کشور از کف فقر مطلق رد شده است
پارسینه: رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان این که کشور از کف فقر مطلق رد شده است، تصریح کرد، ۱۸۰ هزار تومان در ماه برای هر خانواده تحت پوشش تعیین شده است.
پرویز فتاح در گفتوگوی ویژه خبری با موضوع سه مصوبه جدید مجلس و توجه بیشتر به مددجویان بیان کرد: در مصوبه اول حداقل مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی را معادل بیست درصد حداقل حقوق پایه شورای عالی کار معادل ۱۸۰ هزار تومان برای هر خانواده در ماه تعیین کردند.
وی ادامه داد: مصوبه دوم مربوط به یک درصد عوارض مناطق آزاد است که یک درصد عوارض کالاهای ورودی صرف نیازمندان اطراف همان منطقه آزاد خواهد شد.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) درباره مصوبه سوم مجلس بیان کرد: این مصوبه مربوط به وام است. مجلس با همکاری دولت مصوب کرد از منابع قرضالحسنه بانکها برای ایجاد صدهزار شغل در سال برای تحت پوششهای کمیته امداد و بهزیستی پرداخت کنند.
فتاح ضمن تشکر از دولت و مجلس و رسانه گفت: بیست درصد حداقل حقوق پایه شورای عالی کار که تعیین شده است، گرچه زیاد نیست ولی به منطق و واقعیات نزدیکتر شده است؛ ضمن این که مجلس منابع را جهت این منظور دقیقتر تعریف کرده است. در مصوبه ذکر شده است که از منابع هدفمندسازی رایانهها و از محل حذف یارانههای چند دهک بالا این منابع تأمین شود.
وی با اشاره به این که تعداد مددجوی مستمریبگیر کمیته امداد یک میلیون و ۶۲۰ هزار خانواده است، اظهار کرد: اگر ۴۵۰ هزار خانواده تحت پوشش بهزیستی را هم اضافه کنیم، حدود ۲ میلیون و صد هزار خانواده مشمول این طرح خواهند بود.
فتاح گفت: منابع کمیته امداد محدود است ولی اگر بتوانیم افراد تحت پوشش را خودکفا و توانمند کنیم، راه برای افراد دیگر که پشت درهای کمیته امداد و یا بهزیستی هستند باز خواهد شد.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار کرد: شنبه آینده با حضور رییسجمهور و اعضای دولت جشن خودکفایی صدهزار نفر از تحت پوشش های کمیته امداد برگزار خواهد شد و صدهزار خانواده از تحت پوشش ما خارج شده و میتوان جدیدالورودها را تحت پوشش قرار داد.
فتاح ضمن تأیید این امر که خانوادههایی در کشور هستند که محروم و نیازمند بوده ولی تحت پوشش کمیته نیستند، افزود: این موضوع بستگی به این دارد که خط محدودیت و فقر را چگونه تعریف میکنیم. کمیته امداد وظیفه حمایت را برعهده دارد، نه فقرزدایی و لزوما هر حمایتی منتهی به رفع کامل فقر نمیشود. هرچقدر اقتصاد کشور پر رونق شود، ورودی کمیته امداد و بهزیستی کمتر خواهد شد. معنای مصوبات امروز نشانه شکلگیری اراده ملی است و اگر مجلس و دولت همین روند را پیش ببرند، دست سازمانهای حمایتی را گرفته و حمایت میکنند.
وی بیان کرد: در حال حاضر، ۷۲ هزار دانشجو و ۳۳۰ هزار دانشآموز را حمایت میکنیم. ۷۰ هزار فقره وام ازدواج و بلاعوض از ابتدای امسال تاکنون پرداخت کردهایم و تا آخر امسال به صدهزار خواهد رسید. حداقل امسال ۴۰ هزار واحد مسکونی برای افراد تحت پوشش خواهیم ساخت. ۸۰ هزار کودک زیر شش سال را از نظر تغذیه تحت پوشش داریم و ماهانه حداقل ۷۵ هزار تومان به هر کدام پرداخت میشود.حدودا ۱۹۰ هزار یتیم را تحت پوشش داریم. غیر از یارانه و مستمری دولت به هر یتیم ماهانه ۱۲۰ هزار تومان از محل کمکهای مردمی میدهیم.
فتاح درباره درآمدهای مردمی کمیته امداد توضیح داد: از محل صدقات سال گذشته حدود ۲۷۵ میلیارد تومان درآمد داشتیم. حدود ۲۳۰ میلیارد تومان از محل زکات درآمد داریم. یک میلیون ایرانی حامی ایتام هستند و هر یتیم در کشور حداقل پنج حامی دارد و از این طریق نیز بالای ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد خواهیم داشت. مجموعا از همه اینها ۱۲۰۰ میلیارد تومان امسال درآمد مردمی خواهیم داشت که عینا به نیازمندان تحت پوشش پرداخت خواهد شد.
