگام غذا خوردن خیلی تمیز و مرتب نمیتوانند غذا بخورد، بنابراین مادر میتواند ریخت و پاش غذا را به تدریج محدود کند.
ارسال نظر