گوناگون

مازندران روی مدار صفردرجه

پارسینه: نفوذ سامانه سرد و بارشی که از مناطق سیبری وارد استان شده، روزهای سرد و یخبندان را در آخرین ماه پاییزی در مازندران رقم می‌زند.

پاییز مازندران رنگ زمستانی می‌گیرد و سفیدپوش شدن مناطق مختلف جلگه‌ای و کوهپایه‌ای در چنین روزهایی در سال‌های گذشته امری بی‌سابقه و نادر بوده است.

برخی از مازندرانی‌ها و مو سپیدان معتقدند تاکنون چنین سرمایی را در ماه پاییز تجربه نکرده‌ایم و پاییز زمستانی مازندران هم زیبا و پرجاذبه است. در روزهای آتی طبق اعلام هواشناسی، هوای مازندران تا پنج درجه زیر صفر را تجربه می‌کند و حال و هوای استان یک ماه مانده به زمستان، سرد و زمستانی شده است.

درجه هوای استان تا زیر صفر نیز کاهش می‌یابد که پدیده نادری در فصل پاییز محسوب می‌شود

علی‌اصغر احمدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه از بعدازظهر سه‌شنبه تا بعدازظهر پنجشنبه هفته جاری شاهد نفوذ سرد و یخی هستیم که از مناطق سیبری وارد استان شده است، می‌گوید: درجه هوای استان تا زیر صفر نیز کاهش می‌یابد که پدیده نادری در فصل پاییز محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود سامانه سرد از بعدازظهر پنجشنبه از استان خارج شود و روز جمعه وضعیت هوای استان به پایداری نسبی برسد، البته تأثیر سامانه سرد سیبری بیشتر در مناطق شرقی استان مازندران خواهد بود.

احمدی به صدور اطلاعیه و هشدارهایی از سوی مدیریت بحران استان اشاره و اضافه کرد: در روزهای اخیر نیز شاهد بارش برف در مناطق ییلاقی و کوهستانی مازندران ازجمله آلاشت، کجور و ارتفاعات مازندران بوده‌ایم و بااین‌حال گزارشی از خسارات منعکس نشده است.

نفوذ سامانه سرد و یخی، بخش‌های مختلف مازندران ازجمله کشاورزی را تحت تأثیر قرار داده است و هواشناسی کشاورزی توصیه‌هایی برای دامداران، مرغداران و زنبورداران صادر کرده است.

تنظیم جیره غذایی طیور بر اساس اسیدهای آمینه، گرم کردن سالن‌های پرورش طیور ۴۸ ساعت قبل از جوجه ریزی و مطمئن شدن از گرم شدن سالن‌ها خصوصاً کف آن‌ها، تنظیم دمای سالن‌ها و اعمال حداقل تهویه در مرغداری‌ها بهنگام شب و اوایل پرورش جوجه به‌منظور خروج گازهای مضر و همچنین پیشگیری از بیماری‌های تنفسی و بهینه‌سازی مصرف سوخت با استفاده از دریچه اینلت، بستر ریزی قبل از جوجه ریزی با استفاده از تراشه چوب به قطر سه تا ۵ سانتی‌متر و یا رول‌های کاغذی ضخیم ازجمله توصیه‌های کارشناسان کشاورزی به کشاورزان و دامداران است.

باغداران از احداث باغ مرکبات در مناطق با خطر بالای یخبندان خودداری کنند

مهدی خلیلی سخنگوی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر درباره توصیه‌های پیشگیرانه از خسارت تنش دمای پایین قبل از وقوع یخبندان در باغ‌های مرکبات استان، اظهار کرد: به باغداران توصیه می‌شود از احداث باغ مرکبات در مناطق با خطر بالای یخبندان خودداری کنند.

وی بابیان اینکه برای کاهش اثرات یخبندان انتقالی، وجود بادشکن در شمال کشور قابل توصیه است، افزود: در مناطقی که مستعد یخبندان است ارقام زودرس قابل‌کشت است و با کنترل آفت، بیماری‌ها و مدیریت تغذیه در مرکبات می‌توان درختان سالمی داشت که نسبت به تنش یخبندان متحمل‌تر هستند.