رییس کمیته امداد خمینی (ره) درباره بودجه دولتی به کمیته امداد گفت: بودجهای که دولت پرداخت می کند، مستمریهاست. با مصوبه دولت مستمریها دو و نیم برابر خواهد شد.
وی اظهار کرد: من اطمینان میدهم که با همکاریهای دولت گرسنه و محتاج نان نداریم. ما از کف فقر مطلق که نان و نیازمندی خوراک است، رد شدیم. با اطمینان میگوییم که همه ایرانیان از نعمت آب و برق و ۷۰ درصد جمعیت از نعمت گاز برخوردار هستند. نظام جمهوری اسلامی توانسته در طول چهل سال کارهای بزرگی انجام دهد. کسی درحال حاضر از ما آب و برق طلب نمی کند.
فتاح با بیان این که نباید با کارت نیازمندان و محرومان بازی سیاسی کنیم، ادامه داد: یکی از دلایل فقر در کشور ما فراگیر نبودن بیمه تأمین اجتماعی است. درحال حاضر در کشور شش میلیون نفر شاغل داریم که بیمه تأمین اجتماعی ندارند. کمیته امداد حدودا برای ۳۵۰ هزار خانواده ماهانه برای هر نفر ۱۲۰ هزار تومان به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت میکند که بار مالی آن سال گذشته و امسال ۳۵۰ میلیارد تومان است. طی ۷ سال آینده تمام این ۳۵۰ هزار خانواده بازنشست شده و از پوشش ما خارج می شوند.
وی اظهار کرد: صدقات کمیته امداد سال گذشته هشت درصد رشد داشته است و امسال نیز حدود ده درصد صدقات و بیست درصد طرح اکرام رشد خواهد داشت. این شاخصها نشان میدهد اعتماد مردم روزافزون است.
فتاح گفت: امسال پنج هزار نخبه تحت پوشش داریم. حتی از نمایندگان مجلس نیز کسانی را داشتهایم که زمانی تحت پوشش بوده اند.
وی با اشاره به این که از ابتدای امسال تاکنون ۱۶۰ هزار خانواده از پوشش کمیته خارج شدهاند، گفت: یک عزم ملی برای برخورد منطقی با آسیبهای اجتماعی ایجاد شده است. برخورد با آسیبهای اجتماعی وفاق ملی را می خواهد که خوشبختانه الان ایجاد شده است.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان این که ۳۰ هزار خانواده به دلیل اعتیاد سرپرست خانواده تحت پوشش هستند، گفت: حدود ۵۰ هزار خانواده را تحت پوشش گرفتهایم چون سرپرست خانواده به هر دلیلی در زندان است.
فتاح اظهار کرد: موسسات خیریه از سه محل نیروی انتطامی، وزارت کشور و سازمان بهزیستی مجوز می گیرند. این موسسات باید حتما مجوز بگیرند. روایت است از هفت هزار تا ۱۷ هزار موسسه خیریه مجوزدار داریم. در سالهای اخیر هم به هر دلیلی فعالتر شده و تعدادشان بیشتر شده است. ما اینها را رقیب نمیدانیم. خیلی از این موسسات همراستا با قوانین دولت و نظام کار کرده و نیت خیرخواهانه دارند. درخواست ما از دولت این است که موسسات خیریه نظارت شوند.
وی درباره زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد گفت: یک میلیون و ۶۲۰ هزار خانواده مستمریبگیر تحت پوشش داریم که شصت درصد این ها زنان سرپرست خانوار هستند. ۴۵ درصد دلیل آن فوت سرپرست است و حدود ۱۵ درصد زنان طلاق گرفته را شامل میشود.
نه بابا
بیشتر مردم با حداقل حقوق یا حداکثر حقوق در محوده 1.2 میلیونی زندگی می گذرونن... اونوقت دولت از عملکرد خودش ابراز رضایت هم داره...
باید اشتغال ایجاد شود باید از کسانی که حقوق 100میلیونی دارند بیشتر مالیات گرفته شود
الهم صل علی محمد و آل محمد بالاخره توانستیم فقر و بدبختی و فلاکت و محرومیت بر جا مانده از زمان شاه ملعون را از بین ببریم
پایین تر از کف فقر مطلق چیزی نبود که ما اونجا باشیم؟