ایران بیشترین نرخ سالمندی جهان را داراست
پارسینه: نشست تخصصی «سیاستهای جمعیتی آمریکا در دهه آینده» با تلاش پژوهشگاه مطالعات جهان برگزار شد.
نشست تخصصی «سیاستهای جمعیتی آمریکا در دهه آینده» روز سهشنبه و با تلاش پژوهشگاه مطالعات جهان در محل دانشگاه گفتمان انقلاب اسلامی برگزار شد.
در این نشست دکتر محمدجواد محمودی استاد دانشگاه، کارشناس مسائل آمریکا و مسئول کمیته مطالعات و پایش سیاستهای جمعیتی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به ایراد سخنرانی پرداخت.
محمودی در ابتدا ضمن تسلیت شهادت امام محمد تقی (ع) در خصوص وضعیت جمعیتی ایران، اظهار داشت: ایران در طول ۴ دهه گذشته تحولات جمعیتی بسیاری را پشت سر گذاشته که مهمترین آنها کاهش نرخ باروری در کشور است.
این کارشناس مسائل آمریکا افزود: طبق بررسیهای انجام شده نرخ باروری ایران در سال ۱۳۴۵ به ازای هر زن ۷.۷ فرزند بوده که در سال ۱۳۵۵ این نرخ به ۶.۳ فرزند کاهش یافته است. آنچه در ایران رخ داده این است که از سال ۱۳۶۳ به بعد نرخ باروری به تدریج رو به کاهش است. به طوری که از ۶.۹ فرزند برای هر زن به ۵.۵ فرزند رسیده است.
وی با اشاره به شروع غیررسمی برنامههای تنظیم خانواده از سال ۶۷، گفت: با شروع این برنامه نرخ باروری در کشور به سرعت کاهش پیدا کرد به گونهای که در سال ۱۳۷۹ به ۲.۱ فرزند به ازای یک زن رسید به طوری که در ایران باید به ازای هر زن یک دختر جایگزین آن شود.
محمودی با توجه به در بند «ج» قانون برنامه اول توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی افزود: هدف از این قانون رساندن میزان موالید از ۶.۴ فرزند به ۴ فرزند در سال ۱۳۹۰ بود. نرخ رشد جمعیت مابهالتفاوت زاد و ولد و مرگ و میر به همراه مهاجران است. تقریبا بیشترین نرخ رشدی که تا آن زمان ایران تجربه کرده بود حدود ۳.۹ درصد بود.
این کارشناس مسائل آمریکا بیان کرد: طبق اعلام و پیشبینی مرکز آمار از آینده جمعیت ایران به طور حتم کشور ما با کاهش نرخ رشد جمعیت مواجه خواهد شد به طوری که طبق سرشماری سال ۹۵ ایران با کاهش نرخ رشد مواجه شده است.
وی در ادامه صحبتهای خود در خصوص وضعیت جمعیتی آمریکا در دهههای آینده گفت: در حال حاضر آمریکا ۳۱۹ میلیون و ۹۲۹ هزار نفر جمعیت دارد که طبق آمار سال ۲۰۱۷ سازمان ملل نرخ باروری کل آمریکا ۱.۸۸ به ازای هر زن است که کمترین نرخ جایگزینی میباشد.
* ایران بیشترین نرخ سالمندی جهان را داراست
محمودی با توجه به نرخ سالمندی اظهار داشت: یکی از پیامدهای کاهش باروری افزایش نرخ سالمندی است که بسیار مهم است. طبق آخرین آمار که در سال ۲۰۱۷ توسط سازمان ملل منتشر شد در سال ۱۳۹۰، ۸ درصد (۶ میلیون نفر) از جمعیت ایران را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل میدادند اما اکنون این رقم به ۱۰ درصد (۸ میلیون) سالخورده رسیده است. بنابراین ایران بیشترین نرخ سالمندی در دنیا را دارا میباشد.
این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی در خصوص نرخ سالخوردگی جهان، در سال ۲۰۱۵ حدود ۱۰ درصد از جمعیت ایران را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل داده که این رقم در سال ۲۰۵۰ به ۳۳ درصد افزایش خواهد یافت.
وی گفت: آمریکا کمبود جمعیت و نرخ باروری خود را با مهاجران جبران میکند به ویژه مهاجرانی که از مکزیک به آمریکا میآیند.
محمودی با اشاره به علل کاهش باروری در آمریکا افزود: یکی از علل این کاهش بحران اقتصادی اخیر در آمریکا است.
منبع:
خبرگزاری فارس
چرا دروغ میگید ژاپن نصفشون بالاس صد سال هستند
تورابه خدادروغ نگید.آمریکاوبحران اقتصادی.اگه ثروتمندترین کشوردنیابحران داشته باشه پس برای خودمون چه فکری بایدبکنیم.درایران سال به سال برتعداد طلاق هااضافه میشه واین خودش بدترین معضله
جالبه , کارشناس مسایل داخلی آمریکا رداریم اونوقت واسه مسایل پر از بحران خودمون دو تا کارشناس نداریم که مشورت بدن , اگه انقدر که دنبال آتو گرفتن از آمریکا هستیم سرمون به کار خودمون بود الان این همه مشکل نداشتیم
دروغ که زهرمار نیست که آدم را بکشه!!!
هرچه دلتون میخواد بگین!
در این وضعیت نابسمان اجتماعی دنبال نرخ فرزند برای زن میگردند! زن خیلی هنر کنه یک شوهر پیدا کنه فرزند پیشکش