وی با اشاره به اینکه برداشت به‌موقع میوه قبل از یخبندان در تحمل‌پذیری درختان نسبت به دمای زمستان مؤثر است، گفت: برای جلوگیری از خسارت شکستگی و یخبندان قبل از بارش برف، نهال‌های گلدانی روی زمین خوابانده شود و درختانی که مستعد یخ‌زدگی و شکستگی شاخه هستند در اولویت قیم‌گذاری قرار گیرند.

خلیلی گفت: برای حفاظت از درختان جوان و جلوگیری از تنش یخبندان می‌توان به پیچیدن تنه درخت با گونی، کلش، فوم و برگ خرما، ایجاد حرارت و دود با سوزاندن مواد نفتی یا چوب و آب‌پاشی مستمر روی تاج قبل از آغاز یخ‌زدگی تا پایان تنش مورداستفاده قرار گیرد.

جاده‌های مازندران در روزهای سرد و یخبندان، لغزنده است و در پی ورود سامانه بارشی سرد از روز جمعه به استان و بارش باران و برف در محورهای مواصلاتی استان، طبق اعلام پلیس‌راه مازندران، محور هراز حدفاصل تونل تکاور تا امام‌زاده هاشم و ارتفاعات شاهد بارش برف هستیم و همچنین در محورسوادکوه- فیروزکوه حدفاصل خطیر کوه تا کدوگ نیز بارش برف ادامه دارد و سطح جاده‌ها لغزنده است.

سرهنگ محمدرضا خسرویان سرپرست پلیس‌راه مازندران با اشاره به بارش پراکنده باران در دیگر محورهای مواصلاتی استان و لغزنده بودن سطح جاده، به رانندگان وسایل نقلیه توصیه کرد: ضمن رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، خودروی خود را به وسایل و تجهیزات زمستانی و زنجیر چرخ مجهز کنند.

سرهنگ خسرویان، با اشاره به تلاش ماموران پلیس‌راه و راهداری، درباز نگه‌داشتن محورهای کوهستانی، گفت: با توجه به حضور عوامل راهداری و پلیس‌راه در محورهای کوهستانی استان، این محورها باز و تردد در آن ادامه دارد.

برودت هوا و سرمای شدید، میزان مصرف انرژی گاز را افزایش می‌دهد و مدیرعامل شرکت گاز مازندران، با اشاره به آغاز فصل سرما و افت نسبی دمای هوا و روی آوردن برخی مشترکین به وسایل گرمازا با تأکید بر ضرورت رفع نواقص و معایب وسایل گازسوز و اتصالات مربوط به آن گفت: این معایب هرچقدر هم که کوچک و ناچیز باشند باید نسبت به رفع سریع آن از سوی تعمیرکار مجرب اقدام شود.

محمد اسماعیل ابراهیم‌زاده نصب آبگرمکن گازی در مکان‌های فاقد جریان هوا و بسته را خطرناک دانست و گفت: متأسفانه گاه دیده‌شده در چنین مکان‌هایی دودکشی نیز وجود ندارد که این امر ضریب افزایش خطر را تا چندین برابر افزایش می‌دهد.

ابراهیم‌زاده با تأکید بر اینکه از جابجایی وسایل گازسوز با لوله‌های ثابت باید خودداری شود، گفت: در صورت نیاز برای کوتاه یا بلند کردن لوله‌های این وسایل باید حتماً با تعمیرکاران مجاز مشورت شود.

وی افزود: همچنین اتصالات وسایل گازسوز را پس از هر بار تعمیر و جابجایی امتحان کرد و مطمئن شد که این اتصالات آب‌بندی‌شده و غیرقابل نشت است.

مازندران در هفته اول آخرین ماه پاییزی، زمستانی شده و توجه به توصیه بخش‌های مختلف می‌تواند، علاوه بر پیشگیری از آسیب‌ها، زمستانی بانشاط را برای هم استانی‌ها رقم زند.

منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار